Forum eDziecko eRodzice Oszczędzamy
ZMIEŃ
      kredyty mieszkaniowe

kredyty mieszkaniowe

(4 wyniki)
    • Jest to mój pierwszy wątek na tym forum więc witam wszystkich. Od kilku miesięcy podczytuję to forum. Z kilku rad skorzystałam. Mam pytanie odnośnie kredytów mieszkaniowych (nie wiem, czy to odpowiednie miejsce na takie pytanie, jeżeli nie, to mnie pokierujcie odpowiednio). Chcielibyśmy w tym roku zmienić mieszkanie na większe i w innej miejscowości (ze względu na dzieci). Może ktoś z Was stosunkowo niedawno brał kredyt mieszkaniowy i może się podzielić ze mną informacjami jak to wygląda:...
    • Mam na myśli tani, jak najtańszy kredyt mieszkaniowy. prosiłabym o wypowiadanie się w tym wątku osób które beda brały kredyty w tym roku. Ja byłam się dzisiaj dowiedzieć o kredyt w DB w zł. Mam tam dość niską zdolność kredytową. kredyt przedstawia sie następująco: 1.marża 1,2% ( 5,26%) prowizja 2% Moge spłacic 30% kwoty kredytu w ciagu 3 l. bez kosztów a po 5l. całość. 2.1,4% (5,46%) 0% prowizji i teraz zapomniałam na jakich warunka byla ta wczesniejsza spłata...a to jest dla mnie dośc...
    • a wiec dochody nasze 2+1 na rękę 3100-3300zł opłaty stałe na swoim kredyt 500zł opłaty za lokal, energię i gaz ok 300zł -400zł miesięcznie kredyt na auto 385zł/ jeszcze 1,5 roku/ telefony - 60-90zł m-c ubezpiecznia- 46zł i 30zł m-cznie kk - zostało na niej 500zł / kredyt na raty/ wiec 50zł m-cznie na swoim zostanie pakiet do dopłaty pakiet kablówki , plus ew.internet w tej chwili mieszkamy z rodzicami do opłat dokladamy 500zł plus płacimy swoje zoobowiązania i mysle czy...
    • Obecnie wynajmuje male mieszkanie koszt wynajmu to 900zl. Miesięcznie zamierzamy oszczędzić 3 tys zl - jest to najbardziej pesymistyczna kwota - osobiście liczę na więcej, ale wiadomo życie pokazuje swoje. Czy w takiej sytuacji warto brać kredyt czy oszczędzać. Koszt mieszkania jakie mnie interesuje to ok 315 tys zl. Pragnę podkreślić, że moim zamiarem nie jest oszczędzenie całej kwoty. Mam w zamiarze oszczędzić jakiś % tej kwoty. Jaki? Jeszcze nie wiem. Co w takiej sytuacji warto zrob...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się