Forum Regionalne Śląskie Zabrze
ZMIEŃ
      kubica

kubica

(19 wyników)
    • GW. Maciej Blaut, pp 13-12-2005 , ostatnia aktualizacja 13-12-2005 20:55 Prezydent Zabrza Jerzy Gołubowicz chce zmiany zarządu Górnika Zabrze. - Klubem mają zarządzać ludzie, którzy się na tym znają - mówi. - Moje miejsce jest wolne - odpowiada Zbigniew Koźmiński, prezes Górnika Podczas konferencji prasowej Gołubowicz wyjaśniał wczoraj okoliczności przyznania przez miasto zabrzańskiemu klubowi pożyczki w wysokości 200 tys. zł. - Miasto nie jest instytucją finansową działającą ja...
    • Poczta Polska zainwestuje w Zabrzu 100 mln zł (PAP, tm/30.10.2006, godz. 14:28) Centrum ekspedycyjno-rozdzielcze Poczty Polskiej, gdzie zatrudnienie znajdzie docelowo nawet 1,2 tys. osób, powstanie do końca przyszłego roku w Zabrzu na Śląsku. Koszt tej jednej największych pocztowych inwestycji przekroczy 100 mln zł. W poniedziałek na działce o powierzchni 16 hektarów wmurowano kamień węgielny pod budowę centrum. Prace budowlane mają zakończyć się w połowie przyszłego roku. Kol...
    • On jako jedyny ma wizje Zabrza i coś dla nas zrobił, wyśmiewacie park wodny każda inwestycja jest potrzebna temu miastu, gdyby nie on to poczta która powstaje też pewnie powstała by gdze indziej, jako jedyny próbuje coś zrobić a że był nie wygodny to został wyautowany przez pana kolegę z sejmu Jana Ch. i innych.Zwróćcie uwagę na to że on wogóle nie obiecuje nie gada jak inni i nie rzuca słów na wiatr, nie pcha się do prasy itp poprostu pracuje a inni jego zasługi przypisują sobie.
    • Startuje www.jozefkubica.pl
    • To dobry kandydat.
    • jedno jest pewne, bedzie lepszym prezydentem niz obecnie nam panujacy .
    • Tylko ON !!
    • Doszło do mnie wieści że, wredna Żmijka z SLD-UP zmienia skórkę, zrzuciła czerwony wywłok i ma teraz skórke w kolorze biało żółtym. Oficjalnie jeszcze nic nie wiadomo ale sercem i duszą jest przy Romanie (widmo politycznego niebytu po przegranej wielkiego Maga Kubicy nieco wstrząsnło wątłym rozumkiem tego gada). Czerwoni pajęczarze puchną ze złości i gorączkowo agitują w swoich szeregach, ale nic im po tym, wkrótce pojawią się następne dezercje. Obserwujmy bo będzie ciekawie.
    • Prezydent Zabrza nie informując wcześniej o swych zamierzeniach prezesa Koźmińskiego i posła Kubicę zamknął stadion Górnika dla publiczności.Prezes Koźminski i poseł Kubica są zszokowani i zaskoczeni.Górnik Zabrze jedna z ostatnich wizytówek Zabrza też musi zostac zniszczony przez naszych kochanych urzędników miejskich ?
    • SLD wycofało poparcie Gołubowiczowi w wyborach jesiennych. zaczął się wyścig szczurów komuchow o przywództwo Główni pretendenci to: Wereta, Więcław i Chojnacki Ma ochotę Dobrzański i sojusznik Kubica
    • Co dalej z aqwaparkiem ? Czy ktoś za tą inwestycje poniesie odpowiedzialność ? Czy w Zabrzu można tak milony wywalać w błoto ?
    • W dzisiejszych nowinach niedorzeczniczka urzedu miejskiego niejaka kuczyńska stwierdziła : .... jeśli jednak MOSiR nie wywiaze sie ze swoich zadań, konieczna bedzie zmiana firmy administrującej stadionem. !!!! Wiec tu leży pies pogrzebany - Gołubowicz ma kogoś chętnego na lukratywny interes jakim jest zarządzanie stadionem. na takim stadionie mozna sporo zarobic jeśli oczywiście zarządca to swój człowiek i okaże wdzięczność za przydzielane z budżetu miasta dotacje. Posła Kubicy g...
    • za 10 dni mają ruszyć rozgrywki w zabrzańskiej KLA a kluby jeszcze terminarzy nie dostali, na zebraniu najważniejsze było aby spłacić dług LZSom ktore głosowały za, no i oddsali podjęli decyzję "ciekaw czy jest to zgodne z przepisami PZPN" że w każdym roczniku trampkarzy może grac 3 straszych zawodników, - dlug oddany LZSy się cieszą , prezes też, a syf dalej jak był tak jest a będzie jeszcze większy, kto w końcu odważy sie rozpieprzyć tych "leśnych dziadków"
    • Przeczytałem listy z nazwiskami kandydatów z różnych komitetów wyborczych. I nic... Może ktoś zna jakieś smaczki, które pozwolą wyrobić sobie opinię o ludziach pragnących siedzieć w parlamencie???
    • Właśnie natrafiłem na archwialny artykuł o mającym powstać "Europejskim Centrum Zabrze", gdzie będzie można zobaczyć najciekawsze budowle naszego kontynentu w skali 1:25. Czy coś się dzieje w tej sprawie? Link do artykułu: www.um.zabrze.pl/nz/2002-02/europa.html pzdr. Emerson
    • Ze żdziwieniem przecztałem w prasie , ż wybrano " nowe" władze podokręgu piłki nożnej Zabrze. W tych nowych władzach jest sam ""beton " jak np.pp Kubica czy Daszek. Jest też " młoda" krew niejaki Stanisław Pająk. Ten pan jest już w komisji powołanej przez p. prezydent do spraw szpitali. Na jednym jak i na drugim / czyli na sporcie / zna się jak ja na orkiestrze p. Mandrysza. Nie podano jaką funkcje będzie pełnił ów pan, ale myślę, że w komisji do spraw szpitali i w zarządzie pod...
    • Górnik(10)

Czy Płoskoń może naprawdę byc właścicielem klubu, juz nic nie rozumiem...
    • Czy Kubica wrobi miasto w kredyty?? Kubica już raz usiłował wrobić miasto w swoje brudne interesy, kiedy chciał aby miasto poręczyło budowę parku wodnego. Na całe szczęście Prezydentem był Urbańczyk i nie dał się wpuścić w maliny , bo inaczej miasto miałoby takie kłopoty jak Tarnowskie Góry. Przy okazji tych interesów Kubica zbudował sobie wille, na to mu starczyło pieniędzy. A Prezydent Gołubowicz nie ma własnego zdania, o losach miasta decydują jego partyjni koledzy. Jego dec...
    • Co wiecie o słynnym szybie Jan? Podobno zajmuje się nim MOSiR i wydaje ogromne pieniadze na eksploatację, tj. wypompowywanie wody. to dlatego MOSiR nie stać na żadne inwestycje czy remonty. Pamietajmy, że w czsach Józka Kubicy odrestaurowano halę przy ulicy Matejki, wyremontowano hotel Ambasador,obiekty na kąpielisku leśnym, utrzymywano mnóstwo obiektów. Teraz tnie się koszty - zrezygnowano z utrzymywania hali Pogoni, coraz mnijesze środki są na działaność sportową, remontów nie p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się