Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      kuki

kuki

(8 wyników)
    • mały za tydzień kończy 6 miesięcy i nie rozumie tej zabawy, jak zaczynam to patrzy sie na mnie dziwnie...kiedy wasze maluchy załapały? nie widze też żeby jakos specjalnie cieszył sie na mój widok, martwi mnie to:(
    • Ale ze mnie straszna jędza. Przez swoje lenistwo zrobiłam krzywdę swojemu dziecku. Z przyzwyczajenia (głównie z lenistwa :-(( ) nauczyłam się podawać synkowi Cebion prosto z butelki do buzi. Dziś jednak mały strasznie się wiercił i ciężko było ucelować i stało się... jedna kropla padła blisko dziurki od nosa, a ja durna zamiast szybko zetrzeć ją ręką, rzuciłam się po pieluszkę, a w tym czasie mały wciągnął tę kroplę Cebionu do nosa. Krzyk nie z tej ziemi, chisteria, panika!!! Mały...
    • Dziewczyny, Macie jakieś pomysły na fajne zabawy dla 11 miesięczniaka? Znudziło mi się (choć córeczce wcale nie) kosi-kosi i aku-ku, i chciałbym jakoś to urozmaicić. Oczywiście gilgamy się po brzuszku, całujemy w szyjkę i to są najcudowniejsze zabawy, wywołujące salwy śmiechu. Wiadomo - zabawki,książeczki, garnki, łyżki drewniane i inne sprzęty "z podorędzia". Najbardziej też interesują ją sprzączki, zamki, zawiasy itp. Ale chodzi mi o jakieś zabawy ja-ona, fajne, rozwijające,...
    • witam, jak spędzacie czas ze swoim bobasem?? bo mi już czasami brakije pomysłów. oto moje(nasze) zajęcia : - grzechotki, zabawki edukacyjne - na chwilę - maskotki pluszowe - ogląda, maca, ściska - bada rączkami,m na kilk aminut... - bujanie w foteliku sam zawieszonym kilka cm nad podloga - wieszam nad nim np. balonika albo coś na sznurku kolorowego - gimnastyka dla niemowląt - zwiedzanie domu na rękach, dotykanie różnych przedmiotów - wspólna kąpiel - rzucam psu piszczące zabawki, a...
    • witajcie!Moja mała jeszcze nie potrafi stawać na nóżkach,ale ładnie siedzi.Niestety grzechotki juz jej sie znudziły.Jak mam ją zabawiać? Poradźcie,bo wydaje mi się,że moje dziecko się nudzi.
    • moją córcię po jakimś czasie zabawki nudzą a mi brak pomysłu na wspólną zabawę . Widziałam w księgarni gry izabawy do 12-tu m-cy ale dla mnie za droga .podpowiedzcie coś sprawdzonego żeby zająć małą
    • zaczynam nowy watek. chcialabym sie podzielic z wami tym doswiadczeniem. Ciekawi mnie czy wszystkie niemowlaki smieja sie z tego samego. Oczywiscie rozpoczne i napisze z czego smieje sie moja Dominika, ktora ma 6,5 m-ca.Pisze tylko o rzeczach z ktorych smieje sie na caly glos,tak do rozpuku:) -Kiedy zaklada sie jej pieluszke na glowe i po chwili oczekiwania zrywa z wrzaskiem. Wtedy mala czeka w napieciu i po chwili sie juz chichra. -Kiedy lezy na brzuchu i nagle ktos sie do niej z n...
    • dokladnie w co, powie mi ktos??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się