kuki

(4 wyniki)
  • jw.
  • No dobra. Taka mądra już jestem nt karmienia, że tylko sobie siedzę i czytam to forum i staję się jeszcze mądrzejsza...:) Ale jednego nie moge rozpracować. Mój mały dzieć ma już prawie 10 tyg, przybiera ładnie, ssie kiedy chce, noce przesypia. Jak miał 3 tyg dostał raz smoczek na pół godz, jechaliśmy zatłoczonym autobusem. Jakieś 2 tyg temu zaczął mi kukać przy cycu...! Czy nie wiem jak to nazwać, kląskać??? Wiem, że takie kukanie mają dzieci z rozszczepionym podniebieniem i przyszła mi szalo...
  • 2 tyg temu wprowadziłam małemu gluten. Czy teraz mam zwiększyc dawkę do 5-6 gr/100ml posiłku? Czyli jeśli na śniadanie zjada ok 200ml kleiku kuk. lub kaszki jaglanej Holle to czy moge w tej porcji zastąpić ten kleik kuk czy kaszkę jag. ok 12gr kaszki owsianej lub orkiszowej. Do tej pory mały dostawał mannę do zupki ale chciałabym mu teraz dawac gluten w śniadaniu, mogę tak? Mały ma ponad 10m, piersiowy, żadnych reakcji alergicznych na gluten nie zauważyłam. I czy teraz mogę wpr...
  • Pani Moniko i drogie mamy, mój Oskarek ma 10 miesięcy i waży 12,5 kilo (waga ur. 3900) czy to nadwaga?! Karmie go piersią nie podaje mleka modyfikowanego i inne produkty, zaraz wypisze wszystko dokładnie. Domaga sie jedzenia co 1,5 godz. nawet po sytej zupie papce (sama gotuję). Oto jego jadłospis: godz. 8 - 150 kleiku kukurydzianego na moim mleku, godz. 10 - 150 mojego mleka lub 2 duże danonki, godz. 12 - 200 gęstej zupy z dużą ilośćią miąska zageszczanej kleikiem kuk., godz. 15 - ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się