leasingu

(5 wyników)
  • Witam, czy ktoś brał u nich leasing? Jak z tą firmą się współpracuje? Są normalni czy to coś podobnego do firmy Leasing Polski?
  • leasing(34)

mój mąż prowadzi działalność gospodarczą i chce wziąć samochód w leasing. Czy potrzebna jest w tym wypadku moja zgoda i czy w takim wypadku sprawdzają również moją historę kredytową? To samo dotyczy kredytu. Czy biorąc kredyt na firmę potrzebne są moje dokumenty? (nie jestem współprowadzącą firmę dla jasności)
  • Witam, kilka miesiecy temu został mi zabrany samochod dostawczy przez efl.Wina jak najbardziej moja, zle szlo i nie bylem w stanie splacac w terminie.Auto zostalo sprzedane , oczywiscie po zanizonej cenie.Z doplaty ok 23 tys po 3 miesiacach w wyniku czynnosci windykacyjnych zrobilo sie 47 tys do zaplaty praktycznie juz. Dzialalnosc gospodarcza prowadze dalej , udalo mi sie kuoic nastepne auto dostawcze , tym razem na kredyt.No niestety powyzsza sprawa na mnie ciąży. Auto zostalo mi zabrane ...
  • Jezeli bede miał mieszkanie w kredycie dochód z szarej strefy samochód w leasingu to co zabierze komornik ?
  • Dość ciekawym tematem jest windykacja przedmiotów leasingowych przez firmy leasingowe. Jakie uprawnienia posiada "windykator" działający w imieniu firmy leasingowej? Podkreślam - nie komornik z nakazem egzekucyjnym, tylko pracownik firmy leasingowej, ew. "windykator" działający na zlecenie tejże firmy.
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się