Dodaj do ulubionych

Dług leasing

IP: *.181.211.8.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.03.11, 09:21
Witam, kilka miesiecy temu został mi zabrany samochod dostawczy przez efl.Wina jak najbardziej moja, zle szlo i nie bylem w stanie splacac w terminie.Auto zostalo sprzedane , oczywiscie po zanizonej cenie.Z doplaty ok 23 tys po 3 miesiacach w wyniku czynnosci windykacyjnych zrobilo sie 47 tys do zaplaty praktycznie juz.
Dzialalnosc gospodarcza prowadze dalej , udalo mi sie kuoic nastepne auto dostawcze , tym razem na kredyt.No niestety powyzsza sprawa na mnie ciąży.
Auto zostalo mi zabrane spod domu , bez wczesniejszego wskazania miejsca oddania sprzetu, co kosztowało mnie ok 13tys, czy jest to złamanie moich praw konsumenta?Wczesniej dostalem tylko info o rozwiazaniu umowy.
Do dnia dzisiejszego nie dostalem kopii umowy leasingowej, tylko jakis odpis bez moich podpisow, czy mozna jakos to wykorzystac na moja korzysc?

Mam mieszkanie , na kredyt 30 lat , splacane regularnie od roku, zona , troje dzieci i ja jestesmy w nim zameldowani.Auto osobowe w razie czego przepisuje niedlugo na kogos innego,.

Moze ktos podpowie co robic zeby było dobrze....
Obserwuj wątek
    • benjaminblimchen Re: Dług leasing 18.03.11, 20:34
      nie spłacałeś to Ci zabarali... ludzie co za kraj, co za ludzie! chciałby mieć ale nie płacić...boże!
      • Gość: marian Re: Dług leasing IP: *.dynamic.mm.pl 19.03.11, 09:09
        No własnie w tym problem ze juz nie mam i nie chce placic!!!!!
        • real_mr_pope Re: Dług leasing 19.03.11, 23:22
          Nie żebym się wymądrzał, ale nie trzeba było brać samochodu w leasing.
    • mordimer.madderdin Re: Dług leasing 20.03.11, 05:03
      Gość portalu: marian napisał(a):
      > Auto zostalo mi zabrane spod domu , bez wczesniejszego wskazania miejsca oddania sprzetu, co kosztowało mnie ok 13tys, czy jest to złamanie moich praw konsumenta?Wczesniej dostalem tylko info o rozwiazaniu umowy.

Nie jesteś konsumentem - jesteś przedsiębiorcą. Niewiele można powiedzieć na podstawie twojego postu, bez analizy treści umowy wraz z załącznikami. Jeśli faktycznie nie dostałeś od EFL umowy, to dałeś ciała, żeś tego nie dopilnował. Swoją drogą, wybrałeś jeden z droższych i mniej sympatycznych leasingów.
      Teraz wiele doradzić ci nie można. Auto zostanie za jakiś czas sprzedane, uzyskana kwota zostanie odliczona od twojego zadłużenia. Tyle, że dojdą koszty wyceny, parkingu etc. więc wiele się nie możesz spodziewać.
      W ogóle z podejściem jakie prezentujesz, wróżę ci raczej coraz większe kłopoty. Obym się mylił.
      • Gość: marian Re: Dług leasing IP: *.dynamic.mm.pl 21.03.11, 08:14
        No właśnie dlatego tu piszę , żeby ktoś podpowiedział jakie powinno być rzeczowe podejśćie do sprawy...Może ktoś ma podobne doświadczenia w podobnej sprawie, to że popełniłem błąd to juz wiem , więc proszę się nie wymądrzac!
        • internetowarewolucja Re: Dług leasing 13.04.11, 08:59
          Trzebabyło wystawić samochodów do EFL i zrobić cesję za odstępne,

a tak to przepadł - osobiście współczuje,bo też mam auto w leasingu i

to przykre dla człowieka, że komuś coś zabierają !
          • Gość: xxx Re: Dług leasing IP: *.dynamic.mm.pl 27.04.11, 11:32
            Sranie w banie i gadanie jak po ptokach juz dawno....
            • billy.the.kid Re: Dług leasing 28.04.11, 09:38
              wyceny,parkinguitd.
              właścicielem auta jest leasingodawca i to jego koszty wspomniane obciążają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka