legionowo

(8 wyników)
  • Szynobus do Warszawy rusza o 6.07, z Warszawy Gdańskiej wraca o 16.40. Jazda trwa niecałą godzinę, bez korków, tłoku. Korzysta ktoś z Was z tej formy dojazdu do pracy?
  • ... to byłem dziś ja. Urządziłem sobie popołudniową przejażdżkę na trasie: Warszawa Smródwmieście - Rembertów - Zielonka - Wołomin - Tłuszcz, gdzie przesiadłem się z [i]kibla[/i] we wczesnowieczorny szynobus do Sierpca. Przemierzyłem po raz pierwszy odcinek Tłuszcz - Nieporęt w kierunku przeciwnym niż zwykle. Dojechawszy szynobusem do Legionowa zaledwie kilka minut czekałem na [i]kibel[/i] z Działdowa do Warszawy. Dopiero na Moście Gdańskim ZONK: przetrzymali [i]kibla [/i] chyba ...
  • Koleje Mazowieckie kilka kursów wykonują do stacji w Wieliszewie. Czy byłby sens lobbować za wydłużeniem ich do Radzymina?
  • Witam, W dniu wczorajszym (04.06.2008) miałem "przyjemność" skorzystania z autobusu relacji Warszawa - Radzymin (odjazd z DW. Wileński około godziny 17:25-17:30, rejestracja WWL 1R94). Autobus nie posiadał otwieranych okien, a wewnątrz panowała temperatura 40-45 stopni C, zwyczajnie SAUNA, a w czasie jazdy nie dało się odczuć nawet minimalnego powiewu powietrza (bo i skąd). Pojazd prawdopodobnie przystosowany był do klimatyzaji (i pewnie gdzieś tamw Niemczech była ona włączan...
  • 15 Marca została uruchomiona linia SKM z legionowa do warszawy gdańskiej(S-9).O ile mimo wiadomo mieszkańcy wieliszewa walczą,żeby ją przedłużyć do tej miejscowści. Ja proponuję,żeby przedłużyć linie s-9 do radzymina.Skorzystali by na tym wszyscy mieszkańcy radzymina,którzy pracują w centrum warszawy. Obecnie po remoncie trasy w-wa nasielsk,pociąg Z Legionowa do warszwy gdańskiej pokonuję tą trasę w 25minut.trasę pociąg z legionowa do radzymina pociag pokonuję w 20 minuT Krótko...
  • Dziś w TVP 3 usłyszałem że na trasie Tłuszcz - Legionowo od grudnia 2005 będą kursowału szynobusy. ;-)
  • Maksymalne uprzywilejowanie komunikacji miejskiej, zamknięcie Trasy W-Z dla samochodów osobowych i wytyczanie nowych, tymczasowych parkingów P+R – to najważniejsze założenia projektu funkcjonowania komunikacji w czasie budowy centralnego odcinka II linii metra. Sytuacja wyjściowa Budowa centralnego odcinka II linii metra to największa samorządowa inwestycja w Polsce. Stanowi ogromne wyzwanie inżynieryjne i logistyczne. Realizacja tak kluczowego projektu wiąże się z poważnymi...
  • Przybłąkała się do nas kilka dni temu śliczna, mała kotka i.... chciałam żeby przebadał ją weterynarz.. niestety jedyny, którego znalazł mąż nie odbiera telefonu :-( Czy moglibyście kogoś mi polecić? Bo nie chiałabym wieźć kota do Warszawy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się