legionowo

(20 wyników)
  • Witam Mam pytanie czy ktos może nalezy do tego klubu i czy moze wyrazic opinie na temat zajec badz silowni? Chcialabym sie do nich zapisac a nie wiem czy warto.
  • ..........wróbelki ćwierkały, iż niedługo ma zostać zamknięty..... Katastrofa. Tragedia. Klęska. Dramat. Nieszczęście. Nie wyobrażam sobie życia z zamkniętym wiaduktem w Legionowie... A Wy?
  • Skąd przyjeżdża karetka do Serocka,i jak długo trzeba na nią czekać i gdzie jest najbliższy szpital?
  • Majac dosyc stania w korkach (wczoraj pobiłam rekord 2,5 godziny na Mokotów) podjelam decyzje o zmianie srodka transportu tj - na kolejke skm z legionowa. I jestem nawet zadowolona. Chetnie podrzuce za tzw. symboliczna złotówke lub dwie do stacji w Legionowie na pociag do wawki o godz. 6.18... Wyjazd se Stasiego Lasu ok 5.55. Moge zabrac tez z któregokolwiek przystanku przy dk-61 czyli po drodze na stacje. Powrot codziennie pociagiem o 15.56 z Gdańskiej tj. 16.24 w Legionowie. Jacys chetni...
  • - polecam bo o projekcie radnych na stronie urzędu cicho... może to początek zmian? niektórzy mają taką cichą nadzieję
  • Cześć mieszkam w W-wie na Tarchominie. Od jakiegoś czasu bardzo spodobało nam się wasze piękne miasto i planujemy sprzedać nasze mieszkanie i kupić w Serocku. Mam pytanie odnośnie czasu dojazdu do pracy w W-wie ile jedzie się autobusem? A może lepiej jest dojechać samochodem do stacji PKP w Legionowie a stamtąd pociągiem do W-wy Gdańskiej? Wie ktoś jaki jest koszt biletów?Dzięki za pododpowiedzi
  • Gdzie w razie pilnej konieczności udać sie po pomoc lekarską? 'Przemiła' pani na pogotowiu w Legionowie odmówiła nam pomocy, bo nie jesteśmy zapisani do tamtejszej przychodni. Nie umiała jednak powiedzieć, gdzie powinniśmy się udać. Pytam więc was, jak to jest? Czy najbliższa stacja pogotowia dla mieszkańców Serocka to ta w Legionowie czy jakas inna? Pod jaki szpital tu podlegamy? Dziś na szczęście wypadek dziecka nie był groźny, choć nie obyło się bez pomocy w szpitalu na Niek...
  • W Legionowie zaczął się remont wiaduktu nad torami kolejowymi, warto byłoby przy tej okazji zadbać o zrobienie przystanku dla autobusów w dogodnej lokalizacji, umożliwiającej szybsze dotarcie na stację kolejową Legionowo. Gdyby taki przystanek powstał na samym wiadukcie lub przed, wtedy do pociągu byłoby 3-4 minuty. w tej chwili jest około 10 minut i trzeba dodatkowy bilet (do Choszczówki) wykupić ale z czasem rozszerzą Kartę Miejską lub wprowadzą bilet sieciowy do KM a wtedy b...
  • W dniu 27 grudnia odbyła się III sesja. Rada zajęła się m. in. uchwałą w sprawie udzielenia dotacji dla Powiatu Legionowskiego. Dotacja została udzielona z przeznaczeniem dla Powiatowego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w ramach udziału w kosztach utrzymania obiektu, z którego korzystają mieszkańcy gminy. Ilość godzin wykorzystanych przez mieszkańców.: 1100, koszt: 75,915 zł. Zwróciłam się do przewodniczącego Komisji Kultury, Oświaty i Sportu o ustalenie jak wykorzystano te 1100 godzin i ot...
  • Według mnie tak. Wobec tragicznego obecnie dojazdu do Warszawy, który raczej lepszy już może nie być, pociąg z Zegrza rozwiązałby problem. Szczególnie, że przy dawnej stacji jest ogromny parking. Jakie macie zdanie na ten temat?
  • niestety chyba przyszedl czas aby zastanowic sie czy aby napewno musimy "utrzymywac" za publiczne pieniadze az tylu policjantow w Serocku? do lapania przyslowiowych pijaczkow w bramach, ktorych ze wzgledu na rozmiary Serocka nazbyt wiele nie ma, i chowania sie za zakretem lub w krzakach (ZENADA!!! NAWET W GLEBOKIEJ AFRYCE POLICJANT STOI TAK ABY GO BYLO WIDAC) celem "upolowania" kierowcy, ktorym osmieli sie przekroczyc predkosc o 20 km/h, rozwijajac tym samym zawrotne 70 km/h, a ...
  • Ponieważ na stronie urzędu nie ma jeszcze informacji zamieszczam ją tutaj: Posiedzenie Komisji Spraw Obywatelskich odbędzie się w dniu 19.04.2011r. o godz. 14.00 w sali nr 26 Urzędu Miasta i Gminy w Serocku. Tematyka 1.Przyjęcie protokołów z 4 i 5 posiedzenia komisji. 2.[u]Komunikacja na terenie gminy Serock[/u], problemy z dojazdem do Warszawy-uruchomienie linii autobusowej z Serocka do PKP Legionowo- możliwość, zasady. 3.Sprawy różne. BARDZO BARDZO ...
  • targany watpliwosciami ostatnio zastanawiam sie nad powrotem do warszawy. mialbym wowczas sprzedac ladny dom w oklicy serocka i kupic mieszkanie w bloku gdzies w lepszej dzielnicy. prosze o pomoc w podjeciu decyzji i dopisywaniu plusow badz minusow mieszkania w okolicach serocka: moje plusy: 1. wlasny dom + ogrod 2. w okresie wiosenno letnim nie ma czasu na nude 3. spokoj i cisza 4. dostep do zalewu (co jest tez minusem bo jak dla mnie nie jest wcale az taki atrakcyjny - przereklamowan...
  • Na przykład Biedronka? Ja uważam, że tak. W Gminie mieszka mnóstwo ludzi o niskich dochodach, a ceny mamy obecnie w sklepach naprawdę bardzo wysokie. Praktycznie nie widać, żeby konkurowały ze sobą cenowo. Poza tym kilka miejsc pracy by powstało.
  • Posiadam mieszkanie (kawalerka) do sprzedania 42m w centrum Serocka przy ul.Pułtuskiej nad apteką " duży pokuj, duża widna kuchnia, duża łazienka, przedpokuj oraz pomieszczenie garderobiane więcej informacji pod num. tel. 507- 939-405 lub na stronie aukcja.onet.pl/show_item.php? item=365142459
  • Obwodnica(10)

Czy wiecie cos na temat obwodnicy Serocka? Czy prace w koncu rusza?
  • Czy wydłużenie linni warszawskiej numer 735 do Serocka byłoby złym pomysłem? Obecnie linia ta dojeżdza do Zegrza Południowego. Rozumiem, że dowozi warszawiaków nad jezioro?! A może tak władze Serocka jednak byłyby zainteresowane lepszym połączeniem miasta z Warszawą? Myślę, że bardziej zainteresowani są sami mieszkańcy. Co Państwo sądzicie o tej sprawie?
  • Witam,to moja premiera,dobrze że jest to forum- choc nie ukrywam że strona Serocka z forum to dopiero coś...może kiedyś ktoś taki dobry będzie i coś wymysli. Zaczęłam od pkp bo jest to problem,o ileż byłoby nam łatwiej docierac np do stolicy jakby wznowiono pkp w Zegrzu,chyba od 94 roku nic tam sie nie dzieje,a szkoda...może więc ktoś ma jakieś info,czy jest jakaś szansa na pociągi? obiło mi się o uszy ze w grudniu tego roku ma ruszyć Zegrze Legionowo ale to nie potwierdzone wia...
  • Witam i pozdrawiam grupowiczów. Dawno tu nie pisałem. Niedługo sie wreszcie wprowadzam (budowa domu się kończy) i w związku z tym od razu widzę problem. Mianowicie, chodzi o dojazdy do Warszawy PKSami. Mogę ostatecznie w sieci lub z przystanku w Serocku spisać sobie rozkłady jazdy, ale ... ! Skąd mam wiedzieć, które z nich stają na przystanku Stasi Las? Tam nie ma żadnej tabliczki! Nie wiem (bo i skąd) czy pospieszne tam staną? Ponadto - jak odróżnić te jadące przez Legionowo od tych,...
  • Mam pytanko czy może ktoś zna dobrego i ( taniego )stomatologa na terenie serocka lub okolic,proszę o jakiś adresik bo ostatnio pozbawiono mnie przedniego ząbka tylko dlatego że lekarzowi w (przychodni) niechciało sie go troszke podbudować.Dziękuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się