Forum Regionalne Mazowieckie Łomianki
ZMIEŃ
      legionowo

legionowo

(10 wyników)
    • a właśnie, że tak! A czemu nie? Niech będzie - i jeszcze jeden w Czosnowie itd. Super!!! Nie wykreślać proszę z planów !!! ps. mam tylko jeden warunek/prośbę Niech taki most powstanie na samiutkim końcu inwestycji. Dziś każda przeprawa ma znaczenie strategiczne - zrozumiałe, bo mostów brak. Niech więc mostek do Legionowa będzie budowany bez rozgłosu po wielkich inwestycjach drogowych jako lokalna przeprawa. Mostek dla społeczności lokalnych, z ograniczeniami w ruchu (ronda, świat...
    • Tylko jeden radny Legionowski głosował za trasą po wale! Dziś ponownie Rada Miasta Legionowa rozpatrywała poparcie dla projektu drogi wzdłuż wału. Poparcia nie udzieliła. Nie pomogły obszerne akta dostarczone przez burmistrza Łomianek. Ani jego osobiste zabiegi i apele. Radni Legionowa nie wykazali zainteresowania problemem. Ba odkryli, że jako dowód poparcia dla drogi wydłuż wału, dostarczono im zgodnie ze zwyczajami naszej rady, niepodpisany świstek /w gminie po sprawie prokuratorski...
    • Witam! Mam takie dziwne pytanie? Czy ktoś z Was orientuje się skąd przyjeżdża do naszej gminy pogotowie ratunkowe? Pytam, ponieważ moja sąsiadka wzywała pogotowie do swojej mamy i czekała 28 minut. Wydaje mi się, że to trochę długo. Pogotowie przyjechało z Legionowa. Czy to normalne, że właśnie z tego rejonu zostało przysłane? Czy to pogotowie z Legionowa "obsługuje" naszą gminę? Czy może po prostu zostało tak owe przysłane bo nic dyspozytor nie miał innego "bliżej wolnego"? Czy ktoś c...
    • Czy znacie przebieg PLANOWANEJ trasy na Legionowo w gminie Lomianki? Czy bedzie przecinac ulice Synow Pulku w Kepie Kielpinskiej? A moze cos wiecie o planach zagospodarowania przestrzennego dla Kepy Kielpnskiej? Bede wdzieczna za linki z mapkami itp. Pozdrawiam Amica
    • W ramach pokazywania dobrych przykladów z innych gmin proponuję zobaczyć, jak w Legionowie informuje się mieszkańców o prowadzonych inwestycjach. Każda jest szczegółowo opisana, podany jest wykonawca, projektant, wartość, data rozpoczecia i zakończenia - wszystko jawne, podane na stronie miasta www.legionowo.pl/index.php?cmd=inwestycje&opt=aktualne Dostepny jest też ciekawy gminny program ochrony środowiska www.legionowo.pl/miasto/pliki/prezentacja/srodowisko/program_2004.pdf
    • www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/echo/echo/L-2007-06_22-1 Skandaliczne zachowanie redakcji Echa, prowadzi do skłócania nie tylko mieszkańców Łomianek między sobą, ale jeszcze napuszcza inne sąsiednie gminy. Żenada
    • Zacznijmy od odległości, bo wczoraj znowu odczułem na własnej skórze wątpliwą przyjemność jechania do Legionowa. Nadal nie rozumiem co powiat legionowski ma wspólnego z powiatem warszawskim zachodnim. - Urząd Skarbowy - W-Wa Bielany - 5-7 km - Urząd paszportowy - Ożarów Mazowiecki - 20 km - Rejestracja samochodu, prawo jazdy - Ożarów Mazowiecki - 20 km - Dowód osobisty - Łomianki - jak dla mnie 3 km - Zakład Energetyczny - Legionowo przy stacji PKP - ok. 30 km (przez Wawę) do 40 km ...
    • Nie jestem drogowcem i nie dysponuję pomiarami ruchu drogowego i obciążeniem poszczególnych tras okołowarszawskich obecnie i w perspektywie 20 lat.Ale patrząc na poszczególne plany,wydaje mi się,że : 1.Połaczenie problemu przebiegu S-7 z trasą legionowską jest nieporozumieniem i świadomą manipulacją przez burmistrza Sokołowskiego i przeciwników trasy mszczonowskiej dla wyolbrzymienia jej skutków. 2.Trasa S-7 jako drugi wylot z W-wy na płn. jest niezbędna i to jak najszybciej. Potrzebna...
    • Fajno było bez prądu co nie ? Mogli by tak częściej , wtedy człowiek by doceniał bardziej wynalazki i cuda techniki. No i widzimy jacy jesteśmy bezradni bez prądu ....
    • witam czy ktoś wie coś na temat mostu legionowskiego gdzie ma przebiegać i ewentualnie kiedy pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się