Forum Regionalne Mazowieckie Pruszków
ZMIEŃ
      legionowo

legionowo

(8 wyników)
    • Wczoraj odwiedziłem rodziców którzy mieszkają w Legionowie. Korzystając z pięknej pogody wybraliśmy się na spacer. Zrobiło mi się smutno kiedy porównałem wygląd obu miast naszego Pruszkowa i Legionowa. Pomijam już fakt że Legionowo jest wielkim placem budowy, wszędzie powstają nowe bloki ale i różnego rodzaju punkty usługowe sklepy,kawiarenki,restauracyjki, sklepy o których w Pruszkowie mozna tylko pomarzyć. Jest gdzie iść na spacer posiedzieć ze znajomymi przy piwie nie narażając się n...
    • W legionowskiej Gazecie Miejscowej przeczytałem artykuł o tym że niedługo powstanie 4 miejska linia autobusowa. Pomijam już fakt że będzie to czwarta linia ale najciekawszy był sam koniec artykułu, otóż miasto będzie dopłacać do tej linii 18,5 tys miesięcznie W Pruszkowie koronnym argumentem było twierdzenie że miasta nie stać na dopłatę Czy niecałe 20 tyś zł miesięcznie jest zbytnim ciężarem dla miasta z kilkomilionowym budżetem ????
    • www.tvnwarszawa.pl/-1,1581302,0,,tlok_na_stacji_pkp_w_pruszkowie,wiadomosc.html Dodam tylko, że zdjęcie moje. Moge też zainteresowanym podesłac filmik :)
    • Jakos nasze miasto ma z tym problemy a Legionowo... Władze Legionowa prowadzą rozmowy z Zarządem Transportu Miejskiego nad uruchomieniem nowej linii autobusowej. Zaproponowana przez Miasto trasa zaczynałaby się na pętli na Osiedlu Młodych. Następnie autobus jechałby ulicami: Suwalną, Cynkową, Wyszyńskiego, Parkową, Sobieskiego, Warszawską, Zegrzyńską, Strużańską – aż do Józefowa. Ten wstępny projekt jest obecnie w fazie uzgodnień z ZTM-em, który analizuje przedstawioną przez władze L...
    • Myslalem zeby cos tam kupic. Pomozcie w decyzji
    • Dotychczas prezydent tłumaczył się z niespełnienia obietnic wyborczych (centrum śródmiejskie z kinem) faktem kryzysu. Teraz kryzys już się chyba kończy, o czym świadczyć może, że po: - Piasecznie - Otwocku - Grodzisku i paru innych swoich galerii doczekają się takie metropolie jak: -Legionowo - Łomianki "Inwestycje w podwarszawski handel" GAZETA WYBORCZA - DOM Data: 16.12.2009 Irlandzki inwestor podpisał umowę z pierwszym najemcą galerii handlowej, którą w przyszły...
    • Od: Wydział Inwestycji UM Pruszków <inwestycje@miasto.pruszkow.pl> Data: 2007-07-25 11:16 Do: piastovka@gazeta.pl Temat: pytanie do Prezydenta W odpowiedzi na pytanie do Prezydenta zadane drogą elektroniczną informuję, że główną przeszkodą do uruchomienia dziennej linii autobusowej jest niechęć Zarządu Transportu Miejskiego do tworzenia nowych linii podmiejskich stanowiących konkurencję dla Szybkiej Kolei Miejskiej zarządzanej również przez ZTM. Urząd Miejski w Prus...
    • Z nowosci jakie oferuje ZTM w swoim ambitnym planie rozszerzania zasiegu swoich oddzialywan jest poszerzenie sterfy miejskiej biletow komunikacyjnych. Oznacza to tyle ze w okolicznych miastach granica strefy biletowej przesunie sie poza ich obreb. Listy intencyjne w tej sprawie podpisali przedstawiciele kilku gmin: Marek, Starych Babic, Jablonny, Nieporetu, Raszyna, Lesznowoli oraz Konstancina Jeziornej - i wszystko jest na dobrej drodze do podpisania. Zapewne zauwazyliscie ze nie ma na tej l...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się