Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      london

london

(6 wyników)
    • Proszę o pomoc w takiej sprawie: jak brzmi tytuł opowiadania Londona o facecie, który przewoził transport jajek na daleką północ, żeby dostać za nie straszne pieniądze. W końcu okazało się, ze jajka sa zepsute, i człowiek popełnia samobójstwo. Jest to - wg mnie - jedno z jego najlepszych opowiadań. Czy ktoś z forumowców mógłby mnie je wypożyczyć, sprzedać lub się wymienić. Proszę o odpowiedź. Informuję , że jestem poważnym człowiekiem i zwracam książki, jeżeli o to chodzi.
    • Mnie absolutnie ta książka urzekła, swietna narracja, wspaniałe opisy, no i mistrzowska fabuła. Jest to jedna z moich ulubionych książek, która serdecznie polecam wszystkim. Piszcie co sądzicie o tej książce!
    • Proszę o tytuły książek, których akcja dzieje się na Alasce. Dziękuję
    • przeczytał ktoś z was całe? a jeśli nie, to co sądzicie o tych fragmentah? www2.gazeta.pl/obcasy/1,25369,1916300.html
    • TAK TO JEST GDY pisze się dla kasy i sławy
    • jak w temacie.jakie polecicie ksiazki o tematyce walki z przeciwnosciami losu,dozeniu do celu za wszelka cene,itp.Mysle,ze w dzisiejszych czasach czytanie pozycji motywujacych jest wskazane ;]. Ja ze swej strony polecam "Martin Eden" Jacka Londona. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się