Forum Na emigracji POLKI W ANGLII
ZMIEŃ
      londyn

londyn

(199 wyników)
    • Czy jest jakis polski dentysta w Londynie ktorego cennik jest w miare przyswajalny ? Policzono mi za leczenie kanalowe 800 funtow i tak sie zastanawiam czy mozna znalezc jakiegos polskiego specjaliste w LOndynie ktory wezmie mniej.
    • pytanie do osob ktore wykonywaly w Londynie makijaz permanentny- czy macie jakies godne polecenia lingeristki wykonujace tego typu makijaz, a moze ktoras z was korzystala z uslug p.Doroty Bylicy???? Ktos polecil mi ta osobe ale wole skonsultowac z wieksza grupa kobiet ktore korzystaly z jej uslug!
    • Jak w temacie. Szukam nauczyciela/nauczycielki dla nastoletniej córki. Poziom francuskiego w High School, do której chodzi córka pozostawia wiele do życzenia. Chciałybyśmy znaleźć polskiego nauczyciela, z którym córka pracowałaby dodatkowo. Mieszkamy w zachodnim Londynie(Ealing)
    • Czesc!planuje slub i wesele w londynie i nie bardzo mam pojecie jak to wszystko zoorganizowac i od czego zaczac.Czasu za duzo nie mam wiec prosila bym o pomoc kobietki ,ktore maja swoj wielki dzien za soba.Interesuje mnie przedewszystkim koszt bedzie to wesele na okolo 50 osob.Jesetm z polnocnego londynu szukam jakies restauracji badz sali bankietowej ktora zajmuje sie organizacja.Jeszcze jedno a moze ktos korzystal z uslug firm zajmujacych sie organizacja wesel?A moze mogly bys...
    • By oprowadzic rodzicow i brata we wrzesniu. Nie chce ich zameczyc, bo musimy jeszcze do Londynu dojechac i wrocic z niego i na drugi dzien isc do pracy. Myslalam o 3 -4 miejsach niedaleko siebie ( mama nie moze duzo chodzic ) wartych zobaczenia, wlasnie dla rodzicow . Warto isc do Muzeum figur woskowych? Czy moze London Eye? Na jakie miejsca warto bukowac wejscie online i ktore w ogole sa platne? Bylam dawno, sama, gnalam z jednego miejsca do drugiego nie pamietam po pro...
    • czy ktos w Londynie mialby sie ochote spotkac na poczatek gdzies w centrum na plotki i robienie na dutach lub szydelkowanie? dawniej (czytaj w ubieglym wieku) bardzo duzo tego robilam, nawet swetry na maszynie :-) niestety przestalam - a tu w UK jest tyle swietnych wloczek i wzorow, ze az sie prosi wrocic do starych hobby ja moge nawet kogos nauczyc roznych technik na drutach czy szydelku nie probowalam natomiast jeszcze odczytywac angielskich wzorow - to bedzie moje nowe wy...
    • wybieramy sie z mężem na małe zakupy do londynu,czy mogłybyscie polecic mi jakies miejsca gdzie jest sporo fajnych sklepów(ciuszki,buty),moze przeceny albo końcówki ,choc niekonicznie-taki misz masz.gdzies gdzie Wam sie fajnie robi zakupy i jest zostawic auto przy tym nie bankrutując:) z góry dzieki
    • Prosze o pomoc w polowie roku moja 4 osobowa rodzina (2+2 dzieci) przeprowadzamy sie do Londynu. Aktualnie mieszkamy w Singapurze, a to miasto jak z bajki, wszedzie bezpiecznie. Jesli mozecie mi poradzic, ktora dzielnica jest bezpieczna, ktorych rejonow L. unikac a gdzie zamieszkac z dziecmi, bede bardzo wdzieczna. Ania
    • Podobno są w Londynie dentyści, którzy przyjmują za polskie stawki...? Czy możecie mi jakiegoś polecić? Najchętniej na południowym zachodzie Londynu. A może jednak bardziej się opłaca spróbować dostać się do zwykłego dentysty NHS? Ale wtedy i tak się chyba dużo dopłaca? Jak Wy organizujecie sobie tu w Lodnynie kontrolę i naprawę zębów?
    • mam dwa pytania jakie lotnisko jest najblizej polskiej ambasady i czy sa jakies tanie linie lotnicze latajace miedzy liverpool lub manchester a londynem... pytam bo musze dostac sie do ambasady 23.03 w sprawie paszportu a mieszkam 400 mil od londynu i niechce sie tluc z dzieckiem autem dzieki za pomoc :D
    • Czy ktos z was wie gdzie mozna isc na polska msze jak sie mieszka w Docklands? Do tych polskiech kosciolow, ktore znam troszke mi daleko i wolalabym nie wjezdzac do pierwszej strefy...
    • Dziewczyny i Chlopaki :) Czy wiecie cos o jeziorach, w ktorych mozna plywac w okolicach Londynu? Kojarze jeziora w drodze do Stansted, ale nie mam pojecia czy nie sa aby tylko dla wedkarzy albo zeglarzy. Pozdrawiam chlodno
    • ...za 2 tygodnie mam nadzieję być już w Londynie, w którym już wcześniej mieszkałam daaawno temu:)) Obecnie przebywa tam moja kuzynka z mężem i pisze do mnie przerażające smsy! Odradza wyjazd do tego miasta, namawia na zmianę decyzji, pisze że jest strasznie, brudno, cięzkie życie, etc... Ja Londyn wspominam bardzo miło, pomimo braku pozwolenia na pracę, niskie zarobki, ryzyko deportacji... Prosze więc dziewczyny z Londynu o podzielenie się swoimi wrażeniami - czy zeczywiscie je...
    • Sluchajcie, niestety mam je w pokoju - moj Landlord powiedzial, ze to norma, ze w Londynie wszedzie sa pluskwy. Czy to prawda? Znacie jakies skuteczne metody na ich zwalczenie? Wyrzycialm juz lozko i materac, ale one sa nadal...
    • Czy możecie polecić dobrego, sprawdzonego fryzjera najlepiej w południowym Londynie? Orientacyjna cena równiez mile widziana. Będę wdzięczna za jakiś kontakt. Mam lekkie opory, żeby pójść do pierwszego lepszego tutaj, a do wyjazdu do Polski jeszcze 3 miesiące... Pozdrawiam S.
    • Czy ktos z was jechal ? jakie wrazenia .
    • mimo ze dawno nie bylo mnie na forum i pewnie malo kto mnie pamieta , fajnie by bylo zorganizowac jakies spotkanie. Ja mieszkam w Londynie. Czy sa osoby chetne na spotkanie forumowe , musimy pomyslec gdzie, in czy out doors :lol: p.s czy moze mnie ktos poinstruowac jak mam zalozyc mini watek z fotkami synka?
    • Witam,bardzo proszę osoby zorientowane o podpowiedź. Chodzi o nocny wyjazd z Londynu n a Stansted.Miejsce zakwaterowania to okolice Kings Cross,ile zapłacę za dojazd mini cab do Baker Street a ile za dojazd do Liverpool Street?Wyjazd będzie ok.3 w nocy,więc metro nie wchodzi w grę.Serdecznie dziekuję za odpowiedź.A może jeszcze jakas inna alternatywa?
    • jak to kto? Oczywiście Londyńczycy. Od kwietnia 2006 council tax dla D band properties wzrośnie o 20 funtów, z możliwością utrzymania tej podwyżki na następne dwa lata. Jeśli koszty Olimpiady przekroczą szacowany budżet (a tak działo się do tej pory w przypadku wszystkich dotychczasowych olimpiad) to dziura zostanie pokryta przez podniesienie council tax. Już teraz Sekretarz Kultury szacuje, że pokrycie części kosztów z council taxu zajmie 12 lat! Ken Livingstone zapewniał, że Olimpiada w...
    • Będę mieszkała w Londynie kilka miesięcy, byłam tam gdy moje dziecko miało 2,5 roku. Teraz będzie miał 4,5 - 5,5. Poprzednio jeździł w wózku a teraz? Czy Wasze dzieci dają radę pokonywać londyńskie odległosci na własnych nogach? Ja wiem metro, bus itd ale czasem do parku dosć daleko (pieszo z pół godziny), a na bus czeka sie godzinę, to wolałabym dojśc. Poza tym zakupy na długich ulicach, w wielu sklepach, no wypadałoby czasem zrobić. Albo dojazd do odległego miejsca, czekanie na ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna