zaba_k1 24.07.06, 20:24 Dziewczyny i Chlopaki :) Czy wiecie cos o jeziorach, w ktorych mozna plywac w okolicach Londynu? Kojarze jeziora w drodze do Stansted, ale nie mam pojecia czy nie sa aby tylko dla wedkarzy albo zeglarzy. Pozdrawiam chlodno Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaheasley Re: jeziora Londyn 24.07.06, 21:43 Jezeli masz do nas prosbe/pytanko to chyba lepiej byloby pozdrawiac goraco a nie chlodno :-) Odpowiedz Link
anya.po.prostu Re: jeziora Londyn 24.07.06, 23:55 Są trzy stawy-jeziora do pływania na Hampstead Heath. Jedno tylko dla mężczyzn, drugie tylko dla kobiet a trzecie dla obu płci. W tym trzecim pływa najwięcej osób. Jeziorka są zacienione więc woda jest przyjemnie chłodna (jak dla mnie zimna ;) Odpowiedz Link
formaprzetrwalnikowa Re: jeziora Londyn 25.07.06, 13:13 ta rozdzielnoplciowosc to tak serio? czy sobie z nas ;-) ? ;-) Odpowiedz Link
anya.po.prostu Re: jeziora Londyn 25.07.06, 15:12 jak najbardziej serio! Poprawnosc polityczna pelna geba! A ten stawik dla pan to wlasnie tak drzewami zasloniety ;) Odpowiedz Link
minisufka Re: jeziora Londyn 25.07.06, 06:09 zaba_k1 napisała: > Dziewczyny i Chlopaki :) > Czy wiecie cos o jeziorach, w ktorych mozna plywac w okolicach Londynu? > Kojarze jeziora w drodze do Stansted, ale nie mam pojecia czy nie sa aby tylko > dla wedkarzy albo zeglarzy. Pozdrawiam chlodno -------------tez sie nad tym ostatnio zastanawialam :)) hampstead heath a w hampton jest otwarty basen (chybe jeden z nielicznych tu w okolicy) wstep £5. wstep na hampstead chyba za darmo (?) Odpowiedz Link
asica74 Re: jeziora Londyn 25.07.06, 09:24 widzialam ludzi plywajacych w Hyde Parku, kolo Serpentine :) moze tam? Odpowiedz Link
vereena Re: jeziora Londyn 25.07.06, 11:42 A może polecicie jakiś miły camping w okolicy Londynu? Może być nad jeziorem, w górach lub nad morzem. Ostatni weekend spędziliśmy w Brecon Beacon, ale to trochę daleko jak na dwudniową "wyprawę" z małym dzieckiem. Odpowiedz Link
mysz2006 Re: jeziora Londyn 25.07.06, 15:06 > A może polecicie jakiś miły camping w okolicy Londynu? Może być nad jeziorem, w > > górach lub nad morzem. Wlasnie wrocilam z Londynu, przejechalam sie Okiem, jak wzrok siega ani gor ani morza niedaleko Londynu nie wypatrzylam :-)) Odpowiedz Link
eballieu Re: jeziora Londyn 26.07.06, 09:33 jeziora w okolicach Stansted, to raczej dla wedkarzy sa. Te ktore ja znam. I jest jeszcze duzy rezerwat, zbiornik wodny, zaopatrujacy Essex w wode. Kapac sie w nim nie mozna,mozna: spacerowac dookola, lowic ryby w jednej czesci, obserwowac ptactwo i piknikowac. W Maldon jest plaza, ale nie nad jeziorem, a nad rzeka, ktora plynie bardzo spokojnie, prady sa niewyczuwalne, mozna sie chyba tam kompac. Powiem tak - moze byc, jak sie mieszka gdzies w okolicy, ale zeby robic wyprawe z Londynu - raczej odradzam. A moze nad morze? Odpowiedz Link
aniaheasley Re: jeziora Londyn 26.07.06, 10:07 Londyn to nie Olsztyn, jeziora nawet jezeli sa na obrzezach, to nie ma tradycji kapania sie w nich. Jezeli koniecznie pragna kapac sie na powietrzu wtedy londynczycy jezdza na odkryte baseny, tzw. lido. Kolo nas jest jeden z najstarszych w miescie, Tooting bec lido, w czasie upalow jest oblegany. Proponuje sprobowac do as the Romans do..... Odpowiedz Link
zaba_k1 Re: jeziora Londyn 26.07.06, 19:34 Uprzejmie donosze, ze testowalam dzisiaj Hampsted, jako ze najblizej. Wybralismy "basen mieszany" bo nie bardzo wiedzialam gdzie mam pojsc z 4,5 latkiem :) Niestety, trzeba umiec dobrze plywac ze wzgledu na glebokosc wiec mlodzieniec nie mial frajdy. Poszlismy wiec do lido, taki sobie basen :) Pytalam o te jeziora bo zapragnelo mi sie na jednodniowe lono przyrody. Szukalam tez w sieci i wiem juz, ze nie jest to popularne w tej okolicy... A moze macie jakies sprawdzone plaze nad morzem w miare blisko od stolycy i z mozliwoscia dojazdu publicznym transportem? W dalszym ciagu pozdrawiam chlodno - w trosce o Was :) Odpowiedz Link