Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      londyn

londyn

(24 wyniki)
    • planuję wyjazd niespodziankę do Londynu, rodzina 2+1. Kwaterunek u znajomej (Notting Hill). Nie chcę intensywnego zwiedzania z uwagi na dziecko. Możemy 2 atrakcje dziennie. Co najlepiej zwiedzić w tak krótkim czasie? Plan raczej oszczędnościowy.
    • wiem, wiem, zaraz bedzie, ze powinnam pytac o to na forum o wyspach, ale wlasciwie emamy na wyspach tam mieszkaja, a nie rozbijaja sie po hotelch, wiec moga nie wiedziec ;) Wybieram sie na kilka dni do Londynu i poszukuje fajnego noclegu. Przyjezdzam pociagiem i chcialabym to jakos fajnie wszystko zorganizowac. Aha pod haslem fajny mam na mysli cos dobrego, nie jakies hostele, motele itp. ale nie musi byc tez od razu Hilton ;) Pytam Was, bo szukalam na portalach typu booking czy hrs, al...
    • Czyli Euro 2012 vs Olimipiada 2012 Warszawa: www.youtube.com/watch?v=KWVY7iwAhsg Londyn: vimeo.com/28381929 [sonda=Który spot Wam się bardziej podoba?] [*]Londyn [*]Warszawa [/sonda]
    • Dziewczyny,czy macie może jakiś sprawdzony hotel w Londynie. Chodzi mi o coś w rozsądnej cenie (***) i przede wszystkim w bezpiecznej dzielnicy. Jeżeli któraś z Was zna dobrze to miasto będę wdzięczna za wszelkie rady. Z góry dzięki. M.
    • Chcę wysłać bratu na święta trochę domowego jedzenia. Pasztet, pulpety etc. Jaką firmę kurierską polecicie? Jak zabezpieczyć jedzenie żeby przeżyło taką podróż? Dodzwoniłam się do jednej, która sugeruje, że paczka może podróżować 3-5 dni. Podzielcie się proszę swoim doświadczeniem.
    • Wybieram się niebawem do Londynu ;) Plan zwiedzania mam następujący 1 dzień - Westminster, parlament, Downing Street, Picadilly, Trafalgar 2 dzień - Katedra św Pawła, Buckingham, Globe, rejs po Tamizie 3. Madame Tussaud Czy któraś z forumek mogłaby mi poradzić w którym punkcie programu będę najbliżej zaliczenia London Eye i stacji King's Kross ;) ? Z pobieżnej lektury mapy na stronie London Eye mi wyszło że 1 dnia będę najbliżej tego koła, ale też nigdy w Londynie nie byłam i wi...
    • www.sfora.pl/Islamski-patrol-napada-na-kobiety-Szariat-w-Londynie-a51616 "Na ulicach Londynu grasuje muzułmański patrol. Jego członkowie zabraniają picia alkoholu i nakazują kobietom, by się zasłoniły..." Wielokrotnie o tym pisałam, ale taka będzie przyszłość Europy za 30 lat. Czyli wojny domowe pomiędzy muzułmanami a niemuzułmanami, utrata kontroli nad częścią swoich terytoriów przez państwa europejskie, całe miasta na terenie których będzie obowiązywał szariat, a do których nie będ...
    • Filmy z Londynem w tle. Polecicie jakiś tytuł? Dziennik Bridget Jones odpada bo wyeksploatowany już na maksa. Tak samo Love Actually.
    • i wisial tak podobno przez piec minut zanim go sicigneli: [video]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oxDwxNcURTU;;oxDwxNcURTU;;http://i.ytimg.com/vi/oxDwxNcURTU/default.jpg;;Boris Johnson gets stuck on a zip wire in London's Victoria Park[/video]
    • Dzisiaj w radio uslyszalam po raz pierwszy piosenke IRY "Londyn 8:15". I bardzo mnie zastanowil jej tekst (wklejam ponizej) - zeby nie powiedziec zirytowal. Jakis taki wpisujacy sie w PiSowska demagogie pt. kazdy kto ma kase, to zlodziej. A Ci, co to zostaja, znosza to, mimo wszystko. 1.Dla tych co chcieli tu osiagnac cos nic nie kradnac dla tych co chcieli by co proste jest przyszlo łatwo i tym co maja procz nadziei stu jakies plany 8:15 Londyn miesiac w przód wyprzeda...
    • Od dwóch dni głośno o nich w mediach a na emamie cisza. Co o nich myślicie? Ja niestety znam faceta osobiście, oszukał mojego chłopa, zamienił się z nim na ten niby sprzedany samochód. I tak sie zastanawiam co robić, bo dzwonić do tych wszystkich redakcji nie ma sensu, przecież nie przyznają się publicznie, że są kretynami, którzy nie sprawdzili ich opowieści. Jak tak to potrafią wszystkich sąsiadów i całą rodzinę oblecieć, zwłasza takich kórzy bronią np. pedofila. Tutaj nikt ni...
    • Potrzebuję pilnej porady. Wybieram się niedługo do Londynu i muszę zdecydować o tym, jakie bilety komunikacji zakupić. Pierwotnie miał być trzydniowy, ale się okazuje, że już takowych nie ma (są tylko w kombinacji z Londonpass, a tego nie planujemy zakupić). No więc: w piątek rano przylot na Heathrow, dojechać musimy do centrum i poruszać się po Londynie cały dzień. To samo w sobotę i niedzielę. W poniedziałek tylko ranny dojazd na lotnisko. A więc - trzy dni pełne + jeden tylko lotnisko....
    • Zniesmaczenie mnie ogarnęło i to duże:(
    • Dziewczyny słyszałyście co się dzieje w Londynie?Podobno wybuchły 3 stacje metra i 3 autobusy.Słyszałam na tvn24.Co się dzieje na tym świecie??!!
    • W czasie pierwszej powojennej olimpiady w 1948 roku w Londynie, walczono min innymi w kategoriach artystycznych. Mozna bylo zdobyc medale w literaturze, malarstwie, muzyce, spiewie, architekturze i rzezbie. Fajnie musialo byc. macie jakes inne ciekawostki olimpijskie?
    • Bo ja zapomnialam, ale poczytalam troche na gazecie. Podobno byly spicetki. Spodobal mi sie komentarz: "a gdzie Britney?" :) oraz ten o nieubranej Jassie J "kim do cholery jest Jessie J?" - tez zadalam to pytanie kilka miesiecy temu w pracy przyciagajac takie dziwne spojrzenia... Jedyny plus, ze zlikwidowali olimpiskie pasy na drogach (wczesniej niz zapowiadano, bo w sobote), - nie bede musiala wstawac godzine wczesniej by zdazyc do pracy! Niech zyje Olimpiada na drugim koncu swiata!
    • Ktora siedzi w Londynie, cobym mogla z winem sie wprosic ;) Sprobuje nie pluc na RP, coby Gazety nie urazic (mam slabosc). I ogolnie spoko, wrocilam do firmy w ktorej pracowalam wczesniej I chyba bedzie ok. W ogole do doopy ze mnie emigrantka, w zyciu nie pracowalam na zmywaku ;)
    • Facet jest w Anglii 10 lat pracuje jako budowlaniec (ponoć dobry), kobieta jest 5 lat, 4 pracowała jako pani do domu (sprzątała, prała,prasowała) obecnie od roku na wychowawczym (socjal 1700 funtów). Standard życia normalny czasem grill, co pół roku przyjazd do Polski. Nic nie odłożone, ciągłe pożyczki u rodziny.... czy to możliwe, czy to ściema a na koncie góra funcików?
    • przylazł taki i siedzi. Powód 23 października mamy z mężem lot do Londynu. Moj brat nas zaprosił. To miała być nasza spóźniona podróż poślubna, my sami, tylko ja i on, tylko on i ja. Mieliśmy coś w sobie odnaleźć, przypomnieć jak to było kiedyś,,, tyle planów a tu łubudu!!!... kilka dni temu, bezsensowna śmierć i rany tylu ludzi, tyle łez... No i co ja teraz robić mam? Zaryzykować? nie dać sie zwariować? Lecieć jak gdyby nigdy nic? Przecież TO sie zdarzyć może wszędzie. Świat jest ...
    • od dłuzszego czasu zastanawiam sie nad wyjazdem do Londynu.Mam 2-letnie dziecko,koncze wlasnie studia ale pracy jakies dobrze platnej to nie moge znalesc.Nie ukrywam tego ze sie nie boje bo tak naprawde nie wiem czy sobie tam poradze,tym bardziej ze jestem matka samotnie wychowujaca dziecko.Jesli mozecie w tej sprawie cos mi doradzic to bardzo prosze piszcie. z gory dziekuje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się