lucka

(19 wyników)
  • Czy ktoś może mi powiedzieć, co się stało, że Lucek jest tak zdeterminowany, żeby do domu nie wracać? ;) Ja wiem, że Kamizela jest upierdliwa, ale co ona mu takiego powiedziała, do czego nie byłby już przyzwyczajony przez lata? ;)
  • jest udane??? marudząca i ciągle zamartwiająca się o wszystko Basia i Lucek-pantoflarz który nigdy nie miał innego zdania niż żona i który nigdy nie podniósł głosu, który nigdy się nie zezłościł-po prostu człowiek bez charakteru.Pomijam już fakt iż oboje nie posiadają żadnych pasji,hobby i nie rozmawiają ze sobą na tematy neutralne
  • Lucjan Mostowiak (Witold Pyrkosz) z "M jak miłość" rozstanie się z Barbarą (Teresa Lipowska), którą stary Budzyński (Andrzej Łapicki) zaprosi do Kanady! Problemy Lucka zaczną się od jego kłótni z żoną, która obarczy go winą za złe wychowanie córki Małgosi (Joanna Koroniewska). Dojdzie do niej w 802. odcinku sagi rodu Mostowiaków (emisja w poniedziałek 17 stycznia). - Przez ciebie wyrosła na egoistkę i porzuca rodzinę! - zarzuci Luckowi Mostowiakowa. Lucek uzna, że Barbara tym razem przesad...
  • Rozumiem ze to takie puszczenie oka producentow serialu do widza - Lucek jako niedielny kierowca - dziadek w kapeluszu ;)
  • Czy jest jakieś wytłumaczenie, dlaczego te stare gamonie robią z faktu jej posiadania taką tajemnicę? Ukrywają ją jak kochankę jakąś ;)
  • czy ktoś, oprócz mnie, widział wczoraj jak Lucek strzelił Kamizelę po tyłku, a potem rzucił soczyste "ku..."? Padłam i nie podnoszę się od wczoraj :)
  • najlepsze postacie mjm. Mogliby nakręcic sitcom "przygody lucka i kamila" byłby niezły ubaw:))
  • A w ogóle to nikt się nie zdziwił, że nie ma zapracowanego Mareczka? Nawet synuś nie wspomniał o tym. A naiwność Michała i Marutuni to az poraża...
  • Tak się zastanawiam... wczoraj Lucek szedł sobie polną dróżką za "granicami" swojej wioski... podjechał Stefan. Potem razem wsiedli do auta i jak się okazało udali się do Warszawy.. tyle, ze: wydawało mi się, ze na tej polcej dróżce Luckowaty był tradycyjnie w swojej szaroburej kufajce, i tych ciemnych spodniach.. a jak wszedł do mieszkania Marty to miał świeżutki sweterek i niebieskie dzinsy... a moze ja mam coś zw wzrokiem?? kurde nie mogę sprawdzic, bo mnie po południu nie b...
  • Wyciągnął z kieszeni stówkę i od ręki załatwił fotkę :D Ale dla Kuriera nic nie zostało i został 50 groszy :)
  • .....to niech ja dundel swisnie. Po prostu mnie to rozwala. Praktycznie w kazdym serialu, jak sobie nalewaja soku, wody, czy zupy, to doslownie na lyk. Oszczednosc na planie filmowym?
  • ...coś mi się wydaje, że może się po latach odnajdzie siostra Lucka?...
  • była niezła. Uśmiałam się jak nigdy dotąd. A widzieliście minę Luckowej? Uwielbiam Simone. Wraz z nią pojawia się zawsze jakiś komediowy wątek w tym serialu. Dobrze, że chociaż czasem można się pośmiać...
  • Wpisujcie słowa w luki w komentarzach:)) : Basia przyłapuje Lucka, na całowaniu sie z ....... w/na/u ........ . Czuje sie ........ z tego powodu, lecz to sie zmienia po nocyspedzonej z ....... . Tym czasem Marek porzuca Hanke z dziećmi dla ........ . Zostawia tylko kartkę ze słowami: ".........". Hanka odetchnęła z ulgą i wzięła się za ........, co dało jej wielką przyjemność. Do Marka dochodzi list od Grazyny - wyznaje, że w wyborach głosowała na ....... i wcale tego nie żałuje. P...
  • Lucjan(9)

dla mnie najwieksza wpadka w MjM jest cudowne uzdrowienia Lucjana. Najpierw musial sie wyprowadzic, ze swojego domu do Grodka aby nie pracowal w gospodarstwie, bo to nie na jego lata, serce chore itp a bedac w domu zawsze robilby cos. W tamtych czasach gospodarke prowadzili razem z Markiem, dla ktorego bylo to pelnoetatowe zajecie. Teraz Mareczek prowadzi pub, dodatkowo jest soltysem, wiecznie nie ma go w domu (czasami karmi owce) a cudownie uzdrowiony Lucek prowadzi sam cale gosp...
  • Napiszcie mi co tam słychac, bo ja nie oglądam, a jestem ciekawa, co się z nia dizeje, czy ten szef już z nia jest ? Jak dziecko? Urodziła? Z kim mieszka?
  • czy ktoś z Was orientuje się, czy sceny, np. u Lucków w domu, to są sceny kręcone w prawdziwym domu, czy w studio? I czy ten dom gdzieś stoi, ekipa go wynajmuje, czy jak? Zastanawiam sie, bo jest w pełni wyposażony jak zresztą inne mieszkania/domy w MjM.
  • Nie wiem dlaczego ale bardzo denerwuje mnie Natalka z MjM!Teraz na szczęście nie występuje w MjM ale pewnie wróci!Ona jest jakaś dziwna przynajmniej była na początku!Ale sympatji do niej nie czuję!
  • Lucjan wpada w nałóg, a Basia zdradza go z Kisielem. Marta po urodzeniu Ani mówi Norbertowi, że to jest dziecko Rafała. Norbert idzie do wróżki,a ona mówi mu, że niedługo umrze i zachoruje na raka jąder. On,żeby nie musiał cierpieć, postanawia popełnić samobójstwo... Stwórzcie dalszy ciąg!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się