mali

(384 wyniki)
  • OM 14.12.12, stosunek 30.12.12 (tylko jeden, a tu siup! ciąża!) Z tych danych wynika że wczoraj było 5T i 6DC, na USG lekarz powiedział, że zarodek jest zdecydowanie za mały jak na 6T. Kazał się nie martwić i przyjść za 10 dni na ponowne USG. Ale oczywiście od wczoraj wertuję strony sieci w poszukiwaniu opisów podobnych przypadków no i zawędrowałam tutaj... Mam do Was pytanie i prośbę o szczerość: czy któraś z Was miała taką albo podobną sytuację i jak to się skończyło?
  • kurcze no... ja tu pozytywnie staram się przetrwać te ostatnie tyg. ale jak slysze ze mam maly brzuch to jakis niepokój jednak czuję, no i naczytałam się teraz o zahamowaniach wzrastania płodu i teraz się męczę :/ jutro idę na to trzecie USG oceniające i już się boję - właśnie przez te głupie komentarze :/ miała któraś mały brzuch a dzidzia zdrowa? pewnie tak ale możecie mi to napisać? myślę że mnie to uspokoi ...
  • Witam, wczoraj byłam na usg a wizytę u swojego lekarza mam dopiero za dwa tygodnie a jedna rzecz mi nie daje spokoju. Bo pani na usg powiedziała że mam mało wód płodowych, AFI 99. Czy to na prawdę mało? Jakie konsekwencje może to przynieść?? CC? Dodam że jestem w 33 tygodniu ciąży. Bardzo proszę o opinie
  • Mam pytanie czy może ktoś miała tak jak ja ??? dziś byłam na badaniach i między innym na usg gdzie wyszło że dzidzia rozwija się ok, wody płodowe ilość też ok,waży 2230 z tym że mam mały brzuszek jak na 36 tydzień ciąży :(( nazywa się to podejrzeniem hipotrophii ;/ hmm...trzeba obserwować ruchy płody to oczywiste i za 2tyg kolejna wizyta jak się nie powiększy to ciekawe co to będzie :((( porażka
  • Dziewczyny, może któraś z Was sie z czyms takim spotkała, jestem w 33 tygodniu ciąży i mam bardzo mały brzuch - nikt sam z siebie nie zauważył jeszcze, że jestem w ciąży, nadal chodzę w spodniach przedciązowych - ciążowe kupiłam, ale mi zjeżdżają... z dzieckiem wszystko OK, jest w przedziale wagowym własciwym dla tygodni ciąży. przed ciążą miałam nadwagę, ale nie jakąś katastroficzną ;) do tej pory przytyłam jakieś 4 kg. Miała któraś z Was tak?
  • Witam. Czy któraś z Was miała mały brzuch a dziecko urodziło się z "normalną" wagą? Obecnie zaczynam 35 tc i wydaje mi się że mój brzuch jest trochę mały jak na ten tydzień...
  • witajcie j estem w 35 tyg c. mam cukrzyce ciązową dzisiaj mniałam usg i okazało się że z dzieckiem jest ok ale mam wyraźnie za mało wód płodowych czy to groźne i czy mam się tym niepokoić
  • Poprzednią córkę rodziłam w 38 tyg. i ważyła 2500. Ale teraz chyba nie dociągnie do takiej wagi. Czy niska waga jest wskazaniem do cc? Bo gdzieś tak czytałam.
  • cześc dziewczyny czy któraś z was miała może taki przypadek...jestem w 24tc. w 22tc lekarz stwierdził że jest troszke tych wód mało, kazał mi leżec i duzo odpoczywać, pis wodę... po kilku dnaich sama zauważyłam jakby brzuszek podrósł (czyżby przybyło wód), mam teraz wizytę 14 lutego, boje się o dzidzię że jak będzie za mło tych wód to może dojść do obumarcia płodu, czy któraś z was była w podobnej sytuacji i jak to się skończyło. pozdrawiam
  • Cześć leci 20 tc.Jestem szczupla....mój brzuszek jest mały..martwię sie...lekarz mówi,że dzieckiem wszytskow porzadku....byłam tydzien temu,ale jakos dopóki nie zobacze [przed sobą brzuszka chyba nie uwierze..chyba panikuje,ale to upragniona ciaża,wiec przezywam bardzo,Przez to tylko sie denerwuje bo nachodza mnie glupie mysli,ruchy to juz sama nie wiem czy to one...niby takie przechodzenia,napinania..ale kapnieciami bym nie nazwala ...byc moze wymyslam sama sobie jakies obawy....
  • Bylam dzis na USG, ale sprzet jak sam lekarz powiedział był dość kiepski. Początkowo nie widział zarodka, potem "coś" widział i jeśli to zarodek, to ma 3,8 mm. Jestem na przełomie 6/7 tc. Lekarz mówił, że to za mało :( Jak było u Was?
  • Dziewczyny pomóżcie, ostatnią miesiączkę miałam 4 grudnia, dzisiaj byłam na USG prywatnie lekarz powiedział że zarodek ma 4.00 MM i wygląda na 6 tydzień i drugi dzień,brak akcji serca, yolk sac 4.6 MM , cykle regularne 30/31dni, stwierdził również że jest tam jakiś obrzęk macicy ? (pierwszy raz słyszłam o czymś takim, nie mogłam znaleść żandej informacji na ten temat. Poszłam do szpitala, tam lekarka powiedziała że zarodek jest za mały aby stwierdzić cokolwiek,zmierzyła zarodek na 3,5 mm , p...
  • Jestem dość dużą dziewczynką (160 cm i 87 k w 37tc) ale brzuch mam stosunkowo niewielki (w porównaniu do znajomych np). Termin po ostatnim USG wyszedł mi na 19 sierpnia ale po ostatnim badaniu gin pomierzył mi brzuch i powiedział ze za mały wiec jeszcze sobie troche pochodzę i moge urodzic grubo po 20-tym. Nie pamietam tylko ile mu tam tych cm wyszło. Jestem zaskoczona bo wydawało mi się ze wielkość dziecka nie zalezy od wielkosci brzucha (jeszcze są wody, łożysko itd).
  • Zaczynam 35 tc i od pewnego czasu niepokoje sie tym ze dziecko mało sie rusza. czasami mam wrażenie że w ogóle, szczególnie gdy budze sie w nocy i nic nie czuję przez dłuższy czas. wtedy oczywiście nie mogę spać i bardzo sie martwię. trwa to juz od pewnego czasu. wizytę u lekarza mam dopiero za półtora tyg, więc jeszcze trochę czasu do martwienia zostało. ogólnie moje dziecko ruszało sie zawsze mało, ale teraz to juz zupełnie niewiele. czy tak w tych ostatnich tygodniach może być?
  • Dzisiaj kończę 36 tydzień i zaczynam 37, byłam dzisiaj na usg i okazało się ,ze mam AFI - 6, lekarz, który robił mi badanie powiedział ,że trzeba będzie przyspieszyć poród, natomiast moja PAni ginekolog kazała mi za tydzień powtórzyć badanie....a ja mam przez to mętlik w głowie:( Czy dziecku się nic nie stanie?Czy moze powinnam jeszcze pójść do 3 lekarza?Dziękuje za odp.
  • Byłam u swojego lekarza i okazało się, że mam za mało wód. Kazał dużo pić i za dwa tygodnie zobaczymy czy ich poziom się podniósł. Mówił coś jeszcze, że jeśli nadal będzie ich tak mało to będzie mnie musiał położyć w szpitalu na jakieś dowadnianie czy coś takiego. Wiecie może jakie konsekwencje powoduje mała ilość wód? Przedtem się tym nie zmartwiłam ale teraz zaczynam myśleć nad tym i zaczynam się martwić.
  • Dziś byłam u lekarza, jestem w 31 tyg ciąży(według usg), lekarz dziś stwierdził ze mam bardzo mały brzuch jak na ten okres ciąży...no i teraz nie daje mi to spokoju...:( może coś jest nie tak...?? a jak tam wasze brzuszki?
  • Cześć Mamusie jestem troche (czytaj bardzo) zaniepokojona. Jestem w 28tc pierwszej ciazy i ... szok !!! Praktycznie nie mam brzuszka. Jak pytaja się mnie kobiety kiedy bede rodzic i mowie ze za 3 miesiace to ... robia oczy "w pięć złotych" i jeszcze bardziej mnie dołują. Naprawdę niewiele mi urósł. Fakt na wadze jest plus prawie 8 kg ale ... gdzie ten mój Mały sie mieści? Dodam że jak bylam na ostatnim USg to niby wszystko jest w porządku ale to było 6 tyg. temu. A jak moja Dzid...
  • martwie sie tym ze mam mały brzuszek jestem w 33 tgodniu nie wydaje mi sie zeby co kolwiek rosnął.w pasie nam pępkiem mam 94cm a jak mierzy mnie położna na leząco to mam nie całe 90.martwie sie ze moja dzidzia bedzie bardzo malutka nie taka jak kazde inne bobasy!!
  • Witam Nie pokazywałam sie długo poniewaz w 35 tc. 14.09 po wizycie u mojego gina okazało sie ze mam za mało wód płodowych. Na nastepny dzien lekarz kazał zgłosci sie do kliniki, tam zrobiono mi usg i diagnoza sie potwierdziła.Lezałam 7 dni w klinice, 2 razy dziennie robiono mi ktg aby sprawdzic jak sie czuje maluszek. Zapisy wychodziły ok.Dzidzi rosnie według tygodnia ciazy.Lekarze podjeli decyzje ze przy tak zaawansowanej ciazy nie beda uzupełniac płyn owodniowego. W dniu wypis...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się