mali

(74 wyniki)
  • Wątek rozrywkowy i z przymrużeniem oka: Czy jest coś takiego, co chcecie mieć (jakieś elementy stroju, wesela), ale wszyscy dookoła Wam odradzają, bo to takie "mało ślubne"? A co same uważacie za mało ślubne i/lub przekombinowane?
  • Witajcie, przygotowuję przyjęcie weselne na ok 120 osób. Ponieważ jestem już w mocno dorosłym wieku (mocno po 30-tce), będzie niewiele panien i kawalerów, większośc znajomych i kuzynek / kuzynów jest juz zamężna / żonata. Policzyłam i wyszło mi, że bedzie 6 panien i 3 kwalerów. To trochę za mało na oczepiny, a nie chciałabym ich zmuszać do tego i wyciągać na siłę zza stołu, jeżeli ktoś nie ma ochoty łapać weleonu / muszki. Co w takim razie można by zrobić zamiast oczepin? Czy są one o...
  • Fotograf ktorego zamowilam na moj slub, zazyczyl sobie 450zł za plener i kosciol. Robi ok.70 zdjęc ogółem, dostaję 10 zdjęć formatu 15x20 z pleneru i 15 fotek z kościoła + płyte ze wszystkimi zdjęciami. Czy to duzo wg. was? Jestem z Poznania- czy zna ktos tanszego?? osobiscie nie znalazlam nikogo tanszego, a fakt faktem, że foty tego fotografa mi sie spodobały. co myslicie?
  • czesc, razem z narzeczonym zastanawialismy sie kiedy sie pobrac, czy w tym roku np. w sierpniu czy za rok. Boje sie ze juz troche malo czasu a lista zalatwien zwiazana z organizacja wesela jest baaaardzo dluuuga....jesli chodzi o sale to 6 sierpien sie zwolnil...ale nie wiem czy zdazymy z cala reszta...i wogole co pokolei??pomozcie
  • Cześć dziewczyny, mam mały problem (?) i nie wiem, co sensownego wymyślić... Mam świadomość, że może dla większości z was wyda on się śmieszny i mało ważny, ale chwilowo zaprząta mi głowę. Pochodzę z dość małego miasteczka (o ile to ma jakiekolwiek znaczenie) i u nas praktykuje się, że wychodzącej z domu pannie młodej przygrywa orkiestra (albo jakaś część orkiestry). Jako, że nam się to średnio podoba (nie chcemy robić ze ślubu szopki), to nie planowaliśmy tego, tym bardziej że na samym wese...
  • ... jak tego, że nie mogę pokazać zdjęcia z jedną stylizacją panny młodej - widok pozostawił w niemym osłupieniu ze szczęką w okolicach kolan na kwadrans. Ale chociaż ulżę sobie opisując werbalnie. Panna młoda miała na głowie coś, co w zamierzeniu miało być kapeluszem z dziurą w środku - wyglądało jak wycięte z tektury i fantazyjnie zawinięte półkole, z przodu podwinięte do góry, z tyłu opuszczone. Z przodu wyglądało to jak taki daszek do gry w tenisa albo w golfa, modny w niezapomnianych ...
  • Jest mi bardzo przykro bo mojej rodziny bedzie o polowe mniej niz rodziny Pana Młodego...jakos tak wyszlo :( u mnie bedzie 14 osob a u narzyczonego 28 oczywiscie reszta to młodzi i mimo ze moich kolezanek tez bedzie duzo to to jednak nie to samo co rodzina :( ehhh
  • A wiem że Wy doradzicie mi najlepiej... :) Kilka dni temu rozpoczęłam nową pracę. Dziewczyny które tam pracują znam już od dawna, szefową poznałam teraz. Nie miałam zamiaru zapraszać ich na wesele (które w sumie jest już za niespełna 4 tyg). Myślałam o zaproszeniach/zawiadomieniach o ślubie. Bo w sumie temat mojego ślubu jest często poruszany... Zastanawiam się jak to może być odebrane i kiedy im je wręczyć... A może zaprosić tylko szefową?? Nie mam pojęcia jak to rozstrzygnąć...
  • Dziewczyny, Moje wczorajsze przejścia z sukienką (wątek zamiania sukienki na 2 tygodnie przed ślubem) skłoniły mnie do refleksji. Wymarzyłam sobie suknię, upatrzyłam ją na wiele miesięcy przed ślubem, pojechałam przymierzyć i byłam zachwycona. Podobnie jak towarzysząca mi siostra i koleżanka i właścicielka salonu. Zrobiłam zdjęcia, wysłałam do kilku znajomych do oceny. Wszystkie opinie, poza opinią narzeczonego, były podobne - w takim fasonie (józefinka) wyglądasz grubo, jakbys chciał...
  • może ktoś miał podobnie..?? kilka tygodni temu zamówiliśmy obrączki w Aparcie model 155 w kolekcji nowoczesne, są matowe z białego złota, nie mają żadnych kamieni... są takie jak chcieliśmy - bo się nie świecą, teraz pojawił się mały problem - odebraliśmy je wczoraj, i są bardzo niewygodne... w salonie gdy je mierzyliśmy nie wyczuliśmy tego, bo oboje mierzyliśmy rozmiar 24 gdyż był właśnie tylko chyba 12 czy 13 i 24, ja mam 16, mój N 21 więc musieliśmy mierzyć właśnie to 24...
  • w wersji z ramiaczkiem [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/7T9HzhnIBoynaOp1BX.jpg[/img] i bez ramiaczka [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/qa/1izj/RUDB8P1rqS1y0MaPBB.jpg[/img] suknia jest do skrócenia i zwężenia w biuście łańcuszek jest za długi (spieszylam się i wzięłam pierwszy lepszy z brzegu) problem jest taki, że co któryś ruch głową welon haczy mi o koraliki z tyłu.. można coś na to poradzić?
  • Cześć! Mam narzeczonego! Teraz mogę poudzielać się na forum jako pełnoprawna uczestniczka i nawet założę swój wątek, a co!:-) Bardzo liczę na Wasze nieocenione porady podczas przygotowań do tego pierwszego z najpiękniejszych dni w życiu:-D Ślub będzie prawdopodobnie we wrześniu 2011, ale szczerze mówiąc nie mamy jeszcze nic, prócz siebie, no i pierścionka zaręczynowego. Ale dzwoniliśmy do różnych sal i terminy są, więc bez paniki. Wesele ma być na ok. 50 osób. Moje pierwsze pytanie dotyc...
  • siedzę nad listą menu i tak mnie zastanawia, czy nie za mało jedzenia będzie na przyjęciu?mamy obiad 2-daniowy potem 3posiłki na gorąco, zimna płyta z 9pozycjami+ciasto i wszystko jest super, ale nasze przyjęcie zaczyna się o 15.30 i już w lokalu bedziemy.a menu jest przedstawione na przyjęcie od ok 18godz(tak wychodzi z obliczeń,bo podają ciepłe posiłki co 1.5-2h)i nam brakuje tego 1 dania.i chyba domówimy jeszcze ten 1 ciepły posiłek.co o tym myślicie? p.s.i tym sposobem zacz...
  • Siedzę właśnie nad umową z organizatorem przyjęcia... i jedna rzecz jest dla mnie zagadką... "łączna gramatura wszystkich posiłków, zakąsek, ciast, owoców, tortu liczona bez pieczywa wynosi ok. 1,4 kg. / na 1 osobę dorosłą" To dużo? Mało? Wystarczająco?
  • annaisbridal.pl/kolekcja_2009_kim
  • hej Ostatnio poruszyliśmy z N kwestię wyboru kościoła. 1) Parafia N. Miałam w nim jednak komunię świętą. Jest remontowany od mojej komunii właśnie, więc nie sądzę,żeby remont się skończył w ciągu i 5 lat ;) Księża ugodowi. Myślę,że nie byłoby problemu, ani z sypaniem kwiatków, ani doborem czytań itp. Jednak jeśli chodzi o wygląd to sama nie wiem. Popatrzcie na zdjęcia dwóch kościołów. 2) Ani parafia mojego N,ani moja jednak ja chodzę do tego kościoła, bo jestem chyba bardziej ...
  • cześc dziewzyny czasem śledzę Wasze forum choć mężatka niejestem,zaręczona też nie ,ale lubię tu wpadać i oglądać np. Wasze galerie.Mam problem co do wesela tzn: Kuzynka mojego chłopaka(której ja nieznam i chłopak widział ją kilka lat temu) zaprosiła nas na wesele 29.09. potwierdzilismy przybycie i prawde mówiąc niechcemy już odmawiać by nikomu niebyło przykro.sprawa jest taka ze tylko mój chłopak zarabia,teraz kupe forsy dał na szkołę i mielismy jeszcze inne wesele. no i probl...
  • umawiając się miesiąc temu z fryzjerką zostałam poinformowana, że przenosi się do nowego zakładu i że szczegóły lokalizacji poda mi po tygodniu telefonicznie. po tygodniu zadzwoniłam i dowiedziałam się że zostanę uczesana w salonie w nowo otwartej "galerii plaza". po dzisiejszej burzy nad lublinem plaze zalało, popękały jakieś stropy, ewakułowano pracowników a w efekie piątkowe otwarcie odwołano. sobotnie czesanie rysuje się bardzo mgliście zwłaszcza, że fryzjerka nie odbiera telefonu....
  • moja najbliższa kuzynka własnie bierze w czerwcu ślub cywilny, z powodów osobistych muszą odłożyć kościelny na przyszły rok-więc wesele będzie latem w 2007. Idąc na cywilny muszę przecież kupić jej prezent, no i chyba potem drugi (?)-ale nie chodzi tu o pieniądzę na prezenty-tylko- co ja mam jej właściwie teraz kupić na ślub cywilny? dodam, że mają już mieszkanie i się urządzają- ale przecież nie 'przywlekę' ze sobą kuchenki mikrofalowej(?), jakoś głupio mi spytać, co potrzebują.. ...
  • Koleżanka na dwa tygodnie przed ślubem poprosiła mnie abym była jej świadkiem, a niestety na jej ślub już wcześniej kupiłam sobie sukienkę w kolorze ciemny fiolet i nie wiem czy wypada aby świadkowa była ubrana na ciemny kolor, a nie chciałabym kupować drugiej ze względów finansowych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się