Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      mali

mali

(232 wyniki)
    • wciąż nie daje mi to spokoju i nie potrafię sobie sama odpowiedzieć. może na forum dowiem się czy według Was 350zł to mało, dużo czy w sam raz za sprzątanie biur, miejsca przed wejściem do nich i prócz tego zasyfionej szatni pracowników ( budowa). praca dwa razy w tygodniu, dodam , że w czasie gdy są wszyscy pracownicy, do tego żadnej umowy ubezpieczenia - totalnie nic, tzw praca na czarno. ps .powyższy wątek powielam
    • Powiedzmy, że zarówno on, jak i ona zarabiają po 4 tysiące miesięcznie. Że mają kredyt i dwójkę dzieci. I spędzają jeden urlop wszyscy razem, a drugi osobno, zgodnie ze swoimi zainteresowaniami. Czy cztery tysiące za dość egzotyczne wakacje to dużo w takim wypadku, czy mało? Pytam, bo w życiu nie byłam na wczasach all inclusive ani nie kupowałam wakacji w biurze podróży, nie mam pojęcia, z czym można taką wyprawę porównać i czy można taki wydatek zaliczyć do standardowych, czy nie bardzo.
    • ...może mamy za dużo dzieci? Nie, dzieci mamy w sam raz, bo troje, z czego dwoje już w szkole. Jakoś nam pieniądze przelatują albo nie wiem ,źle gospodarujemy? Pracujemy zarówno ja jak i mąż (ja kilka godzin dziennie). Do najmłodszej przychodzi niania, starszych wozimy do szkoły z naszej miejscowości do dużego miasta, w mieście pracujemy, nie jest aż tak daleko, trochę ponad pół godziny samochodem, jedzie się dobrze i sprawnie.Mamy ładny domek ale wzięliśmy na niego kredyt, nie ...
    • co byście zrobiły. Na początek powiem że mnie trafiło. Wracam ze spaceru z synem, na klatce 2 dzieciaków chowa się przy piwnicy, wpadają na mnie, mówie żeby sobie poszli bo tu nic ciekawego nie ma i poszłam na górę. Z okna na klatce widzę że coś wynoszą. Zaniosłam małego i zeszłam, w wózku nie ma pudełka kredy, wyszłam przed blok, dzieciak wpadł na mnie, na moją proźbę pokazał co chowa za plecami, no qrde nasza kreda. Dodatkowo kolega go wydał drząc się że to on. Wtedy mnie trafiło, wydarłam...
    • Prawda to czy nie? Widze te dziewczyny, dla których pensja 2 tys na ręke to luksus. Mąz zarabia tez 2 tys, a jak 3 tys to super. Chodza do lepszych sklepów, bo się wstydzą biedy, opowiadają na forum gdzie to nie kupują a ich rodzina żyje z 4 tys. Do biedronki nie, do lidla nie, do haem nie, taka bogata.
    • Pytanie do mam, które z powodu obowiązków zawodowych spędzają mało czasu ze swoimi dziećmi. Macie z tego powodu wyrzuty sumienia? Czy wychodzicie z założenia "wynagrodzę im to w weekend"? Czy jeśli nie ma sie specjalnie innego wyjscia trzeba po prostu "na siłę" wyzbyć się wyrzutów sumienia i nie myślec o tym? Ja osobiście nie do końca wierzę w to weekendowe wynagradzanie, myślę, że niektóre weekendowe mamy też używając tego popularnego sloganu, wiedzą, ze niestety nie do końca tak to działa. ...
    • Mam wrażenie, że dla wielu młodych dziewczyn, które są w miarę elokwentne i błyskotliwe nie jest problemem, że facet jest prostym jak budowa cepa kibolem, który pije piwo na budowie i mimo pracy na budowie od iluś tam lat nadal jest tylko pomocnikiem, bo nie jest w stanie nauczyć się fachu. A gdzie te wyrafinowane dziewczyny, które na takiego by nawet nie spojrzały? ;)
    • ciekawa i ambitna??? Macie taką?? a.... no i jeszcze dobrze płatna :P
    • Wasze dzieci tez tak mają? Byliśmy wczoraj na basenie, miło spędziliśmy popołudnie. Po wyjściu znajomy, z ktorym byliśmy zaproponował McDonalda, dzieci oczywiście temat podchwyciły. My jednak się nie zgodziliśmy. I co? Foch! Nie ważny basen i świetna na nim zabawa, foch bo nie ma Maca, który z resztą wcale nie był w planach. Byliśmy w figloraju, po wyjściu foch bo lody nie kupione. Byliśmy na Tropical Island, na koniec foch, bo ostatniego dnia nie dało się pojeździć na gokartach... Jak mn...
    • Cześć dziewczyny Robię pokój dla mojej córeczki. Wybrałam już mebelki ale zastanawiam się nad łóżkiem które jest w zestawie. Łóżko ma długość 145 cm, a materac ma 140 cm. Czy nie jest to za mało? Moja córka ma 2 lata i chciałabym aby wystarczyło jej do ok 10 lat. Może lepiej kupić zestaw bez łóżka i dobrać coś samemu? Jak wysokie są wasze dzieci w wieku 10 lat? Dziękuję za pomoc Pozdrawiam
    • chcemy wybudować sobie dom. Myślimy o takim niewielkim (ok 80 m kw) głównie ze względu na koszty budowy a potem utrzymania. Na razie przeglądamy różne projekty, są takie które mi się podobają ale boję się, że taki dom będzie za mały (dodam, że jest nas czworo). Mieszka któraś z was w domu o podobnej wielkości? Powiedzcie jak wam się mieszka? Ile w przybliżeniu wyniosły was koszty budowy?
    • Byłam u znajomych. Lubię tych ludzi ale nie lubię przebywać w Ich mieszkaniu.Powód prosty - syf, kiła i mogiła.Nie, nie przesadzam. Dziewczyna nienawidzi sprzątać, kubki czy talerze zawsze nie domyte, tłuste, kurzu tyle że ja zdrowa osoba kicham okrutnie, palą w domu oboje, a łazienka....cóż byłam raz i nigdy więcej.Nie myta chyba nigdy umywalka i toaleta to pikuś przy rozrzuconych podpaskach obok pełnego kosza....Dziewczyny - ja naprawdę nie przesadzam z opisem.Znajoma też raczej z tych osó...
    • opole.gazeta.pl/opole/1,35086,13240551,Bohaterski_pieciolatek_wezwal_pogotowie_i_uratowal.html#LokKrajTxt Co myslicie o podejsciu dyspozytora do dziecka ? slusznie zostal zjechany z góry na dół w komentarzach pod artykulem ?
    • Teściowa zaprosiła nas na obiad niedzielny z okazji ich rocznicy ślubu (40-tej). Mam mały problem czy powinnam kupić jakiś prezent, może kwiaty sama nie wiem co, bo raczej nie wypada iść bez niczego. poradźcie coś. plisssssss
    • jestem w szoku. Rozumiem, że można zarabiać ZA DUŻO. Ale za MAŁO????? przecież to jest stypendium SOCJALNE, na Boga!! ja po porstu nie wiem jak w naszym państwie można normalnie funkcjonować!! a potem się dziwią, że lekarze zaraz po stypiach wyjeżdżają za granicę... gdybym była już po studiach wyjechałabym natychmiast!! brak mi sił :(
    • Jest wątek o kosmetykach a ja mam inne pytanie? Ile to dla was [u]dużo[/u] w sensie wydatków na wczasy na 1 osobę w rodzinie? A na przykład jakie rachunki co miesiąc to dużo? Jakie wydatki na dziecko? Jaka rata kredytu to dla was dużo? w stosunku do dochodów
    • Jadę sobie dziś samochodem. Wzdłuż drogi trawka, drzewka i chodnik. I z daleka widzę kobietę z bernardynem na chodniku. Pies na trawce w pozycji na narciarza. Podjeżdżam bliżej, pies wstaje a pani co robi?!? gmera sobie w kieszeni i wyciąga torebkę foliową:O:O:O Ale nadal nie wierzę własnym oczom, oglądam się, patrzę w lusterko a ona sie schyla i .....podnosi tą kupę:O:O:O. Odwracam głowę w porę, dojeżdżam do świateł i ledwo hamuję , na pasach lekko spanikowana kobieta;) I proszę , oto w J...
    • usłyszałam,że jestem mało kobieca bo: -nie uznaję portali społecznościowych typu nasza klasa,czy facebook -nie potrzebuję telewizora -ósma wieczorem we wtorek to jest dla mnie ósma wieczorem a nie 22.15 w środę -nienawidzę centrów handlowych -nie znoszę babskich fatałaszków,a szczególnie pisania o nich-np."a co sądzicie o tej torebce?" -nigdy nie byłam u kosmetyczki -kocham sporty siłowe -kocham ciężkiego rocka i metal -nigdy nie byłam (mimo zaproszenia) na żadnym weselu-nie cierpię ...
    • mało istotne. Kiedy Wy prowadziliście taką rozmowę z rodzicem? gosia 14:40:00 kocham Cie :) przepraszam że tak dawno tego nie mówiłam ale często zapomina się o czymś co jest dla nas oczywiste mama 14:40:52 :*<buziak> gosia 14:41:47 :*<przytul>
    • Po tym jak zaginął mi kot poznałam sporo osób na moim osiedlu w tym i wielkich kociarzy i jedna z pań zaproponowała mi przygarnięcie małego kotka . A ja się waham. Czy to,że się waham oznaczam,że nie powinnam ? Dodam dla niektórych, że siatki już umocnione- wymienione,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się