Forum Zdrowie Ortodoncja
ZMIEŃ
      maska

maska

(3 wyniki)
    • Czy moglby ktos kto mial do czynienia z tym wynalazkiem cos napisac? Przede wszystkim czy boli. Ile godzin trzeba w tym byc na dzien. Jak to wyglada? itd. Z gory bylabym wdzieczna za jakies info :)
    • witam Zdecyduje sie chyba na aparat staly ale z ta maska to nie wyborazalbym sobie zycia :-( juz wolalbym zostac z takim zgryzem jaki mam albo sobie strzelic w banie... Mam jedynki ktore sa pochylone do tylu, tzn w kierunku przelyku, od osi pionowej odchylenie wynosi z 20 stopni jak mysle (moze 25). Zeby gorne, bo o nich pisze! zachodza tak ze stykaja sie z dolnymi (prostymi) prawie tam gdzie dolnye wychodza z dziasla. Od przodu tego pochylenia nie widac ogolnie. Moje 2ki wystaja ...
    • hmn...od czego by tu zacząc...no dobra może przejde od razu do sedna sprawy...tak więc na ostatniej wizycie moja orto poinformowała mnie, ze przydałoby mi sie gdybym przez wakacje nosiła wymienioną w tytule maske która miałaby mi wysunąć górna szczeke do przodu...wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt,że miałabym nosić ją 16h na dobe(w tym spanie w niej)...jestem przerazona tym faktem (sami spójrzcie jak to wygląda=> www.strzalkowska.pl/maska.html)...są to także kolejne koszty, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się