Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      mata

mata

(56 wyników)
    • Po złożeniu mebli okazalo się, że ich biel a biel lodowki są tak rożne, że wymarzona kuchnia wygląda okropnie. Musze coś z tym zrobic. W grę wchodzi przemalowanie nowej lodowki.... Znalazlam jednak maty na lodowkę ale nie znam nikogo, kto rzecz by mial. A może tu znajdę kogos, kto mial stycznośc z matą na ladowkę. Znalazlam je tu: oklejgo.pl/na-lodowki.html
    • ile może kosztować ułożenie maty grzewczej w pomieszczeniu 9 mkw , cena maty plus cena za fachowca który to zrobi :)
    • na co zwrocic uwage kupujac maty grzejne? mozecie polecic konkterna firme produkujaca takie maty? ogrzewanie podlogowe ma byc w lazience w dwupoziomowym mieszkaniu
    • Ponad tydzień temu skończyłam malować dwa pokoje. I zaczął się problem. Po wyschnięciu ściany szczególnie w jednym pokoju i szczególnie jedna (wcześniej był na niej Nobiles latex 5 lat temu) śmierdzą. Smród przypomina kocie siki i nic nie daje wietrzenie, wszystkie okna i balkon otwieramy na całe dnie i bez efektu. Co z tym zrobić, czy to w końcu minie, na razie bez efektu. Do tego od czasu gdy zaczęło śmierdzieć mam katar, który nasila mi się w mieszkaniu. Inni nie maja kataru itp. ale smró...
    • Hei, Czy ktos kladl mate grzewcza w lazience bez mocowania jej podloza czy tez musi byc przyklejona? Moze tylko wystarczy ja ulozyc i na to klej i kafelek? Jesli sie mocuje to chyba tylko, zeby sobie ulatwic prace podczas kladzenia terakoty, czy....? Czekam z niecierpliwoscia na odpowiedzi, bo dzis chcemy klasc ta mate. Pozdrawiam Dorota
    • Mam problem z nieocieploną częścią ściany (pusta przestrzeń między skosem a zakończeniem dachu). Czy mogę na tym fragmencie (1 m x 2,5 m) położyć matę grzejną i zakryć panelami ściennymi. W sklepie widziałem maty grzejne podłogowe. Czy taką właśnie mogę położyć? Piszę bo przy 20 stopniowych mrozach pokazują się krople wodne na ścianie.
    • Czy takie maty są drogie? Czy montaż takiej maty pod terakotę jest drogi? Wreszcie, jak z eksploatacją - jakie koszty? no i na koniec, czy warto, jaki to daje komfort etc? Pzdr
    • Uffff, już dobudowaliśmy. Teraz czeka nas przeprowadzka. Jakie macie doświadczenia z przeprowadzek? Na co powinnam szczególnie uważać przy decydowaniu się na firmę do przeprowadzek. Czy oni rzeczywiście robią wszystko łącznie z pakowaniem do kartonów (mamy dużo książek). Znacie dobre i spradzone firmy w Warszawie? Jakie są obecnie ceny i co jest w cenie?
    • Pytam bo moja mama mi ostatnio takiego niusa do domu przyniosła Ze niby w niedziele w dzienniku mówili..nie oglądałam Szukam i szkuam w necie i nic nie mogę znaleść P.S Mam nadzieje że to nie prawda bo remont nie długo Pozdrowionka
    • Jak w temacie, mam dwa różne typy i nie wiem w końcu czy odlicza się, czy nie.
    • Witam serdecznie. Remontuję właśnie malutką łazienkę (2,8 m2) w mieszkaniu w starym bloku (lata '50). Jest w niej już kaloryfer, a właściwie dwie rury idące od sufitu do podłogi. Ponieważ w łazience moich rodziców, która jest podobnych rozmiarów, a posiadająca dużo większy kaloryfer czuć wiecznie utrzymująca się wilgoć, pranie zostawione w łazience śmierdzi, a na fugach rozwija się coraz większa nowa cywilizacja (mimo doskonałej wg kominiarzy drożności przewodów wentylacyjnych) zaintereso...
    • Witam ! Nie mam pomysłu jak urządzić łazienke 3.55m2 (1.45m x 2.45m) - bez okna. Myślałem o zastaosowaniu płytek pomarańcz + żółć (obydwie w wersji błyszczącej) jednak nie udało mi się znaleść takich płytek :( Może macie jakieś pomysły jak urządzić taką małą i ciemną łazienkę i jakie wybrać kolory aby była ona "ciepła" i jasna ??? Licze na Wasze propozycje...
    • wykańczam domek 150 M i zastanawiam się nad rodzajem grzejników, instalator mnie namawia na Fondital, czy ktoś z was je montował?
    • Byłam w markecie, żeby kupić białą farbę do 5 letnich ścian. Jest tak duży wybór, że nie mogłam się zdecydować. Może macie jakieś sugestie jaką kupić. Ja skłaniałam się do akrylit W dekorala. Czy jest ona dobra?
    • Ze względu na wilgoć muszę zrobić nową podłogę w piwnicy. Stara podłoga jest wyłożona cegłą. Zastanawiam się czy kłaść styropian, później wylewkę itd. Czy też może zrobić nową podłogę z płyt OSB, na kantówkach? Nie wiem co jest bardziej upierdliwe w wykonaniu. Ktoś ma jakieś doświadczenia?
    • Czy ktos ma meble pokojowe BRW? Prosze o uwagi na temat ich użytkowania. z gory dziekuje
    • orientujecie się może jakiego rzędu jest to koszt, łazienka ma 300x170, nie wiem czy warto zakładać? jeśli posiadacie to napiszcie ile zapłaciliście, jakiego macie typu ogrzewanie itd. chcielibyśmy wychodzić z wanny na ciepłe płytki... nie wiem tylko czy na taki wydatek będziemy w stanie wygospodarować pieniążki
    • 2 lata temu "fachowcy" ulozyli mi granit przy wiezdzie do garazu.. dali rok gwarancji! po 3 miesiacach wszystko zaczelo sie sypac... nie wiem czy dali zly podklad, spoiwo czy niesprzyjala pogoda takiemu przedsiewzieciu ale napewno ulozyli go niechlujnie co bylo widac na pierwszy rzut oka.. (duze przerwy miedzy kamieniami itd...) udalo mi sie odzysac wiekszosc pieniedzy i inna firma polozyla kostke brukowa... nie mam zastrzeżeń co do ich pracy jednak w ogole mi to nie pasuje do wygladu...
    • Chcialem was zapytać czy kupowaliscie w ten sposób jakies rzeczy do remontu np.farby albo tapety, wykladzine .czy mozecie mi polecic jakies sprawdzone sklepy gdzie mógłbym zmówic potrzebne materialy pozdrawiam krzysztof

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się