Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      mata

mata

(11 wyników)
    • poradzcie mi - chcialabym kupic farby Becersa i mam problem - lepiej wygladaja matowe czy polmatowe? Bede wdzieczna za wszelkie rady
    • Czlowiek ktory siedzi w branzy radzi aby sie wstrzymac tym ktorzy chca budowac np za pol roku lub nawet za rok i ulegaja panice cen... Jest ogromny popyt bo mowi ze nie bylo takiej sytuacji aby budowy byly zaczynane w grudniu czy styczniu, stad ta chora sytuacja. Twierdzi ze na jesien sytuacja wroci do normy i ceny na pewno pojda w dol (inna sprawa o ile podrozeja do tego czasu ...)
    • Już w zeszłum roku z tego korzystałem (zwrócono mi różnicę w VAT za materiały kupione w 2005r.). Zastanawiam się, czy mogę znowu złożyć wniosek za materiały kupione w 2006 roku.
    • Czy można kłaść kostkę granitową na beton? Mam schody zewnętrzne (przygotowane pod płytki) ale teraz zamarzyły mi się schody obłożone kostką granitową. Niestety nie jestem pewna czy jest to technicznie wykonalne. Prawdopodobnie kostka musiałaby być przycinana na pół żeby za mocno nie podnieść poziomu. Czy jakiś fachowiec w temacie może sie wypowiedzieć czy to dobry/wykonalny pomysł?
    • Wlasnie rozmawialem ze skladem i juz wiadomo ze ida obnizki... pierwsze. A co bedzie zima... pisalem wczesniej i sie smialiscie Gratulacje dla goracych glow, ladnie nabiliscie kase
    • Płytkarz źle położył nam mozaikę w łazience. Jedne kostki wystają a inne się zapadają. Czy jest na to jakaś rada. Czy można wyciąć pojdyncze kostki. Dodam że jet już zafugowana. Zaznaczam że mozaika była kładziona na płycie karton-gips. Więc teoretycznie powinna być równa :)
    • Witam! Chcemy ocieplać nasz nowy dom wybudowany z cegły porotherm gr. 44 cm. Nie chcemy stosowac steropianu. Znalazłam w sieci cos takiego: www.jpcover.pl/index.php?option=11&kat=2 Producet wyliczył dla nas 2,5 cm takiego tynku. Czy ktos zna ten rodzaj ocieplania, a może ktos je już zastosawał. Jakie macie o tym zdanie?
    • "Robimy" wlasnie lazienke i jako jeden z elementow fachowiec kladzie nam mozaike, tzn obudowuje wanne ta mozaika. Jest to seria Sublime z Tubadzina. I ten nasz pan klnie na czym swiat stoi, ze mozaika jest jakas felerna, bo odpadaja pojedyncze kwadraciki (3x3). I to nie jeden, nie dwa, ale kilkanascie z kazdego plata. I tak juz sie zniszczyly chyba trzy arkusze, a wanna jak byla "gola" tak jest nadal. I teraz pytanie, czy to kwestia wadliwej mozaiki - slaby klej, felerna siatk...
    • Parkiet dębowy ma ok. 7 lat, jest podniszczony. Mam ochotę nie tylko scyklinowac, ale go jakoś "useksowić": położyć ściemniający wosk czy jakis fajny lakier - ale nie taki jak wszyscy robią: bezbarwny połysk lub mat. Skandynawowie maja piekne drenwiane podłogi - w różnych odcieniach, kolorach, na ogół matowe: Czego oni używają ????
    • czy mozna fundamenty zasypac ziemią z darnią?słyszałam ,że nie! ,a moja firma budowlana twierdzi,że to niczemu nie przeszkadza.podpowiedzcie proszę co robic?(nie sądziłam,że budowa domu niesie za soobą tyle pytań, bez jednoznacznych odpowiedzi)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się