Forum Dom kwiaty w domu
ZMIEŃ
      mata

mata

(4 wyniki)
    • moje dzieci sa uczulone na pleśń i zastanawiam sie czy musze sie pozbywac wszystkich doniczkowych kwiatów z domu ? czy sa na to jakies sposoby ? zastanawiałam sie nad kulkami hydrożelowymi, zamiast ziemi, ale sa za małe, jakby sie dzieciaki do nich dorwały, to mogłyby je połknąc albo sie zakrztusić :-( co radzicie ?
    • Interesuje mnie w jaki sposób powiększacie swoja kolekcję - skąd trafiają do Was kwiaty. Kupujecie - jeśli tak, to gdzie, dostajecie, czy może podprowadzacie jakieś szczepki skąd się tylko da? Ja najczęściej kupuje kwiaty i to głównie w jakichś marketach,albo prosto od hodowcy. kwiaciarnie omijam z daleka, bo już kilka razy się zraziłam. Kwiaty tam były drogie, wyglądały jednak ładnie, ale po jakimś czasie po prostu padły. Te kupowane w markecie nie prezentowały się może za dobrze, ale ...
    • dostałam na urodziny storczyka w doniczce:) czy macie jakieś doświadczenia związane z tym kwiatem?? proszę o jakiekolwiek info:)
    • Nie jest to pytanie jakoś szczególnie poważne, ale może macie jakieś doświadczenia. Otóż w jednym z odgałęzień draceny podgnił mi sam środek z nowymi listkami. Usunełam je, ale pozostałe pędy mkną do góry a ten nie, bo nie ma jak. Nie wiem co mam z nim robić i czy cokolwiek robić. Jeśli macie jakieś sugestie, będę wdzięczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się