Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      meble

meble

(221 wyników)
    • Właśnie zamontowali mi nowiutkie meble kuchenne i byłbym bardzo zadowolony gdyby nie jeden, jak się okazało ważny, szczegół, który sprawił że korzystanie z tych szafek już nie będzie takie przyjemne: chodzi o wysokość zawieszenia górnych szafek. Otóż panowie wieszając je oczywiście zapytali na jakiej wysokości mają powiesić. Poinformowali przy tym że zazwyczaj jest to wysokość 50-60 cm od blatu. Poprosiłem żeby przymierzyli jedną z szafek, abym mógł spojrzeć jak to wygląda. I zde...
    • WIDZIAŁEM FAJNE MEBLE KUCHENNE W C.H. REDUTA W AL.JEROZOLIMSKIEJ,SĄ Z DREWNA I W STANDARCIE CENA ZA METR BIEŻĄCY WYNOSI ZA OLCHĘ 1600 ZŁ +10% MONTAŻ,CO O TYM MYŚLEĆ?
    • Planuje odnowienie starych mebli - są z okleiny z lekkim polyskiem...Chcę je pomalowac na biało (mat). Jakie farby polecacie by wyglądało po pomalowaniu w miarę naturalnie i by było trwale (w domu jest małe dziecko)
    • Jeżeli ktoś ma podstawowe umiejętności w posługiwaniu się wiertarką i wyrzynarką ,to może samodzielnie wykonać wysokiej klasy meble kuchenne za niewielkie pieniądze. To wcale wbrew pozorom nie jest takie trudne.Wystarczy wiedza i chęci z wiedzą mogę się podzielić Osobiście ponad dziesięć lat zajmowałem się montażem mebli włoskich i tak naprawdę to płacimy za markę i kosmiczne marże .Te same meble można wykonać w Polsce za 1/3 cenny z materiałów dostępnych na naszym rynku.Faktycznie wzo...
    • Ratunku!! mój mąż chce wstawić do kuchni atlas (takie coś do ćwiczeń). Jak mam mu to odradzić? Przecież takie cos nie może stać w kuchni. Jak myślicie czy cwiczenie w kuchni może być niezdrowe? On dużo ćwiczy. Kuchnia jest bardzio duża i problem mam bo tam takie coś jak atlas sie zmieści. Czy ktoś widzał atlas meble kuchenne takie połącznie. To musi być przecież straszne. Pomocy.
    • Witam, Oferuje skrecanie mebli takich jak szafki kuchenne, meble salonowe i inne. INFORMUJĘ! Ogłoszenie nie jest ofertą pracy a jedynie usługą jaką wykonuję. Proszę nie dzwonić z pytaniami o pracę. W sprawie skręcania mebli i omówienia szczegółów proszę o kontakt mailowy pod adres mariusz.rowny@wp.pl Dojazd jedynie w Warszawie. Nie podejmuję się podłączania elementów elektrycznych, wieszania szafek ani ich przykręcania do ścian, płyt itp. Po wysłaniu maila z ilością mebli, i...
    • Jakie meble wybrać do sypialni, z litego drewna czy laminat? Już wiele opinii słyszałam ale chcę się jeszcze upewnić, przed zakupem. Lepiej bukowe czy sosnowe? A może jeszcze z czegoś innego? Z góry dziękuję za wszelkie opinie.
    • prosze o pomoc. w jaki sposób moge wpłynąć na firme która robi mi meble kuchenne.Otóż jest już 2 miesiące po terminie na umowie wykonania mebli,a moja kuchnia wykonana jest w 90% . Gość twierdzi że nie ma kasy by odebrać materiały.Dodam że prócz zaliczki przy podpisaniu umowy potem 2-ktotnie wpłacałam jeszcze pieniążki bo też twierdził że nie ma kasy.Nie mam już sił dzwonić i prosić się o swoje meble.Czy można w jakiś sposób wpłynąć n tego fachowca>? co moge zrobić? Mam isc na policje i z...
    • Witam, Chciałabym szafkę pokrytą farba akrylową pokryć papierową tapetą. Czy jest to wykonalne ? Czy tapeta będzie wystarczająco mocno się trzymać ? Dziękuję za odpowiedzi.
    • Jestem załamana , nie wiem co robić. Mam remiont świeżo wymaloowana sypialnia, nowiutkie meble na dzień kobiet sobie zysłrzeliłam. Rewelacja. i na tym moje zachwyty sie kończą :/ po wyjściu panów montujących meble i zapłaceniu im za to ;/// odkryłam ,że gnojki mi rozwały szybę w oknie. szyba jest pęknięta od środka. oczywiście oni idą w zaparte że co złego to nie my, żxe ta k było że tam stał materac i nie możliwością było żeby oni to zrobili. właściciel firmy przewozowej oczywiscie br...
    • Pytanie jak w temacie. Mam meble fornirowane okleiną naturalną - dąb. Po 2 latach trochę zmieniły kolor. Liczyłam się z tym, że pociemnieją (jak to dąb ma w zwyczaju) ale one robią się pomarańczowe. Nie podoba mi się, nie pasuje do wnętrza... W jaki sposób mogę je przyciemnić ? Czy jeśli zlecę to zadanie fachowcom to powinnam liczyć się z tym, że będą usuwać fornir i nakładać nowy czy może raczej go polakierują od nowa ? Chciałabym, żeby meble były bardzo ciemne. A może sto...
    • pomocy! kompletnie sie nie znam na doborze kolorow jesli chodzi o podlogi, sciany itd i chcialam zapytac czy ja moge gdzies o tym poczytac? chyba, ze ktos mi pomoze. zakochalam sie w desce balinieckiej jatobe life, meble sa sosnowe. obawiam sie ze to za duzy kontrast ale nie stac nas na kupno mebli. jaka podloga wchodzila by w rachube. z gory dziekuje za pomoc.
    • jeśli kogos interesują meble dla dzieci - z innej bajki, zapraszam do mojej galeri. fotoforum.gazeta.pl/5,2,meblarz123.html
    • czy polecacie meble z MDFu? czy po latach nic sie nie psuje, nie odlepia sie okleina? Gdzie można zrobic najtaniej takie meble? Pytalam narazie w Black Red white...ale chyba tam jest troche za drogo. Kuchnia ma 10m2, a wyszlo ponad 12 tys za same meble!
    • Witam serdecznie w domu z plastikowymi oknami, kratkami wentylacyjnymi pojawiła się wilgoć ale na meblach i w szafkach co może być przyczyną. Pomocy!!!
    • Szukam firmy, która bezpłatnie zabierze sobie niepotrzebną szafę i komodę. Szkoda wyrzucać. Kiedyś widziałam ogłoszenia, ale niestety nie zapisałam. Zna ktoś może taką firmę? Nie chcę pieniędzy za meble. Chce tylko się ich pozbyć
    • witam powiedzcie mi, meble w kartonach jak one sa przygotowane do skrecania, wszystkie dziury sa tylko sie skreca srubokretem, jakies kołki, klej itp. potrzebne. chce jutro kupi i nie wiem czy wybrac skrecane na allegro czy kupic gotowe w sklepie. nie mam "reki" do takich rzeczy a niechciałbym sie meczyc kilka dni. wielkie dzieki za pomoc laikowii !!!
    • Kupiłam meble w kolorze wenge (bardzo ciemny brąz). Jeden został zarysowany w dwóch miejscach, na powierzchni widoczne są jaśniejsze krechy. Czy można coś z tym zrobić? W desperacji pomyślałam o brązowej paście do butów, czy to dobry pomysł? A może polakierować? Nie mam pojęcia... Czy ktoś ma jakiś patent? :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się