meble

(4 wyniki)
  • Witam, po tym jak wynajmujący nie płacił 3 miesiące za wynajem i nie opłacał ŻADNYCH mediów udało się "wyprowadzić" go z mieszkania. Mieszkanie jest w złym stanie, kaucja pójdzie na remont. Niestety wynajmujący zabrał też moje meble, a dokładniej to ich nie zwrócił: w momencie wprowadzenia się wynajmujący zaproponował, że wywiezie moje meble do swojego magazynu, ponieważ on ma swoje i ze swoich chciałby korzystać. Zgodziłam się. W mieszkaniu zostało "tylko" moje łóżko, kuchenny stół ...
  • Witam. Mam dość nie typowe pytanie. Wynajmujemy mieszkanie od 1 października a mieszkamy w nim od tyg. Umowa jest na czas określony. Problem polega na tym że w tym mieszkaniu został ukryty okropny bałagan,tzn. Ogromne ilosci kurzu na dywanie,kaloryferze,meblach i pod. Na dodatek moja córka jest alergikiem,właściciel został o tym poinformowany i nic nie zamierza z tym robic. Wkońcu to jego "syf". takiego zaniedbania nigdy nie widziałam. To mieszkanie od dłuższego czasu nie było sprzątane. Ocz...
  • Witam, Jakies czas temu podpisalem umowe notarialna sprzedazy mieszkania. Moglem korzystac z niego jeszcze przez kilka tygodni. Obecny wlasciciel chce teraz sporzadzic liste mebli, ktore zostawiam w mieszkaniu. Mieszkanie zgodnie z umowa zostaje w umeblowane - chce zabrac zgodnie z umowa 2 meble oraz 2 dodatkowe ( ktore okazaly sie miedzyczasie bardzo przydatne w nowym mieszkaniu).Cala reszta kuchnia, lazienka, duzy pokoj zostaje umeblowane. Obawiam sie sytuacji konfliktowej i n...
  • Właśnie - mam taki problem. Umowa podpisana, pieniążki przelane, termin przekazania lokalu dziś. Ja: Przyjeżdzam po wcześniejszym umówieniu się. Sprzedający: wymeldował się, wyprowadził się, przekazał klucze. I tu zaczyna się problem... Podczas przekazywania kluczy stwierdził że "nie zdążył" powywozić swoich rzeczy z lokalu. Powiedział że zrobi to po świętach majowych. Mam "zaklepane" terminy ekip remontowych i jakoś nie na rękę mi takie przesuwanie terminów, poza tym chciałem mi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się