-
Kochani,
Od dawna jestem amatorem dobrych wnętrz i stylowych mebli. Lubię sobie przeglądać ciekawe pomysły aranżacji wnętrz i gdy widziałem coś atrakcyjnego, to zawsze mówiłem sobie, że tak właśnie będzie wyglądać moje mieszkanie.
Teraz nadszedł moment, gdy za chwilę to swoje, własne mieszkanie będę kupował. I tu idee spotykają się z rzeczywistością. Z jednej strony chciałbym mieć ładne, designerskie wnętrza, z drugiej – to jednak jest duży wydatek, na który nie wiem czy mogę sobie...
-
Zawsze mam ten dylemat... Jak coś jest w promocji to mam wrażenie, że coś jest wybrakowane, czy "gorsze"...też tak macie...? Jak to u Was wygląda...? Ostatnio jest mnóstwo promocji firmy BRW www.twojemeble.pl/black_red_white,producent7.html Często kupujecie meble w internecie i po niższych cenach, korzystając z promocji?
-
Niedługo mój maluch przeprowadzi się do własnego pokoju. Muszę kupić więc dla niego mebelki. Kiedyś widziałem zestawy dla dzieci zrobione z sosny z białymi blatami (jakieś tam stoliki, komódki, szafeczki). W sumie podobało mi się. Mały ma sosnowe łóżeczko, więc reszta mebli ma być podobna, natomiast białe blaty konweniują z zabudowaną szafą z pawlaczem oraz przytłumiają nieco wrażenie "sosnowego natłoku". Tylko gdzie ja te mebelki widziałem?? Może ktoś wie?
-
Witam serdecznie,
urządzam od nowa mieszkanie i poszukiwane pilnie są nowoczesne meble. :) Dodam tylko, że w salonie królują szarości. Szukałam już jakie opinie mają meble różnych marek, ale pytam jeszcze Was. Zawsze warto podpytać na forum. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
-
Pomocy! Szukam mebli do restauracji.
-
Witam,
Mam takie zapytanie do wszystkich. Od niedawna zaczołem interesować sie odnowa, renowacją mebli. Odnowiłem już kilka mebelków z lat 60, 70 i zastanawiam się czy można to jakoś gdzieś sprzedać itp. Moje meble przyjmują charakter nowoczesnych, retro z motywem decoupage itp.
CO o tym sądzicie co radzicie ? pozdrawiam
-
Witam, niedługo mam zamiar zakupić meble do pokoju dziennego. Trzy ściany mają kolor intensywny zielony (odcień zielone tarasy) sufit i czwarta ściana są białe. Do tego mam ciemny brązowy narożnik. Myślałam o zakupie sosnowych mebli w kolorze naturalnej sosny. Jak myślicie będzie pasować? A może białe? Jest to nieduży pokój w bloku. Może macie jakieś propozycje co do mebli z biurkiem? Chciałabym, żeby wszystko pasowało i nie wyglądało na zagracone:)
-
Czy macie może meble skórzane z Ikeii. Ceny nie są wysokie, ale nie wiem jak
z jakością. Poradzcie proszę.
-
Witajcie!
Poproszę o radę i inspiracje, bo nie mam pomysłów:) Pokój malutki, ok. 11 metrów kw. (ściany 3,5 m na 3,2 m ), z konieczności dla rodzeństwa (syn 6 lat, córka 2). 3 ściany są błękitne, jedna ciemnoniebieska. Na podłodze jasne panele, pewnie kupimy jakiś mały dywanik. Z mebli będzie łóżko piętrowe i wysoki regał na książki na jednej ścianie (tej ciemnoniebieskiej), naprzeciwko zaś narożne biurko z nadstawką i coś w rodzaju ławo - szafki (na zabawki, książki, wysokość max 50 cm). Meb...
-
Wszędzie są białe...a mnie się marzy taka czekolada...cała szafka a nie tylko
obudowa a drzwiczki innego koloru..takiego nie chcę..
jak macie jakieś namiary to czekam:)
-
Jaka firma [poza Ikeą oczywiście] produkuje ładne, klasyczne meble z litego
drewna, w kolorach innych niż jasna naturalna sosna? Szukam czegoś innego niż
Ludwig XVI i późne rokoko :-)). Proszę o pomoc, przeszukałam już mnóstwo
stron w sieci i są piękne meble, ale ze sklejki z okleiną..
-
Nie wiem jak Wy, ale ja często mam problem z wyborem mebla, nawet jeśli podoba mi się jakiś określony typ, to na rynku jest tylu producentów z materiałami o różnej wytrzymałości, że czasami ciężko sie połapać.
Wymieńcie proszę Waszym zdaniem, najlepsze meble skórzane(tj. nazwę, wytrzymałość, estetyka cena) i ew. producenta mebla. Stwórzmy mały poradnik dla wszystkich tych co mają taki sam problem jak ja :P
-
Mam problem. Mam mały aneks kuchenny o wymiarach 216 x 140 cm. Wysoka na 280 cm. Szukam mebli w rozsądnej cenie. Z uwagi na małe rozmiary potrzebowałabym mebli do sufitu. Może ktoś z was zna sklepy gdzie takowe można kupic i w cenie, która nie nadwyręży mojej kieszeni. Na razie byłam w IKEI i w BRW. Ceny nie powalają na kolana. Byłoby miło gdyby w jakiś sposób pasowały do mebli w pokoju, których też jeszcze nie mam.
-
Był czas wszechobecnego wenge, potem pojawiła się kontrastowa biel i połysk, potem pojawił się we wnętrzach dąb sonoma. Może powróci kasztan, jak myślicie? Jakie kolory mebli byście wybrali gdybyście dzisiaj teraz mogli wymienić wszystkie meble?
-
Witam Was,
nie jestem pewna jaki kolor mebli dobrać do pokoju dziennego
(narazie tymczasowo lub może na dłużej -kanapa jasno-kremowa skóra)
jedną ścianę mam jasno-gliniano-szarą, trzy pozostałe - żółty jasny -cytrynowo-budyniowy.
-
Witam
Może macie jakiś pomysł na meble do tej łazienki?
Myślałam o
- szafkach lustrzanych nad geberitem?
-szafce podwieszanej pod umywalką?
-blatem pod umywalką?
Nie jestem pewna żadnej z tych wizji a zależy mi na miejscach do przechowywania:)
Może ktoś mi coś podpowie?
Z gówy dziękuję