-
mam metlik w głowie. Oglądaliśmy meble w salonie i wydają się b. nowoczesne i solidnie zrobione ale koleżanki mi podpowiadają, że ta firma nie cieszy sie dobrą opinią. Mój PM chce dzisiaj wpłacić pieniądze - ratujcie proszę i napiszcie czy macie meble tej firmy ? Czy polecacie ?
-
w sklepach zatrzęsienie różnych specyfików do czyszczenia mebli, jaki polecacie?? stosował ktoś może pronto do mebli z woskiem?? szukam czegoś co nie będzie zostawiało smug na meblach - osobiście nie polecam płynu pronto aloe vera - zostawial smugi i mialam wrażenie jakby "wysuszał" meble
-
Witam! Od jakiegoś czasu poszukuje sesnownego kompletu skórzanych mebli do salonu. Najbardziej zalezy mi na sofie - kanapie (ale tutaj w grę wchodzi równiez jakis fajny narożnik - gdyby oczywiście mi sie spodobał). Zalezy mi na porzadnym wykonaniu abysmy nie musieli w krótkim czasie odnawiać skóry. Co byście polecili? Ogólnie na co jeszcze warto zwrócic uwagę? Jaka firma godna polecenia?
-
Mam na myśli takie, które jeszcze są w całkiem niezłej kondycji, ale Wam się znudziły, opatrzyły itd.
Chciałabym wymienić umeblowanie w pokoju i mam dylemat... Wypoczynek ok, tapicerka regularnie prana kercherem, po prostu chciałabym coś innego... Zestaw meblowy raczej się już nie nadaje do odsprzedaży, bo barek ma zepsuty zamek... i co z meblami? Siekierka, odbiór śmieci wielkogabarytowych?
Ten sam dylemat w pokoju u dzieci? Do odsprzedaży raczej się już nie nadają, ale z drugiej strony j...
-
chciałabym wiedzieć jak się sprawują w użytkowaniu (chcę kupić meble
do jadalni - stół, krzesła, komodę itp)
-
Macie jakieś swoje sposoby na impregnację, drewna i skóry? Stosujecie jakieś specjalne preparaty czy wystarcza zwykła szmatka? Chciałabym, aby moje meble zachowały jak najdłużej ładny wygląd.
-
Mam niewielki ogródek, jakieś 30m2. Jest w nim bardzo silne słońce, chciałabym go jakoś zadaszyć. Najprostszym rozwiązaniem byłaby markiza (nad tarasem jest balkon), jednak to rozwiązanie bardzo drogie. Nie wiem, czy jest sens kupować supermarketową markizę (są w ogóle takie?), obawiam się kiepskiej jakości. Rozważam jakąś altanę zadaszaną, ale znów: albo tania, która odleci do sąsiadów (do nas w zeszłym roku przyleciała jedna), albo bardzo droga. Może coś doradzicie?
Druga sprawa, to mebl...
-
Hej
Możecie polecić jakieś dobre i skuteczne środki do czyszczenia mebli skórzanych? Jak je czyścić?
Proszę o porady.
-
Znalazłam w necie fajny komplet wypoczynkowy. Okazało się, że to producent, który ma również sklep stacjonarny 40km od mojego miejsca zamieszkania. Pojechaliśmy tam, ale akurat tych mebli, o które nam chodziło nie mieli na sklepie. Mimo to wybraliśmy meble z katalogu, z próbnika tkaninę i zamówiliśmy zestaw. Przy dopełnianiu formalności właściciel wyszedł, a pracownica wyliczyła nam 500zł zaliczki i przyjęła zamówienie do realizacji.
Na drugi dzień dzwoni właściciel, że trzeba złożyć oficjal...
-
Mam tzw."wypoczynek" w jasnej,porowatej skórze i mam psa,który na
niego wskakuje,czyli brudzi się bardzo i często. Czym można go
skutecznie wyczyścić bez zbytniego wysiłku i tak,żeby zaraz nie
złapał znowu brudu? Do tej pory używałam i past Kiwi do mebli
skórzanych i takich specjalnych preparatów,które kupowałam w
OBI,ale i jeden i drugi preparat wymagał intensywnego wcierania i
polerowania,a ja chciałabym czegoś co nie wymagałoby tej
intensywności no i żeby nie zniszczyłoby skó...
-
Potrzebuję pomocy. Przeprowadziłam się do mieszkanka w którym stoją politurowane meble, na których jest chyba sto warstw pasty do czyszczenia, takie woskowo-kleiste coś, wyłazi plamami jak meble wytrzeć na wilgotno. Nie potrafię tego cholerstwa doczyścić. Na razie szoruję gąbką i Ludwikiem do naczyń, ale to męka z marnym efektem. Macie jakiś pomysł czym to sunąć?
-
Dziewczyny,
ktos się orientuje ile to moze kosztować: transport kredensu z woj. podkarpackiego do mazowieckiego? Odległośc 350 km?
Bo jak tego nie zorganizuję, to pobabciowy przedwojenny kredens pójdzie weg, do obcych ludzi.
-
szczerze mowiac to juz mam dosc wszedobylskiego kurzu. scieram go nawet i 3 razy dziennie (ja i dziecko mamy alergie) a i tak w kilkanascie minut po odlozeniu scierki jest juz nowa warstwa:(. dywany sa trzepane co tydzien, kanapy prane tez co tydzien. a moze to wina paneli? tez slyszalam taka opinie.
uzywalam wszelkiego rodzaju sciereczek, papierowych recznikow, past do scierania kurzu, psikaczy, wody samej, wody z plynem i... efekt taki sam, czyli zaden:(.
poradzcie cos bo mam juz dosc!
-
Kupiłam piękną narzutę na kanapę. Wygląda jakby była uszyta z grubego sztruksu. W rzeczywistości jest z poliestru, lekka i miękka. Wszystko by było w porządku, gdyby nie to, że się strasznie ściąga z kanapy, ześlizguje, zwija. Jak myślicie czy da się ją jakoś "przytwiedzić" do mebla?