Forum Nauka i edukacja Matura Matematyka
ZMIEŃ
      na studia

na studia

(15 wyników)
    • MATURA NIE BYLA ANI LATWA ANI TRUDNA TO TYLKO MATEMATYKA ALE JESLI KTOS SIE COS UCZYL TO ZDALBY BEZ PROBLEMU BO ZADANIA NIE WYMAGALY AZ TAKIEJ WIEDZY JAK TU WSZYSCY PISZECIE!!!! SKORO TO DLA WAS TRUDNE TO JA SOBIE NIE WYOBRAZAM CO BĘDZIE DALEJ JAK WY WOGOLE WYOBRAŹNI MATEMATYCZNEJ NIE MACIE!!!!MATEMATYKA NA UCZELNIACH TECHNICZNYCH I UNIWERKU TO NIE TA MATEMATYKA CO W LO SAMA SIE PRZEKONALAM BO STUDIUJE MATEMATYKE ZYCZE WAM POWODZENIA I RADZE POUCZCIE SIE PRZEZ WAKACJE ZEBYSCIE SOB...
    • Ja sie w tym roku nigdzie nie dostałąm i chciałabym pójść tam gdzie sa wolne miejsca czyli matma i fizyka ale wole matme bo skonczylam klase o takim profilu to może dam rade a na maturce zdawałam biologie :DDD bedzie wesoło dlatego powiedzcie czy tam sa sami fanatycy,pasjonaci matematyki???A mozew ktos z was wybiera sie na matme na UMCS???
    • mialam na kolokwium zadanie, ale go nie rozwiazalam, kto moze mi pomoc?? [(1+i)z-2]>=4 [] to jest wartosc bezwzgledna:)
    • Witam wszystkich maturzystów i nie tylko. Rozmawiałem dzisiaj ze swoim nauczycielem który sprawdza prace maturalne. Najlepsza praca jaką miał w ręku była na 41pkt (poziom rozszerzony). Tak ,wiec wynik 80 % będzie świetnym wynikiem. Jeżeli ktoś ma ponad 70 % to niech śpi spokojnie :) na studia pewnie was przyjmą. Jak czytam posty na tym forum to czasem łapie się za głowę. Rok temu maturę próbną z matematyki pisał mój kolega ,humanista. Nie ma on zielonego pojęcia o matematyce , ale ...
    • Niema sprawiedliwości na tym świecie. Co za bezmózgi zarządzają tym CKE?? Porównajcie wszyscy starą mature z matmy z nową!!To jest przecież jedna wielka przepaść. Na starej 4 zadania bardzo łatwe do rozwiązania w 5 godzin - na nowej 10 zadań trudnych do bólu w 2 godziny!!PARANOJA!!Do czego w tym kraju dochodzi. Czy kogoś tutaj pogięło??Kogo CKE chce z nas zrobić?? Geniuszy??Do cholery przeciez im się to nie uda, niema szans. "Starzy maturzysci" zdadzą mature na piątki (takze ci bez...
    • Kurde..No...Wy musieliscie zrobic 10 zadan, a my musielismy wybrac 3 z 5 wiecie jakie to jest trudne wybrac 3 zadania z 5!!! Ile myslenia i kombinowania!!! Najgorzej bylo mi odrzucic zadanie z prawdopodobienstwa bo tak chcialem je zrobic!!!! A poza tym mowie Wam jak trudno bylo odebrac sciage od kolegi z drugiego konca sali i dobrze uslyszec co nauczyciel podpowiada!!!! Normalnie stres na maxa!!! I jeszcze tak duzo czasu na rozwiazanie tzrech zadan... To dopiero jest stres jak wie...
    • Jak wiekszosci z maturzystow, mi takze matma poszla baaardzo slabo i w tym roku moge zapomniec o studiach na ktore planowalem wstepnie isc.. Ale ludzie, przeciez to nie koniec swiata.. Czy ktos powiedzial ze nie bedziecie mogli poprawic tej matury ? Do stycznia jest baaaardzo duzo czasu na douczenie sie i napisanie matury perfecto, i spokojne dostanie sie na wymarzone studia w przyszlym roku, a domyslam sie ze CKE wyniesie jakies wnioski z tegorocznej matury i poprawi conieco.. A co ...
    • OD CKE jeśli chcecie napisać jeszcze raz maturę z Matematyki, musicie pisac do CKE (www.cke.edu.pl >> wybrac kontakt >> wydział matur >> i wpisac co było nie tak z maturą) jeśli sie uzbiera 30 tys głosów to matura bedzie powtórzona!!! POKARZMY NA CO NAS STAC!!!!!!!!
    • Witam prosze o pomoc w rozwiazaniu analitycznym rownania y`=x2 (kwadrat). Dziekuje
    • ehh mam problem... zdaje maturę z matematyki na poziomie rozrz i teraz miałam 28 % wiec zabrakło mi tylko 1 pkt..a z operonu na 40%.. wiem ze są to wyniki fatalne...i tak się zastanawiam czy nie zmienić na podstawę..tylko że w tym jest problem ze lepszy dla mnie jest przelicznik na studia z tą maturą rozrz..eh i nie wiem co robic
    • Dziwicie się jak można skopać tak "prostą" maturę. A nie dostrzegacie paru istotnych faktów: raz, mamy 3 lata ogólniaka zamiast czterech, po drugie nas przygotowuje się do NOWEJ matury a nie do WASZEJ, starej, w inny sposob i w krótszym czasie. Na inne rzeczy kładło sie nacisk a niektóre pomijało (przypominam że mamy podział na poziom podstawowy i rozszerzony i klasa humanistyczna nie miała żadnego powodu rąbać zakres rozszerzony z matmy)więc prosze nie pieprzyć np. że ostatnie zad...
    • trzeba bylo sie uczyc a nie teraz pisac jakies smieszne posty-petycje. nie kazdy musi zdac mature i dostac sie na studia. czas najwyzszy, zeby gorsi odpadali, albo wzieli sie do roboty. niech kazdy z tych niezadowolonych podaje do ktorego LO chodzil, nr i miasto.
    • Według mnie matura z matematyki, nawet na poziomie rozszerzonym była za łatwa. W mojej szkole co druga osoba z która rozmawiałem, miała wszystkie zadania rozwiązane. Matura na tak niskim poziomie nie służy niczemu. Jak bowiem będzie można odróżnić dobrych od tych gorszych skoro wszyscy będą mieli 85-95% punktów. Różnica tych 10% to tak naprawdę żadna różnica. Na studia będą się dostawać ci co są ogólnie gorsi a zrobili 1 czy 2 błędy mniej niż inni lepsi.
    • ja będe miec tylko 40 % z podstawowej matmy i 5 z rozszerzonej - tragedia..... a chciałem iśc na informatykę....
    • Wpsujcie sie jezeli czujecie ze juz po waszych studiach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się