Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      na studia

na studia

(280 wyników)
    • W Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie są też wolne miejsca na historię na studia licencjackie, magisterskie i doktorskie. Jest tam bardzo rzadka specjalność krajoznawczo-turystyczna, przygotowująca do pracy w biurach podrózy.
    • Mozna tez obzerac kolegow z tego co przywoza od rodzicow, jak to robil moj kolega
    • py duszpasterstwa akademickiego haha juz piec minut sie z tego smieje. z jakiej pani sie choinki urwala?? zgadzam sie ze dyskoteki to nie miejsce na szukanie partnera ale nie popadajmy w skrajnosci! przepraszam ale dalej sie smieje z tej wypowiedzi.....
    • Ja mam pytanie ad rekrutacji:)Zakładam że dostaje sie na studia ale nie ma mnie w kraju i w zwiazku z tym mam pytanie czy musze osobiscie dopoełniac tych wszystkich formalnosci czy moze to zrobic ktos inny za mnie????Bardzo prosze o odpowiedzi, bo to wazne!!!! :):):)
    • HEY Moi drodzy na jakie kierunki wybieracie się na studia? PISZCIE !!!
    • Hej ludzie chcialabym sie dowiedziec ilu z was planuje studiować platnie i jakie wybieracie kierunki no i w jakiej wysokości bedziecie placic czesne. Z tego co widze to wszyscy startujecie na uczelnie panstwowe ale na pewno mnostwo osob sie niestety nie dostanie i wtedy wybierzecie studia prywatne. Oczywiscie mozecie wybrac studia zaoczne ale to nie to samo :) Jesli zastanawiacie sie nad taka alternatywa jak uczelnie prywatne to wpisujcie sie i wyrazajcie swoje zdanie Pozdrowieni...
    • Ja zlozylem paiery na studia do Londynu i ciekaw jestem czy jest duzo takich osob jak ja w Polsce. Wpisujcie sie na jakie uniwersytety sie staracie i jakie odpowiedzi dostaliscie: unconditional offer/conditional offer/unsuccesful? Ja z LSE dostalem unsuccesful jeszcze przed matura a z City Univ dostalem cond. Czekam na wasze wpisy!
    • Wybieracie sie na studia do Torunia???Jak tak to na jakie kierunki???I jak myslicie...dobrze napisaliscie mature?bo nie wiem czy mam jakies szanse...:)
    • Pytanie do osób niewybierających się na studia. Co macie zamaiar robić po zdaniu matury? bo ja wujeżdzam do Londynu,zarobię troche kasy(3000funtów) wrócę tutaj ,zrobię inetensywny 9-tygodniowy kurs fryzjerski i wracam do Londynu,tam na początki będe pracowac jako fryzjerka a potem założe własny profesjonalny zakład fryzjerski.
    • Mam pytanie, jak to w sumie jest, czy najpierw jest nabor na dzienne a pozniej dopiero na zaoczne?? Bo kurcze na stronach uczelni nic nie jest napisane jak to wyglada i jakie sa terminy, co trzeba zrobic itp. Napiszcie co wiecie:)
    • Mam od paru dni depresje . MAm wrażenie że nie dostane się na wymarzone studia i będe musiała siedzieć przez rok w domu . JAK TO JEST ? ? ?
    • No właśnie, niedobrze się robi słuchając tych wszystkich opowiastek gdzie to ja na studia nie pójde... dobrych uczelni w Polsce ja niewiele i na nie dostać się mogą tylko naprawdę zdolni uczniowie... nie ma co ukrywać, że w przypadku niedostania się na dobrą uczelnie dobrą opcją jest wyjazd za granicę...
    • Gdzie mogę się wybrać z takimi przedmiotami? szukałem trochę po necie i im więcej szukam tym mniej wiem... Poradźcie coś :)
    • Co myślicie o powrocie egzaminów na studia? Niby większy stres, ale czasami na studia dostają się wzorowi uczniowie, którzy niekoniecznie nadają się na konkretny kierunek... Stuhr powiedział w piątek, że na najbliższym zebraniu rektorów będą o tym dyskutować: www.matura2007.com/index.php?str=aktualnosci&id=68 --- www.matura2007.com
    • nie dostalam si na studia skladalam na pedagogike na uniwerek w zielonej gorze i do kolegium karkonoskiego wynikow z matury nie mialam zlych ocenki tez niezle w kk zabraklo mi 3 punktow a w zielonej to nie wiem . na prywatne studia nie mam kasy zaoczne etz nie wchodza w gre?? ile osob jest w tej samej sytuacji?? co ro bicie ??? bo ja nie weim co ze soba zrobic??
    • Wiecie co, mam już dość czytania postów i wysłuchiwania opinii o tym, że studia np. na UJ są wykupione. Już wiele razy z takimi sądami się spotkałem... Uważam, że to jest obraźliwe dla tych osób, które ciężko pracowały przygotowując się do matury i dostały się na wybrane studia. Rozumiem, że przypadki korupcji przy naborze na studia były zapewne częstsze, kiedy decydowały o tym jeszcze różnorodne egzaminy wstępne, a nie - zestandaryzowana matura... Wtedy bowiem zdarzały się po...
    • Macie jakies "plany awaryjne" w razie, gdybyscie nie dostali sie na studia???
    • hello. czy orientujecie sie może ile trzeba "dac w łape" zeby sie dostac na studia???? ja słyszałem że ok 10000 zł czy to prawda??? wiecie coś na ten tamat?
    • ja się nigdzie nie wybieram chociaż bez problemu mógłbym się dastac. uważam że studia niczego nie wniosą w moje życie, a jeszcze bardziej je ograniczą...
    • hej:) mam pytanie do wszystkich maturzystów i zorientowanych w temacie. Mianowicie podczas wspomnianej w temacie eRejestracji na studia mam wpisac nr Swiadectwa Dojrzałości, kto wydał, datę itd... Czy przed dostaniem tego papierku mam szansę poznać te dane by móc się już zarejestrowac i mieć to z głowy? Dziękuję bardzo za odpowiedź:) a jeśli mozna jeszcze zabrać głos... Czy fakt, że szkoła nie dała nam haseł aby w internecie na stronach Ogkręgowych Komisji Szybciej sprawdzić s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się