na studia

(7 wyników)
  • Wiem, że zdaje się ją o rok wcześniej niż u nas, ale jak to w praktyce wygląda? U nas wiadomo - maj, kasztany, itp... Ile czasu trwa, czy zdaje sie ją w kilka dni, czy jest rozłożona na cały rok, czy zdaje ją kilka osób tego samego dnia, czy można umówić się indywidualnie,itp.Czy ktoś mógłby podać garść szczegółów?
  • ktory slownik jest lepszy wedlug Was?
  • Witam, chcialabym zaczac uczyc sie francuskiego, no i ciekawa jestem jak szybko Wy sie go nauczyliscie. I czy bylo Wam trudno.
  • Witam wszystkich! Czy jest mozliwe opanowanie jezyka francuskiego w ciagu roku tak, aby rozpoczac studia, czy raczej to niemozliwe? Chodzi mi o kurs we Francji. Wiecie czy uczelnie organizuja takie kursy dla obcokrajowcow? Wiem ze w Polsce kiedys tak bylo, ze cudzoziemcy chodzili przez rok na kurs polskiego, a potem zaczynali normalne studia. Czy we Francji tez tak jest? A jezeli nie, to orientujecie sie, czy np. w Paryzu sa organizowane jakies bezplatne kursy trwajace caly rok...
  • Kilka dni temu zjechalam tu na studia i szukam kogos, kto powie mi, gdzie moge zalezc jakies fajne knajpy, etc. pozdrawiam
  • Czy przy zapisie na studia na "licence" trzeba wziec koniecznie mutuelle, czyli ubezpieczenie dodatkowe? Ktora mozecie mi polecic i jaki poziom trzeba wziasc (indispensable, médiane, optimale)? Pomiedzy SMEREP i LMDE, ktora z nich wybralibyscie? Czy "mutuelle" studencka placi sie rocznie, miesiecznie czy kwartalnie? Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
  • 1. Czy po wejsciu Polski do Unii Europejskiej wciaz bedzie wymagana karta stalego pobytu podczas studiow? 2. Czy istnieja jakies stypendia socjalne (naukowe) dla studentow zagranicznych, a jezeli tak to ile wynosza Z gory dziekuje Serdecznie pozdrawiam, Amities et bisous :-*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się