Forum Nauka i edukacja English only
ZMIEŃ
      na studia

na studia

(11 wyników)
    • Czesc kochani forumowicze Ostatni post zainspirowal mnie zeby rozpoczac ten temat. Bardzo ciekawy zreszta. Tego nikt nie uczy na studiach. Proponuje zeby ludzie ktorzy mieszkaja za granica i maja kontakt z zywym jezykiem dzielili sie z innymi informacja natemat jak sie mowi na rzeczy ktorych nikt nie uczy na studiach. Mam na mysli rzeczy troche wstydliwe. Dzisiejszy temat: kibelki. Ludzie ktorzy nie mieszkaja za granica moga nie wiedziec jak poprawnie nazwac toalete - a to moze byc baa...
    • Chciałabym pójść na jakieś stuia związane z językiem angielskim, czy moglibyście mi polecić dobre książki które by mogły mnie przygotować do egzaminów?(nie koledż, raczej szkoła wyższa lub uniwersytet). chodzi mi o przygotowanie z gramatyki, słownictwa, związków frazeologicznych itp.
    • ESOL??(9)

co to jest ESOL??
    • po czym poznac w jakim stopniu potrafie porozumiewac sie po angielsku? Bo nie mam zadnego porownania.. W tym roku ustna mature z ang zdalem na 100%, a pisemna probna na 95% (obie podstawowe), z rozszerzonym tez bym sobie poradzil, to czy w zwiazku z tym moge deklarowac, ze znam ang na poziomie zaawansowanym, czy sredniozaaw? Jest jakis sposob, zeby mozna bylo sobie sprawdzic na jakim poziomie poslugujemy sie angielskim? Bo idac na studia musze zadeklarowac swoja znajomosc angi...
    • Bardzo chciałabym studiować w Anglii lub w Stanach. Tylko, że nie wiem jak się zabrać do załatwiania tego przedsięwzięcia... Nie jestem na tyle bogata, żeby opłacić sobie studia, więc muszę ubiegać się o liczne stypendia... Ale nie wiem jak i gdzie:((( Please advice me!!!
    • czy w wawie sa w ogole kursy przygotowujace do tego egzaminu?Czy ktos z was go moze zdawal?Jak bardzo jest trudny?Jak sie przygotowywaliscie do niego?
    • czy ktoś z Was zdawał w Polsce ten egzamin, dla kandydyatów na studia doktoranckie w USA ?????
    • MATRICULATION CERTIFICATE - co to będzie? matura czy świadectwo zdania egzaminów wstepnych na studia?
    • Jakie książki po angielsku byłyby odpowiednie do czytania dla osoby, która uczy się dwa lata tego języka? Nie uczyłam się go w moim liceum, lecz w szkole językowej, i z tego co zauważyłam w mojej grupie, radzę sobie lepiej niż np. osoba, która uczyła się go na studiach. Interesują mnie horrory, może coś Kinga, może innych autorów... Oczywiście bez słownika by się nie obyło:) Jaka książka Waszym zdaniem nadawałaby się na początek?
    • chcialabym zdac ktorys z tych testow tylko nie wiem ktory mi sie bardzie oplaca? niby IELTS jest lepszy bo uznaja go a krajach angielsko jezycznych, tylko niestety wazny jest tylko 2 lata...
    • Hej, mam 18 lat, za rok pisze mature i zastanawiam sie czy jest sens pisania egzaminu FCE?? Czy pomoze mi on w dostaniu sie na dobre panstwowe studia?? Do czego on jest potrzebny?? POZDRAWIAM:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się