Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      nerwice

nerwice

(14 wyniki)
    • tam az z daleka pachnie borelioza w niektorych przypadkach. 1. www.forum.nerwica.com/mam-bol-po-lewej-stronie-vt6243.html 2. www.forum.nerwica.com/co-o-tym-mylicie-vt4952.html 3. www.forum.nerwica.com/derealizacja-depersonalizacja-czy-ma-kto-tak--vt1912.html 4. www.forum.nerwica.com/drtwienie-koczyn-twarzy-mrowienie-vt1582.html Ja osobiscie mowie, ze nie mam sily jeszcze kogos namawiac zeby chociaz zrobil western blota (zalogowalem sie tam jako abc)
    • Na forach psychologicznych jest pelno boreliozy, ktora niektorym uszami wylazi, choc musze przyznac, ze polscy lekarze maja niezwykly dar przekonywania pacjentow o tym, ze maja nerwice. Ponizej abstarkt pracy w ktorej okazuje sie, ze cos takiego jak Panic Disorder (Napady paniki) jest rowniez spowodowane przez borelioze i moze byc wyleczone antybiotykiem. J Psychiatr Pract. 2000 Nov;6(6):352-6. Panic attacks may reveal previously unsuspected chronic disseminated lyme disease. ...
    • Ciekawy artykuł: portalwiedzy.onet.pl/1122169,10484,info.html
    • chcialam rozpoczac nowy watek, gdyz te dwie choroby sa bardzo podobne do siebie jezeli chodzi o objawy. Mowi, sie ze borelioza poglebia objawy nerwicy. Teraz w niektorych przypadkach powstaje dylemat typu, co bylo pierwsze jajko czy kura?:) ja moge podac tylko przyklad swojej osoby , innych nie znam. U mnie nerwica pojawila sie juz pare lat temu , natomiast borelioza w zeszlym roku. Objawy nerwicy byly takie same jak w przypadku zakazenia borelia, jedyne co bylo nowego przy lym...
    • Witam wszystkich i proszę o pomoc w ocenie mego wyniku badania wspomnę tylko iż prawdopodobne ukąszenie przez kleszcza miało miejsce około roku temu bo pamiętam iż miałem dziwne zaczerwienienie po powrocie z lasu problemy zaczęły się w maju lekkim omdleniem później były kilkudniowe utraty sił zapalenie gardła utrata równowagi po zasłabnięciu uczucie zawału serca aż wreszcie nadszedł dzień w którym się mi wszystko zawaliło trzy miesiące temu doznałem zasłabnięcia po którym na kilka dni ...
    • Witam, Bardzo potrzebuję waszej pomocy, dlatego tez będę musiał niestety opisać swoje liczne objawy i wykonane badania, abyście mogli mi pomóc. Mam nadzieję,że admin będzie wyrozumiały. Więc zaczynam. Mam obecnie 29 lat, diagnozuję się o ponad 2,5 roku. Wszystko zaczęło się za granicą, gdzie wyjechałem za pracą, mnóstwo stresów, mało higieniczny tryb życia, mało snu, kiepskie jedzenie, permanentne zmęczenie. Któregoś wieczora (choć objawy takie już sporadycznie pojawiały się wcześniej) próbu...
    • Chciałabym opisać moją historię nieco dłużej. Mam 18 lat, jestem w klasie maturalnej. Przez całe życie chorowałam raczej jak każde dziecko - przeziębienie, angina, ból brzucha. Nigdy nie miałam końskiego zdrowia, ale dolegliwości bywały typowe. Do tego dziedziczne żylaki od już młodego wieku, które wyraźnie "polubiły" moją prawą łydkę. Miałam za sobą ciężkie chwile, nerwy w domu, szkole, ale przyszło upragnione lato. Jeszcze w czerwcu postanowiłam zrzucić kilka kilogramów i kilka dni...
    • Witajcie, kilka dni temu dowiedziałam się o swojej chorobie. Byłam przerażona- punkcja, szpital... Nie zgodziłam się, dotarłam do dr Beaty. We wtorek mam dostać zestaw leków. Napiszcie proszę jak zareagowaliście na leki, jak się czujecie, co jeszcze robicie by walczyć z tym cholerstwem? Ja latami leczyłam się u psychiatry na nerwicę, bo nikt nie umiał mnie zdiagnozować. Mam zaburzenia równowagi, niepokój, problemy ze wzrokiem, duszności, "gule" w gardle, poty, ciągłę zmęczenie, dopadają mnie...
    • przypadek mojego syna w 2001 roku kleszcz ugryzł mojego wtedy 2,5 letniego syna.po kilku dniach zauważyłam rumień wędrujący poj.szybko lekarz,badanie (IgM +=0,837)lekarz zlecił zinnat 28 dni.dziecko czuło sie dobrze ,nie zgłębiałam tego tematu,bo uznałam że jest wyleczony.istotnie oprócz dość częstych przeziębień które się skończyły jak ręką odjął po usunięciu migdała, był zdrowy.jednak co jakiś czas myslałam o boreliozie i czytałam w internecie pojawiające się nowości.aby się uspokoić...
    • witam, mam pytanie na ktore nie znalazlma na forum odpowiedzi: czy borelioza moze ustapic zupelnie (podstawowe objawy) na okres dwoch i pol roku, bez leczenia i nagle wrocic? W miedzyczasie byla swietnie donoszona ciaza i idealny porod, symptomy wrocily w dwa miesiace po porodzie. czekam na opinie, twoje Arturze w szczegolnosci dziekuje z gory magda
    • Czytam sobie informacje na forum od jakiegoś czasu i doszlam do pewnych (moze slusznych, moze nie) wnioskow. Sama mam objawy typowe dla nerwicy, boreliozy itd. Zrobilam badania- borelioza ujemna, chlamydia i mykoplazma dodatnie. Chlamydia i mykoplazma to bardzo powszechne bakterie i jak wiekszosc z was wie, ponad polowa ludzi je ma. czasami powoduja one rozne choroby. ale czy to nie jest tak, ze w wiekszosci przypadkow, takich jak moj, bakterie te sa (lub byly) w organizmie, ale...
    • Czesc jestem tu nowy. Mam dwa pytanka. Czy rumien po ukaszeniu kleszcza zawsze oznacza borelioze?? Bo jesli o mnie chodzi to niestety kleszcze mnie "uwielbiaja" co jestem w lesie to przewaznie przynosze ze soba kleszcza i zawsze po ugryzieciu rumien wystepuje,ktory znika po paru dniach, ojciec mowi ze to reakcja organizmu, i z reszta mowil w mlodosci ze zawsze mial rumienie po ukaszeniu i nic mu do tej pory nie jest, ani oznaki boleriozy, oczywiscie teraz wystepuja u mnie wszystk...
    • Witam Wszystkich! Od paru miesięcy podczytuję forum, ale wreszcie zdecydowałam się napisać, bo jedna rzecz nie daje mi spokoju. Podobnie, jak większość z Was niestety nie miałam szczęścia trafić na dobrego lekarza, ( ci, u których byłam wcale nie zamierzali podejmować tego tematu) mam więc nadzieję, że ktoś ma podobne doświadczenia do moich i pomoże mi rozwiać pewne wątpliwości. Boreliozę zdjagnozowano u mnie zupełnym "szczęśliwym" przypadkiem (tak przynajmniej mi się wydaje) Ubi...
    • witam. jestem nową osobą na forum, jestem tu dzięki Tosho który znalazł mnie kilka miesięcy temu na forum nerwicy za co bardzo mu dziękuję. a oto moja historia:) w czerwcu ubiegłego roku pojawiły się u mnie zawroty głowy. na początku były to epizody, które lekceważyłam. póżniej doszły do tego duszności i uczucie, że robi mi się słabo. z dnia na dzień czułam się coraz gorzej, ogólnie osłabiona, do tego doszła bezsenność i brak apetytu. pech chciał, że dwa miesiące później zachorow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się