nerwice

(3 wyniki)
  • Może mnie zlinczujecie, weszłam tutaj przypadkowo i uważam, że zespół to po prostu początki nerwicy. U mnie nerwica i depresja trwająca kilka lat zaczęła się wyłącznie od objawów jelitowych - gazy, wzdęcia straaaaszne, szybkie, słyszalne ruchy jelit - masakra. Lęk przed tym był taki, że powoli bałam się gdziekolwiek wyjść, z kimkolwiek spotkać. Jak się potem okazało, po prostu objawy generował lęk przed sytuacjami społecznymi, typu: spotkanie z ludźmi. Oczywiście nie zdawałam sobie z tego spr...
  • Witam, od roku choruje na zjd miałem robione gastroskopie, kolonoskopie , usg . Wszystko ok. Ale od roku jestem innym człowiekiem, ciągle jestem znerwicowany, i mam straszne lęki. Na początku mej choroby miałem bóle , one ustąpiły.Potem miałem nudności, wymioty. Teraz mam ranne biegunki:( Nie wiem już czy to są biegunki czy nie, problem polega na tym, że po wstaniu rano pierwsze myśli (kibelek) i przed wyjściem ide tak 2 lub 3 razy , Stolec nie jest wodnisty ale bardziej rzadszy niż nor...
  • Tytul watku podalem w skrocie . Podreczniki psychiatrii jako typowe dla nerwic podaja objawy ze strony tych trzech ukladow . Bole glowy w tym takze typu migrenowego ; bole serca , kolatania , arytmie ; roznego rodzaju dolegliwosci ze strony ukladu pokarmowego w postaci zaparc , biegunek , bolow , gazow. Leczenie stosuje sie objawowe ,ale najlepiej gdy usuwa sie przyczyny i zrodla napiec . Ale zasadnicza przyczyna tych dolegliwosci jest niestabilnosc pracy autonomicznego ukladu nerw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się