nerwice

(6 wyników)
  • Jak wykryto u mnie guza tarczycy to ciągle (mimo dobrych wyników) miałam kołatania serca,m duszności itp. Endo i ogólny mówili, że to prawdopodobnie od tarczycy i z nerwów. Jestem półtora miesiąca po operacjii (biorę letrox 100) a duszności nie minęły, cały czas mega zmęczenie, dzisiaj znowu wysokie tętno i cały czas duszności. Lekarz ogólny i endo patrzą na mnie dziwnie - tak jakbym wymyślała sobie choroby. Wydaje mi się, że to na tle nerwowym. Miał ktoś z Was coś podobnego
  • Witam serdecznie, od dziecka cierpię na nerwicowe zaburzenia lękowe. W różnych latach różnie bywało, obecnie mam 30 lat podjąłem leczenie u terapeuty bo kilka razy lądowałem na pogotowiu w panice i myślałem że po mnie. Robili mi tam różne badania krwi i ekg, za każdym razem spławiali do domu i zalecali resztę wyjaśnić z psychiatrą. Sytuacja wygląda następująco, jak to w nerwicy, człowiek doszukuje się chorób u siebie, czyta fora, artykuły itp. Więc zacząłem robić różne badania i w tym na ta...
  • Witam Miałem w lipcu wyciętego guza tarczycy. Wycięto mi cały płat lewy i trochę prawego Wynik Histopatologiczny mówił o licznych naciekach limfatycznych i guzkach chłonnych. Po operacji dostałem Euthyrox N50 brałem ponad miesiąc. Czułem się źle zmęczony, zawroty głowy itp. Zrobiłem wynik TSH wyszło TSH=9,94 uLU/ml [norma 0,27-4,2]. Podwyższono mi dawkę na Euthyrox N75. Brałem przez prawie 1,5 miesiąca wynik TSH= 3,0 uLU/ml. Czułem się dalej źle Lekarz powiedział że top górna grani...
  • Od 4 miesięcy mam nerwicę lękową - lecze się u neurologa. Czy jej powodem moze byc niedoczynność tarczycy, która mam stwierdzoną? Mam duszności jak ide ulicą, sztywnieją mi nogi, zaczynam się trząść, odczuwam lęk. Lekarz endokrynolog kazał mi odstawić Jodid, który brałam od 2 lat i zrobić wynik TSH, FT3 i FT4. Wynik tego TSH wyszedł: 0,617uIU/mL, a rate: 23.85, a norma jest: 0,490 - 4,670. A poziom FT3: 2.04 pg/mL, a rate: 809.51, a norma wynosi: 1.45 - 3.48. Poziom FT4: 0,91 ng/...
  • Z forum Zdrowie odsyłano mnie tu na forum tarczycy. Macie duże doświadczenie i potraficie nieraz coś trafnie zasugerować. Ja mam wiele objawów jak przy nadczynności, ale wyniki na granicy normy. Oto ostatnie: TSH 3-cia generacja 0,39 uIU/mL Wart.praw.(0,4-4,0) FT3 4,09 pg/ml (1,5-4,1) P.ciała anty-TG <20,0 IU/ml (0-150) P.ciała anty-TPO 12,4 IU/ml (0-150) Miałam jeszcze inne badania. To co lekko poza normą to: AND 3,3 ng/ml (0,6-3,1) 17 alfaOH-Progesteron 4,8 ng/ml (0,6-2...
  • Dokładnie dwa lata temu leczyłam się na nadczynnośc przy tsh o,o1 Brałam metizol i propranol Kiedy moje tsh było 4,94 usłyszałam,że jestem zdrowa.Teraz od kwietnia bardzo źle się czuję,najgorzej jest z kołataniem serca Moje tsh cały czas spada kwiecień-1,09 czerwiec-0,83 lipiec-0,65 ,ale że mieści się w normie to znowu słyszę,że to serce to nie wina tarczycy tylko pewnie nerwicy itd,Zrobiłam sobie prywatnie ft3-4,69(4,0-8,3)oraz ft4-14,22(9,0-20,0)ale pojęcia nie mam czy są dobre czy ni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się