Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      nerwice

nerwice

(7 wyników)
    • Od wielu miesięcy leczę się z powodu choroby hashimoto, przy okazji mam też mikrogruczolaka przysadki i endometriozę. Przyjmuję leki Euthyroh 75 i dostinex. Z endometriozą na razie mam spokój. No takie mi się hormonalne badziewia przypałętały. W maju byłam ostatni raz u endokrynologa, wyniki prolaktyny były ok, a anty-TPO 491 - norma do 35. Ale to już i tak lepiej jak było, bo miałam powyżej 10.000. Od kilku tygodni bardzo pogorszyło się moje samopoczucie psychiczne. Nie mam wogóle chęci ...
    • Hej, zastanawiam się nad tym czy nie rozpocząć leczenia u siebie nerwicy, która objawiła się przy chorobie tarczycy. Bylam u neurologa i przepisał mi leki antydepresyjne, ale trochę boję się je zacząć przyjmować. Co prawda czasami napada mnie taki stan nerwico-lękowy (słabnę i boję się że zemdelję), że zastanawiam się czy nie rozpocząć leczenia, ale nie wiem czy przy zapaleniu tarczycy - nadczynności jest to wskazane. Mój endo zapisał mi na stany lękowe hydroxyzinum, bo na propranolol ...
    • to jednak cos nie tak z funkcjonowaniem tarczycy - całymi dnaimi mam straszne dreszcze - pije mnóstwo hgoracej kawy i herbaty a leki psychotropowe daja minimalna poprawe powiedzcie mi - żeby zdiagnozowac hashimoto/G-B/ niedoczynność wystarczy jak zrobie TSH, anty TPO i FT4 a pomine FT3 i anty TG pytam bo jestem studentka, lekarz rodzinny mnie olewa a chce sie upewnic czy to nie jest /albo jest/ tarczyca wiec bede płacic za badania z własnej kieszeni
    • Nie mam Hashimoto. ant tpo <10 norma do 35 anty tg <20 norma do 40. Mam wiec zwykła niedoczynnosc ktora sluchajac waszych rad zaczelam leczyc (chociaz lekarze zawsze badali mi samo tsh i nawet jak bylo 4 mowili ze jest ok) Czy w przypadku braku przeciwcial tez wazne jest zeby tsh bylo ponizej 1? i hormonki ladne okolo 50%? pozdrawiam asia
    • Do Ady(7)

Czytałam troche Twoich wypowiedzi bo zainteresowała mnie nimi Ula. Mam podobne problemy jak Ty. Najbardziej dokucza mi walące serce i objawy jak przy nerwicy. Nie mogę zasnąc kiedy kładę się do łóżka zadowolona i szczęśliwa a wtedy zaczyna walic serce, staję się spięta podenerwowana. Nawet budze się w nocy cała spieta i podminowana. W dzień jestem jak nieprzytomna. Lekarka cały czas sugeruje mi, ze to nerwica. twierdzi że mój organizm też moze tak reagowac na powyższenie dawki lek...
    • Kochani, teraz ja Was troche pomolestuje. Odebralam wyniki badan. TSH - 5,01 mIU/i (0,3-6,2) FT4 - 15,03 pg/ml (8-22) P.ciala anty-TG <20 IU/ml (wg normy: max. do 40) Czyli w normie. Natomiast: P.ciala anty-TPO - 669 IU/ml (wg normy: max. do 35) Przepraszam, bom zdurniala. To cos powaznego, owo 20x przekroczenie normy aTPO? I na co to moze rzutowac? Nieszczegolnie sie czulam, fakt. Ale skladalam to raczej na karb nerwicy... Czy ktos mnie moze oswiecic? Bede wdziecz...
    • Hej Forumowicze, tydzień temu zaczęłam brać hormony, bo mam niedoczynność. Dzisiaj w nocy miałam koszmarne telepanie serca. Nie wiem, jak to opisać. Nagle zaczęło walić tak szybko, że w ogóle nie wiedziałam, co się dzieje. Trwało to kilka sekund, ale przeraziłam się nie lada, potem jeszcze z godzinę nie mogłam zasnąć i miałam lekki stan nerwowy. Od 2,5 roku leczę nerwicę lękową, w ostatnim czasie jednak czułam się bardzo dobrze. Dzisiaj podwoiłam, zgodnie z zaleceniem lekarki, d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się