Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      nerwy

nerwy

(9 wyników)
    • To pytanie jest dla mnie b ważne. Czy ktoś z Was orientuje się może czy przy poreliozie może dojść do zapalenia/porażenia nerwu błędnego?
    • co to jest nerw trójdzielny? jakie są objawy zapalenia? pzdr
    • Witam Jestem tu nowa, wiec witam serdecznie :) Od 10 lat choruje na jakąś chorobę. Przez parę lat miałam rozpoznane SM, ale najprawodpodobniej błędne. Moim głównym problemem są objawy neurologiczne (neuropatie nerwów czaszkowych, napady padaczkowe, objawy piramidowo-móżdżkowe). Objawy są bardzo zmienne. W rezonansie drobne ogniska, niecharakterystyczne dla SM. Do tego mam często bóle stawów, częste infekcje uk. moczowego etc... Borelioza była robina W-B z krwi i z płynu m.-r., był ...
    • Słuchajcie od kilku dni boli mnie gardło i po czesci jezyk.W jamie ustnej nic sie nie dzieje, przynajmniej nic niepokojacego nie widac.Czy to moze podstepnie atakuje mnie grzyb czy to jakis nowy herx-wlasnie 2 dni temu zaczelam brac Zamur zamiast Biotraxonu.Ktos mial cos podobnego?
    • ewidetnie jest to bol nerwowy, zaczyna sie na czubku głowy ( jest tak silny ze nie mozna dotknac wlosów) potem schodzi przez srodek czaski w kierunku oka i poduje drganie powieki, potem przez policzek kolo ucha i bol ucha a poytem idzie do gardla i uczucie bolu przelyku i gardła. Bol jest po prawej stronie ma charakter raczej puslujacy. Osoba ktora go ma jest pond 2 lata na abx i pierwszy raz ma taki bol. Zeby wytrzymac zazywa po 10 ibupromów dziennie. Bol potrafi...
    • Czy zdarza się Wam dławić podczas snu własnym językiem, jest wtedy niemożność połknięcia śliny, takie charczenie, jakby zwiotczenie wszystkich mięśni. To wygląda okropie. Czy to jakiś objaw neurologiczny? A może zupełnie coś innego... Czy ktoś wie, co to jest?
    • Od dluzszego czasu ok.miesiaca mam bole w okolicy serca,uciskajace i boli mnie tez lewa lopatka.Czy ktos juz z was tak mial?Nie chce od razu pedzic do kardiologa bo jak bede zdrowa to znow bedzie o mnie myslal hipohondryczka.Prosze o odpowiedz.
    • Przy okazji przerabiania roznych artykulow pozwolilam sobie opisac rowniez objawy dotyczace nerwow czaszkowych. Jak zwykle, zapraszam do dyskusji:) Najpowszechniejsze problemy neurologiczne zwiazane sa z wplywem Bb na jeden lub wiecej nerwow czaszkowych (I - XII). Najczesciej problemy dotycza nerwow: trojdzielnego (V) i twarzowego (VII). Zapalenie nerwu trojdzielnego objawia sie jako parestezje (np. uczucie wibracji) lub zanik czucia w centralnej czesci twarzy i policzkach. Inny ...
    • mam pytanie, czy macie taki objaw jak gula w gardle? U mnie to sie pojawilo nagle, bylo to oczucie jakbym miala jakas kulke w gardle, ktora czulam przy przelykaniu sliny. Potem sie uspokoilo troche w trakcie leczenia, a teraz od czasu do czasu sie pojawia. Najczesciej popoludniu, ale czasem juz sie z tym budze i przeszlo z "kulki" w takie odczucie jakby mi ktos caly czas zaciskal lekko reke na gardle. To jest umiejscowione na samym dole gardla, zaraz nad miejscem gdzie zbiegaja sie obo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się