nerwy

(3 wyniki)
  • Witam jestem tu nowa, dolnośląskie, przed sama wielkanocą zauważyliśmy sami, że nasza dwuletnia córa nie widzi na jedno oczko, prawie nie widzi do tej pory właściwie wszystko przebiegało prawidłowo, mała biega, mówi, nie wywraca się, rysuje, wkłada place we wszystkie dziurki...jest ostrozniejsza niż inne dzieci ale dziciaki jak wiadomo charakterki mają też różne tyle, że nie używa tego jednego oczka do zabaw typu kalejdoskop czy dziurka od klucza. Lekarz w moim mieście zbad...
  • Witam! Piszę do Was bo już sama nie wiem co o tym myśleć. Wczoraj bylismy z nasza 2,5 letnią córką na kontroli w Katowicach na ceglanej, akurat była dr Dolocik. I tu szok, dowiedzieliśmy się że Hania jest zagrożona jaskrą (po badaniu wyszło że narazie jaskry nie ma), ma większą żyłę w prawym oku( cokolwiek to znaczy) i tak jakby za mało było dokrwione lewe oczko. USG dobre, ciśnienie w normie, dno oka dobre. Ale dziś, przypomniałam sobie, że Hania gdzieś do 10 miesiąca życia nie bardzo potra...
  • Witam wszystkich, U mjego 3mcznego synka zdiagnozowano niedorozwój nerwów wzrokowych. Z tego co zdążyłam się zorientować to w takim przypadku wykonuje się cały szereg badań, a szanowna pani doktor u której byliśmy (Centrum Okulistyki Dziecięcej)po prostu zajrzała mu na chwilę do oka, po czym raczyła nas poinformować co to jest i na tym koniec. 16lutego lutego jedziemy jeszcze do okulisty do Centrum Zdrowia Dziecka. Proszę napiszcie mi jakie badania powinien mieć zrobione i czy po...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się