Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      nerwy

nerwy

(9 wyników)
    • www.bartleby.com/107/illus778.html I na podstawie tego obrazka nasuwa mi sie refleksja dlaczego by u nas migrenikow nie mialyby pojawiac sie bole migrenowe przy okazji zahaczajace o zeby, albo imitujace zapalenie nerwu trojdzielnego ( a moze zapalenie nerwy trojdzielnego to w gruncie rzeczy po prostu wariant migreny????) Nawet za uchem jest cos zoltego (kawalek nerwu) - i prosze bardzo wyjasnila sie zagadka dlaczego mnie czesto bola uszy przed bolem glowy albo tylko uszy (bez...
    • Mam już to kolejny raz. Coś dziwnego... Moje migreny rozciągają się na 3 - 4 dni. Drugiego i kolejnego dnia wracają już tylko w postaci takiego dziwnego stanu, ni to lęk ni to zdenerwowanie WSZYSTKO drażni, potem dochodzą mdłości. Ból głowy nieznaczny. Potrafi się tez w ten sposób zaczynać. Sama już czasami nie mogę rozróżnić , czy to migreńsko się skrada , czy stres. Niwiarygodne jak to schorzenie potrafi przybierać różne formy. Martwi mnie tez ,że ataki się wydlużają. Macie tak cz...
    • Witam, od 3 miesiecy borykam sie ze strasznymi bólami głowy, ból umiejscowiony jest po lewej str, pod brwią i promieniuje aż do górnej szczęki, ataki bardzo mocnego bólu trwają do 50 min. Ponadto fatalnie sie czuje:(, zdarzyły mi sie również omdlenia. Neurolog stwierdził ze jest to neuralgia nerwu trójdzielnego...lecz ja czytam io tym schorzeniu i cos mi tu nie pasuje:(. jeżeli ktoś jeszcze miał podobne bóle, lub dopadła go neuralgia bardzo prosze o opisanie swoich objawów i swojej hist...
    • Od 6 tygodni mam ciągłe bóle głowy (codziennie). Są to bóle uciskowe o różnym natężeniu (nigdy bardzo mocne). Boli mnie na zmianę w różnych miejscach: skronie, ciemię, czubek, tył. Ból nasila się w sytuacjach stresowych, podczas jazdy samochodem lub na zimnie. Nie działają na ten ból tabletki przeciwbólowe (bez recepty). Neurolog przepisał mi divascan (po 3 tyg. żadnej zmiany). Zaczynam podejrzewać nerwicę. Może macie pomysł jaka może być przyczyna?
    • nerwy (9)

Kiedys juz byla o tym mowa. Ale mysle, ze warto wrocic do tematu stresu i nerwow ... Ostatnio mialam sporo klopotow osobistych i musze Wam sie przyznac, ze oprocz migreny okropnie bolalo mnie serce :( Nie moglam spac, a jak dluzej polezalam to nei moglam wstac (uczucie jakbym miala polamane zebra) Poniewaz problemyt maja to do siebie, ze nie znikaja zazwyczaj z dnia na dzien, moje stersy tez nie ucichaja tak po prostu. I pomyslalam sobie, czy nie wspomoc sie jakims Deprimem, albo ...
    • Witam! ja nie mam migreny, ale cale lata bylam leczona na neuralgie nerwu trojdzielnego - Vioxx, divascan, amnizepin i inne paskudztwa ... Nacierpialam sie strasznie - klujacy bol od galki ocznej do ucha, wrazliwosc polowy glowy, ciagle zmeczenie, wrazliwosc na zmiane pogody, zimno, nawet lekki powiew ... i co ??? w koncu zdesperowana zapisalam sie na akupunkture, badanie irydologiczne ( z teczowki oka) i masaze kregoslupa! I cale szczescie! Okazalo sie ze to wcale nie neuralg...
    • Czy przy bólach głowy bolą Was też zęby ? Bo ja mam wrażenie, że boli cała górna i dolna szczęka; oczywiście prawa lub lewa strona- w zależności od bólu strony głowy. Rozpoczęłam kompleksowe leczenie zębów, a lekarz mówi, że głowa na pewno nie boli od zębów. Co Wy na to?
    • Dr Friedman, ktory jest dentysta i profesorem anatomii w - New York Medical College in Valhalla - , zuwazyl ze u wielu migrenikow podczas ataku bolowego wytepuje szczegolna wrazliwosc kolo zebow trzonowych gdzie jest blisko nerw "maxillary nerve" - szczekowy. Wedlug dr Friedmana zapalenie tego nerwu wywoluje migreny. Wymyslil on taki przyrzad chlodzacy ktory przyklada we wrazliwe miejsce w ustach i rzekomo po 40-tu minutach 90% jego pacjentow opuszcza klinike bez bolu glowy. ...
    • czesc, bylam dzis u neurologa. lekarka przepisala mi amizepin, brała ktoras z was ten lek? czy mozna go laczyc z tryptanem? jaka jest roznica miedzy sumigra a relpaxem, niestety lekarka nie potrafila mi wyjasnic. Pozdrawiam, Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się