nerwy

(3 wyniki)
  • Błędne koło doprawdy...Z nerwów boli mnie cała prawa część brzucha, z bólu nerwy mnie nakręcają, mam myśli czarne, boję się że to jakiś rak i z tych nerwów boli jeszcze bardziej. Dosłownie czuję jakby jelita mi uciskały żebra,nie mogę leżeć na prawym boku. W dodatku dowiedziałam się że mam powiekszoną wątrobę - może ona tak boli i uciska? Sama nie wiem a do lekarza wizyta za miesiąc, muszę jeszcze tyle czasu się męczyć i rozmyślać...Buuu
  • Wiecie co zauważyłam? Oprócz IBS choruję na nerwicę lękową, właśnie przechodzę nawrót choróbska... I wiecie co? W momencie gdy zaczęłam mieć znó kłopot z moimi nerwami zniknęły zupelnie objawy jelitowe jakie miałam cały czas tzn. wstrętne wzdęcia i gazy i ból w dole brzucha. Widać, jak się na tym skupiałam to dolegliwości były widoczne, teraz moje myśli krążą wokół stanów lęku i skończył się na razie kłopot z IBS. Pokręcona jest psychika ludzka, nie sądzicie? Tylko jak to odwrócić...
  • Kolega Roberto1972, który niedawno "dobił" do nas twierdzi że w dużej mierze jego dolegliwości jelitowe wynikają z nerwowego usposobienia, wręcz jak napisał z wybuchowego charakteru i nasilają się wraz ze wzrostem takowej nerwowości. Zapewne jest to prawda niepodważalna,że IBS się łączy z nerwowością bowiem podobno nawet przed wojną choroba ta nazywana była nerwicą jelit. Wielu z Was na pewno się z tym zgadza. Ja zaś powiem tak : chciałbym mieć takie usposobienie aby móc wykrzyczeć się ja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się