Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      nerwy

nerwy

(7 wyników)
    • Może któraś z Was spróbuje mi pomóc, w sumie nie wiem czy przyczyny szukać w tarczycy, czy nie ma ona związku z moim stanem. Od maja zwiększyłam dawkę na 100 euthyroxu, staram sie brac Cefasel (zapominam) i przez ostatnie trzy tygodnie miałam zastrzyki z żelaza. Mogło by się wydawać, że powinnam się czuć lepiej, a tu tragedia. Nie potrafię zapanować nad nerwami, mąż mnie wyprowadza z równowagi każdym swoim odezwaniem, na dzieci też ciągle warczę. Próbuję to wytłumaczyć trochę zm...
    • Macie takie uczucie że wszystko dookoła was denerwuje? Ja tak mam i zastanawiam sie czy to jest jeden z "psychicznych" objawów hashi.
    • Moj pan profesor endokrynolog, bardzo sympatyczny czlowiek, powiedzial mi, ze pobudliwosc, emocjonalnosc, nerwy to przy nadczynnosci.. Moje TSH jest rowne 9,7 i powinnam czuc sie raczej sennie.. Za przeproszeniem, faktycznie ciezko mi czasem ruszyc tylek i meczy mnie zwyczajny dzien (bez specjalnego "biegania"), ale jestem tez potwornie podminowana, moj szanowny mezu nawet twierdzi - agresywna. A moze jednak faktycznie wybrac sie do psychologa?... Moj lekarz dopiero we wtorek s...
    • Napiszcie mi proszę jak jest u Was z emocjami??? Ja z reguły spotykam się z opiniami, że hashi to często senność,apatia itp... U mnie niestety od jakiegoś czasu jest ciągłe napięcie nerwowe.....zrobiłam się ostatnio potwornie nerwowa, wybuchowa, notorycznie coś mnie denerwuje, irytuje...mam problemy z opanowaniem emocji!!! Kiedyś tak mi się objawiał PMS...ale teraz to ten syndrom napięcia mam cały miesiąc!! To bardziej mi wygląda na nadczynność!!! (oczywiście hormony na to nie wsk...
    • hej, hekj, dawno się nie udzielalam. No ale moja historia - przypomne. Hashimoto po porodzie zdiagnozowane, niedoczynnosc, ale ostatnio TSH bylo juz na poziomie okolo 2,5 - powiekszono mi dawke euthyroksu do 125*5 i 100*2 Poza tym wykryto na podstawie badan cykle bezowulacyjne i hiperprolaktynemie. Brałam od 16 dnia cyklu lutenyl (10 dni), a caly czas 1/4 bromergonu. Okres juz mi sie spoznia 3 dni. (juz jest jakies 7 dni po odstawieniu lutenylu) I nie wiem co jest grane. 1. czy po bro...
    • witajcie, jestem po wizycie u endokrynologa i powiem szczerze zwątpiłam już:( pani doktor powiedziała, że wynik TSH 11,27 nie jest zły, trzeba tylko wyrównać. Co do usg tarczycy odniosła się tyle, no zmniejszona faktycznie, ale można z tym żyć. Na moje, że strasznie nerwowa jestem stwierdziła, że na nerwy to leczy psychiatra i tam trzeba się udać a nie zwalać wszystko na tarczycę. A sucha skór, łamliwe paznokcie, wypadanie włosów - "no teraz to prawie każdy tak ma". Nieregularne miesiącz...
    • Witam, poszukuję informacji o ewentualnych powikłaniach po biopsji tarczycy. 2 dni temu takiemu zabiegowi właśnie się poddałam i czuję się nie najlepiej. Sam zabieg, faktycznie, nie należał do przyjemnych, zwłaszcza, że sporo z płynowej zawartości guzka mi wyciągnięto. Guzek był w lewym płacie tarczycy. Niepokoi mnie natomiast, że z godziny na godzinę odczuwam coraz bardziej dokuczliwy ból po lewej stronie szyi i twarzy. Drętwieje mi kark, boli okolica tarczycy, mam problem z przełykaniem i ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się