nie je

(8 wyników)
  • witam wszystkic pisze do was poniewaz moj piesek ma problem nie chce jesc kupuje mu najlepsze puszki najlepsza karme gotuje udka z kurczaka i nie tylko nic nie pomaga nie chce jesc i tyle lekarz mowi ze pieska meczy jakis wirus maly byl badany czy trzustka mu funkcjonuje lecz wynik byl pozytywny w 100%. Moze ktos ma na to rade badz wie co podpowiedziec?? szczeniak ma 7 miesiecy (to kundelek (owczarek niemiecki))
  • Czy wśród labradorów bywają przypadki anoreksji? Nasza labka od szczeniaka nie była nadgorliwa jeśli chodzi o jedzenie. Ma 17 m-cy i po prostu stracę zdrowie przy niej zamartwiając się czemu nie zjada dziennej dawki. Jest na Gilpie, przez dwa miesiące była na Royalu ale skutek ten sam. Wystarcza jej 50-60% dziennej dawki suchej karmy i koniec. Ze smakołyków dostaje raptem kawałek wędzonego ucha dziennie, którym potrafi bawić się czasem kilkanaście minut zanim zje. Wet nie wid...
  • Witam, Od wczoraj stałem się właścicielem szczeniaka (7tygodni) samca. Mam z nim taki problem ze podczas zabawy niekiedy gryzie w ręce - jak oduczyć go takich złych nawyków by nie przeszły one w zwyczaj?? Kolejny problem - w domu są jeszcze dwie kotki, które póki co nie bardzo go tolerują a on wyjada im kocie jedzenie - jak zrobić by nie jadł kocich "obiadów" i szanował kotki - współlokatorki:)?? Tradycyjnie - piesek sika w domu - jak nauczyć go załatwiania na zewnątrz w ogrodzie...
  • Kurcze, nie wiem juz co robic.. moja roczna suczka goldenka nie chce jesc od jakis 3 tygodni :( Jak sypniemy karme (eukanube)to popatrzy do miski i odchodzi i tak potrafi nie zjesc pare dni.. inne rzeczy cos tam skubnie, ale tez jakos niespecjalnie chetnie. Odrobaczalismy bo podejrzenie padlo na robaki, ale nic nie wyszlo, a tabletki byly naprawde dobre i silne... schudla juz tak bardzo.. nie chce jej gotowac, bo to wychodzi za drogo i nie mam na to czasu zreszta... moze ktos co...
  • Coś się Fidze poprzestawiało naszej i od 3 dni nie wsuwa już jedzenia, co więcej odchodzi po połowie miski i nie chce dalej jeść jak się z nią nie siedzi, nie chcemy jej głodzić bo potrzebuje teraz wszystkich porcji jedzenia, dopiero skończyła 3 miesiące... Zmieniliśmy jej karmę z Bewi na RC ale praktycznie dalej jest to samo. Jedyne co mogło być przyczyną to to że podczas jedzenia zaczęliśmy ją zamykać, jadła wtedy grzecznie, wypuszczaliśmy ją po jedzeniu ale po paru zamknięciach zaczę...
  • BUNT!!!!(23)

Mam pewien problem z moim 10-miesięcznym labkiem. Do tej pory karmiłam go Royalem, ale zaczął więcej jeść i z racji tego, że Royal jest bardzo drogi (215 kg za 12 kg) zdecydowałam się zmienić karmę na Akanę, której 15 kg kosztuje 140 zł, taniej a karma dobra. Na początku mieszałam z Royalem, wszystko tak jak byc powinno, nie miał żadnych biegunek i wydawało mi się, że zaakceptował karmę. I w pewnym momencie zaczął kręcić noskiem na karmę, nie jadł, stawał nad miską i patrzył na nią tylk...
  • Witam mam taki problem... Lucy od 3 dni nie chce nic jeść. Wcześniej próbowaliśmy oduczyć ją warczenia na nas przy jedzeniu i przez tydzień dawaliśmy jej jeść z ręki, żeby wiedziała że jej nikt nie zabierze, a wręcz przeciwnie. 3 dni temu przeszliśmy znowu na miskę, lecz teraz Ona nie chce jeść w ogóle ani z ręki ani z miski... Nasypuję jedzenia rano, a wieczorem widzę że nic z niej nie ubyło... Co to może być? Mam nadzieję, że w jakiś sposób mi pomożecie...
  • powiedzcie mi jak to jest z tymi ziemniakami, wiem, że gotowanych nie bardzo można dawać labkowi, a jak jest z surowymi, bo z tego co zauważyłam to mój Quattro nie pogardzi tym warzywkiem :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się