anka1 05.07.05, 11:57 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2803505.html wysylamy dzieci zeby sie bawily, ufajac ze ktos sprawdzil wszystko zeby bylo bezpiecznie, a potem sie to tragedia konczy... biedne dzieciaczki, zycze powrotu do zdrowia !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inia25 Re: niebezpieczne zabawki 07.07.05, 09:50 moim zdaniem to nie kwestia niebezpiecznej zabawki, ale brak zabezpieczenia np. przymocowania zamku do podłoża. Kolejny tragiczny w kutkach błąd ludzki! Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: niebezpieczne zabawki 07.07.05, 16:01 nie wiadomo. prokuratura miala zbadac czy przyczyna nie byla tez wada fabryczna. w kazdym razie wieje groza ... Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: niebezpieczne zabawki 31.07.05, 23:13 To przypadek, który zdarza się raz na sto albo i rzadziej! Słyszę o czymś takim pierwszy raz - nigdy wcześniej nie było takiej afery o dmuchany zamek. Po prostu wina ludzi albo fabryczna. Moje dzieciaki jeszcze nie brykają po takich atrakcjach, ale przecież na każdej praktycznie 'zabawce' dziecku może stać się krzywda - nie ważne, czy odleci wraz z dmuchanym zamkiem, czy spadnie ze zjeżdżalni czy drabinek - choć taki upadek może być mniej niebezpieczny. Może zbyt krytycznie się wyraziłam, ale w każdym razie mam nadzieję, że kiedy moje dzieci dorosną, będą już inne rozrywki i zabawy na dmuchanych zamkach będą mniejszą atrakcją od jakichś nowych zabawek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
urszula1_edziecko Re: niebezpieczne zabawki 01.08.05, 00:00 Niestety pamietam taki wypadek. Bez szczegolow, ale wtedy zginal chlopiec, ktory wypadl z takiego zamku uniesionego przez wiatr (. Podawali to w wiadomosciach kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś