normy

(4 wyniki)
  • No właśnie, przeglądam ten internet i przeglądam i na dobrą sprawę nadal nie wiem, jaka jest norma tej kreatyniny w moczu. U mojej córeczki wyszło 41,9mg/dl i nie wiem ciągle, czy to dużo czy normalnie ? Czy potraficie to ocenić ? Pozdrawiam serdecznie Agata
  • Witam! U mojej 15-miesięcznej córeczki wykryto w moczu krew, dokladnie jest napisane tak: "krwinki czerwone świerze i wyługowane, pojedyncze w preparacie" co to moze znaczyc? Nie mam obecnie mozliwosci skonsultowac tych wników z lekarzem a bardzo mnie one niepokoją! Czy moze ktoś wie co to moze oznaczac? Będe wdzięczna za kada odpowiedź!
  • mój 2 miesięczny synek ma powiększoną miedniczkę nerkową. Lekarz powiedział że jest powiększona ,ale w normie ,jej wielkość to 6mm,a norma jest do 8mm. Nie wiem czym to powiększenie może grozić, co trzeba dalej z tym robić?
  • UKM(7)

Moja Milka jak juz wspominałam ma obustronne wodobnercze w jednej nerce miedniczka 10-16mm w prawej 15-20mm w obu kielichy 7mm. Jak to jest właściwie z tym ukm jaka wielkość miedniczek jest uznawana za normalną a jak za poszerzony ukm, od jakiej wielkosci nie obedzie się bez interwencji medycznej? moze ktoś z was to ogarnia bo ja nie bardzo, a jakie wielkości UKM mają wasze dzieci? Dodam że Milka jak się urodziła miała w lewej 9-13mm w prawej 12-17mm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się