Forum Zdrowie Diabetycy
ZMIEŃ
      normy

normy

(4 wyniki)
    • witam, cukrzycę stwierdzono u mnie 5 miesięcy temu. od jakiegoś czasu zmniejszałem (po konsultacjach z lekarzem) dawki. od 2 dni nie biorę insuliny - cukier mam w normach 79-123. Nie rozumiem co się dzieje? pomóżcie. Czy to możliwe, że zaszła pomyłka w diagnozie?
    • mam wątpliwości... W ciązy miałam cukrzycę ciężarnych - wyniki na granicy po tetsach, całodzienna krzywa cukrowa w normie. Teraz robiłam test 75 gram. na czczo 104 1 h 200 2 h 146 Hemoglobina glikowana 6,4 Na tej podstawie lekarz stwierdził cukrzycę typu 2 (mam nadwagę). Mierzę więc cukry, ale są ok. Najwyższy 133. Mam zagwozdkę. Proszę o interpretację - dodam , że hormony tarczycy mam w normie. Pozdrawiam, Marta
    • HbA1C(6)

Witam wszystkich, Moje potanie dotyczy HbA1C. Czy wynik 8,1% jest dużo za duży? Mój tata, cukrzyca insulinozależna, przebywa aktualnie w sanatorium i tam wykonano mu ten pomiar. Wynik jest taki jak powyżej. Znalazłam w internecie, że prawidłowy wynik to ponizej 7%, natomiast 7-8 miesci sie w normie. Jak wygląda to u Was?
    • Witajcie! Mam 21 lat, oto moje najnowsze wyniki: glukoza: 0 min = 5,79 mmol (norma: 3,30 - 5,60) 60 min = 8,35 (brak normy) 120 min = 5,42 (brak normy) insulina: 0 min = 23,7 (norma: do 15) 60 min = 105,8 (brak n.) 120 min = 91,4 (brak n.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się