normy

(425 wyników)
  • Właśnie odebrałam wynik AMH no i sama już nie wiem co myśleć! Mnie wyszło 2,3 a norma widnieje od 2,0 do 6,8. Wychodzi więc że mam prawie na pograniczu? Z dugiej strony w necie wszędzie piszą że wynik powinien być od 1,4 w górę! Jak jest powyżej 5,0 to też jest podobno niekorzystnie, bo może świadczyć o policystycznych jajnikach. Ja mam niecałe 30 lat, mam jeden jajnik, bo dugi usunięto ze względu na duży potworniak. Od roku po laparoskopii staramy się o dziecko i nic, po prostu nic. Co ...
  • Cześć Dziewczyny, proszę o Waszą pomoc. Robiłam badanie AMH wyszło mi 6,07 ng/ml. Badania nie robiłam w jakimś konkretnym dc, lekarz stwierdził że dc nie ma wpływu. Powiedział również, że wynik jest dobry ale nie najlepszy. Chciałabym poznać konkrety a nie tylko dobry czy zły.
  • witam kobitki właśnie odebrałam wynik progesteronu i wyszedł mi o,68 ng/ml a normy sa takie faza folikularna 0,2- 1,5 ng/ml faza owulacyjna 0,8-3.0 ng/ml faza lutealna 1,7-27,0 ng/ml po menopauzie 0,1-0,8 prolaktynę mam w normie bo wiem wizytę mam za tydzień do gina i nie wiem jak mam z tym progesteronem bardzo prosze o odpowiedz z góry dziękuje za odpowiedz
  • witam, wczoraj odebrałam wyniki badań. Mój progesteron 8 dni po owulacji wynosi 14,77 (norma 1,7-27,0), natomiast prolaktyna - 2,43 (norma 4,79-23,3). Od 2,5 miesiąca biorę bromergon 1x1, gdyż miałam podwyższoną prl. Natomiast obecnie jest sporo obniżona. Czy mam się bardzo niepokoić tym wynikiem? Czy prl poniżej normy również ma wpływ na płodność? Od wczoraj zmniejszyłam dawkę bromergonu na 0,5 tabl. raz dziennie bez konsultacji z moim lekarzem - wizytę mam dopiero za kilkanaśc...
  • Moje TSH na kilku badaniach wyzszlo podwyzszone/gorna granica normy tzn. 5.03, 5.57, 4.94 norma: 0.35-5.00 mIU/L w zwiazku z czym przebadalam T4 free wynik 15 norma 10-20 pmol/L T3 total wynik 1.3 norma 0.9-2.4 nmol/L Czyli T3, T4 w normie. Lekarz powiedzial ze to jest [b]sub clinical hypothyroidism[/b] i tego sie nie leczy. Ale poniewaz probuje zajsc w ciaze dal mi skierowanie do endokrynologa mowiaz ze nie wie czy to moze miec jakis wplyw. Bede teraz czekac kilka miesiecy...
  • Odebrałam wyniki progesterony, testostestoroni prolaktyny. Wg norm na badaniu jest, że progesteron powinien być między 0,27 a 0,9 ng/ml - ja mam 11,77 (!) za to wszędzie w necie podają że norma to ok. 15 w 2 fazie cyklu - O CO CHODZI? PLS HELP
  • Czy wie któraś z was, jakie powinny być srednie wartości FSH w przedziale wiekowym 20 -25? Mam 23 lata i FSH rok temu było 7,43 wiem że musze powtorzyć bo ważne tylko rok, wiem że w normie ( stosunek z lh 1,22) ale czy nie za wyskokie jak na mój wiek? Pytam bo u mnie w rodzinie kobiety przekwitają dość szybko, mamie się zaczeło w wieku 45 lat...Trochę się obawiam, że mi się szybko rezerwa zacznie wyczerpywac...
  • Wyszedł mi wynik 1900. I obok mam podane: norma 0,00 - 5,00uIU/ml, czyli rozumiem, że wynik powyżej normy oznacza ciążę. Ale który tydzień? Bo już nie wiem, czy jest to niski, czy wysoki wynik.
  • Dziewczyny poradzcie mi co mam robić. Miałam podwyższoną prolaktynę ok 45 i po miesiącu spadła mi do 16[ norma 0.33- 25] po pół tabletki bromergonu brałam i coś mnie podkusiło i bez zgody lekarza zaczęłam brać całą tabletkę. Niestety ostatni wynik po 3 tyg jest poniżej normy 0.3. I na 3 dni przerwałam wogóle to 20 dc dostałam plamień. Nie wiem co robić? Czy brać tak jak wcześniej czy wcale? Ktoś miał podobnie?
  • Mam dzisiaj 11 dzień cyklu, rano zrobiłam badania hormonalne a przed chwilą odebrałam wyniki. Proszę o sprawdzenie czy są w normie. Dziękuję za odpowiedź. TSH 3-cia generacja 1.80 ulU/ml Estradiol 213 pg/ml Prolaktyna 15.2 ng/ml FSH 6,5 mlU/ml
  • czy na takich hormonach mozna zajsc w ciaze? Prolaktyna 297 mlU/l progesteron 9,7 ng/ml estradiol 225 pg/ml w fazie lutealnej? Bo ja chyba niepotrzebnie biore ten bromergon i duphaston, cos mi tu nie gra! te badania sa nie na lekach. bardzo prosze, napiszcie, bo nie wiem co o tym myslec.Czemu ginka dala mi bromergon?
  • dlaczego prolaktyne mam w normach laboratoryjnych a jednak za wysoka ??? norma pisze ze od 83-622 ja mam 329 ile trzeba miec zeby zaciazyc??
  • DZIWCZYNY, CZY KTÓRAŚ Z WAS WIE JAKA JEST NORMA DLA TAKICH JEDNOSTEK??? BŁAGAM WAS, POMÓŻCIE. PRZEJRZAŁAM JUŻ TYLE STRON I NIGDZIE NIE MAM NORMY DLA TAKICH JEDNOSTK.
  • Jest moze ktos, kto zna normy hormonow dla starajacych sie o dziecko? Bo jestem juz wyglupiona. W wynikach hormonow podaja normy, a potem czytam, ze jednak mimo spelnienia normy, przy takim poziomie sie nie zajdzie, albo latwo poronic. Przykladem jest prolaktyna, gdzie norma jest do 25, a do zajscia i utrzymania ciazy powinna byc ok 12. Innym przykladem estradiol, ktory po owu ponoc nie powinien byc ponizej 100 dla zajscia, a norma jest znacznie ponizek 100. Progesteron podobnie, ...
  • moja przyjaciółka odchodzi od zmysłów, odebrała właśnie betę po IVF i ma wynik 6,7 a dolna granica 5,8. Nie możemy się dodzwonić do naszych lekarzy, czy któras zna te normy? Czy to ciąża?
  • Dziewczyny mam do Was wielką prośbę -> czy znacie moze normy wielkośći zarodka (wielkości pęcherza ciążowego) w poszczegółnych tygodniach ciąży (tych licznych od zapłodnienia)?? Jeżeli tak , proszę podajcie .Wiadomo również ,że czasami sa odchylenia od norm ..moze stworzymy swoje własne normy . Proszę podajcie jakiej wielkości był Wasz zarodek i pęcherz ciążowy w poszczególnych tygodniach wczesnej ciąży. Zaznaczcie również kiedy zaobserwowałyscie po raz pierwszy bijące serduszk...
  • Pani podała mi wynik co to oznacza??? Błagam odpiszcie, aha w jednostkach międzynarodowych/...
  • Proszę-nie mogę odszukac nigdzie:((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się