Forum Dom Ogród na balkonie
ZMIEŃ
      odmiany

odmiany

(4 wyniki)
    • Proszę o radę, jaki gatunek róży najlepiej nadaje się na balkon. Chodzi mi o niewielki krzaczek, albo w postaci małego drzewka. Nie pnąca i nie szybko rosnąca. Słyszałam, że mają duże korzenie i niedobrze im w ciasnych pojemnikach. A co w zimie ? Czy trzeba przycinać i chować do domu, czy może przeżyć na balkonie ?
    • Witam :) Ja z pomidorowym pytaniem: ktos próbował uprawy doniczkowej? I jakie odmiany? Miałam przez 2 lata z rzędu pomidorki koktajlowe, niestety był to 'pomidor gruntowy wysoki' wymagający prowadzenia i przycinania, owocki całkiem niezłe, ale niedużo. Teraz poluję na odmianę 'Maskotka' bo to chyba jest to co chcę - niewielki krzaczek, który rośnie sobie we wszystkie strony, niewymagający przycinania i oblepiony owocami. Myślę też o ślicznych maleństwach przypominających żółte gruszecz...
    • Malduję,że moj clematis ma 4 piękne purpurowe kwiaty:)) ale sie cieszę.:))) i ten co ma kwitnać od czerwca też ma już dwa malutkie pączki.
    • Witam. Mam do Was pytanie odnośnie borówki amerykańskiej czy ktoś z Was ma może ją posadzoną w większej donicy np. na balkonie? Tak się zastanawiam nad kupnem ale nie wiem czy to ma sens i czy roślinka tak przetrwa. Jeśli macie jakieś doświadczenia dajcie znać. Dzięki, pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się