goldenfish1 21.03.06, 19:21 czy mozna mieszac nutramigen z wlasnym pokarmem i podawac w jednej butelce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia_i_p Re: nutramigen i wlasny pokarm 21.03.06, 21:17 Można. Chociaż ja karmiłam najpierw piersią a potem dopajałam z butelki i w rezultacie po dwóch miesiącach mała zrezygnowała z nutramigenu i została na samej piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cz Re: nutramigen i wlasny pokarm 22.03.06, 10:37 Jak najbardziej. Ale napisz, dlaczego odciągasz pokarm? Jeśli musisz dokarmiać, może spróbować najpierw podawać pierś, a potem ew. butlę z nutramigenem - mniej roboty dla Ciebie a jest szansa, że dzidzia nie odrzuci piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenfish1 Re: nutramigen i wlasny pokarm 22.03.06, 11:35 moje dziecko ma juz 8 miesiecy, wiec jak odrzuci piers to tragedii nie bedzie, a i tak je z niej tylko rano i wieczorem. odciagam pokarm bo chodze do pracy i wtedy z butli synek zjada to co odciagnelam. niestety pokarmu mam juz troche za malo dla niego, a poza tym chce go przyzwyczaic do nutramigenu. synek ma alergie wiec zwykle mieszanki w gre nie wchodza a nutramigen jak wiadomo do najlepszych nie nalezy, dlatego daje po troche zeby potem tragedii nie bylo w razie jak mi sie pokarm skonczy. stąd moj pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
hibcio Re: nutramigen i wlasny pokarm 22.03.06, 12:52 Można na pewno mieszać nutramigen z własnym pokarmem. Ja w tej chwili tak robię. Jest to nawet lepiej dla dziecka bo po mału przywzwyczajasz go do smaku tego świństwa. Mój synek to nawet nie ma spejalnie problemów ze zjedzeniem tego, ale są dzieci, które nie tolerują tego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś