Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      odszkodowanie

odszkodowanie

(19 wyników)
    • Zastanawiam się kogo jeszcze stać na taki ruch w branży? Obecne tendencje to raczej przemilczanie wpadek.
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6457956,Blizniaczki_zamienione_w_szpitalu_dostana_prawie_2.html Dziewczyny zamienili, żyły sobie szczęsliwie w ogóle nie wiedząc, że żyją w złej rodzinie. Trochę się namieszało ale ok. Wszyscy żyją, wszyscy mieli szczęsliwe dzieciństwo (bo skoro nie byli świadomi rozdzielenia z rodziną, to nic ich nie bolało) a teraz spokojnie mogą się odmienić albo po prostu traktować sprawę jak jedną wielką rodzinę. Rozumiem, że to była dla nich trauma się d...
    • .......czy mi się tylko tak wydaje??? Odszkodowanie od lotniska??? Odnoszę wrażenie, że tych ludzi pojebało. wiadomosci.wp.pl/title,Lotnisko-Chopina-bedzie-placic-ludziom-odszkodowania,wid,14054289,wiadomosc.html
    • www.uokik.gov.pl/ niby de iure jest dobrze ale de facto nie. UOKiK przeanalizował pod tym kątem ogólne warunki ubezpieczeń oferowane przez wybrane firmy (PZU, Warta, Uniqa, Compensa, Allianz Polska, Cigna, Link 4, Tryg oraz HDI Samopomoc; jeden z zakładów – Ergo Hestia – mimo wezwania nie przesłał dokumentów). Ponieważ zasady ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej (OC) określone są w ustawie i nie zależą od zakładów ubezpieczeniowych (mogą one konkurować wyłącznie w...
    • Witam. Jestem bardzo podbudowany deklaracją Taty Janusza,Pana Jana Kuliga o nie wnoszeniu jakichkolwiek roszczeń w stosunku do drózniczki. Tylko szlachetni ludzie,a bez wątpienia Tacy sa Państwo Kuligowie mogą się zdobyć na gest przebaczenia i zarazem wspólczucia drugiemu człowiekowi. Nasówa mi się pytanie,ilu z nas tu obecnych na tym Forum postapiło by tak samo jak Państwo Kuligowie? Zadałem sobie to pytanie i powiem szczerze,że nie wiem czy byłoby mnie stać na tak wielkie słowa.Z...
    • Witam serdecznie! Wparowałem tu za namową mojego sasiada ulubionego. Już straciłęm głowę i się pogubiłem....no ale od początku. Liczę na Waszą pomoc i doradztwo. Jakiś czas temu na podwóku przed moją pracą "zaprawił" mnie swoim peżotem kolega z pracy. Moje autko (Renault Thalia) stało zaparkowane grzecznie. Kolega zaparkowal przede mna. Odjezdzajac wrzucił luz i autko stoczylo sie z malej gorki, przejechalo 5 metrow i zatrzumalo sie na moim...No nie zauważył - tak mówił. Rozum...
    • Pytanie do praktykow majacych doswiadczenie z polska praktyka ubezpieczeniowa na przykladzie ponizszego przypadku: Na rozpatrywany Unochod najechal z tylu w obecnosci policji z duza predkoscia inny samochod. Juz w protokole wina najezdzajacego zostala jednoznacznie przyjeta. Samochod jest uszkodzony dosc powaznie, cena reperacji zostala wyznaczona na 20 000 zl. Wartosc egzemplaza bez uszkodzen wyznaczono na 8000, tak wiec ubezpieczenie OC przeciwnika odmowilo refundacji reperacji...
    • Informacja kolegi o dzialaniu Link > *********************************** > Jak byc moze pamietacie rowno 2 tygodnie temu mialem stluczke z ewidentnej > winy jednego slepca, ubezpieczonego w Link4. Dzisiaj wiem, ze nie ma chyba > wiekszych zlodziei niz oni w branzy ubezpieczeniowej. Do dzisiaj nie mam > przedstawionej na pismie kalkulacji odszkodowania, natomiast przez telefon > wydarlem dopiero teraz z goscia, ze: (musze wziac oddech, dla ulatwienia > dod...
    • W niedzielę rano widziałem Poloneza poszkodowanego przez sarnę, uszkodzone: przedni pas, zderzak, maska, szyba itp. Jechałem już po fakcie: widziałem samochód, w rozwie martwa sarne i koło tego wszystkiego chodziło pare osób w tym gość w mundurku leśniczego. Zastanawia mnie obecność leśnika na miejscu - czy jest w takim przypadku możliwość uzyskania odszkodowania od leśników? (podobnie jak w przypadku zniszczeń na polach dokonanych przez zwierzęta leśne) Pytam z czystej ciekawości bo wy...
    • ...hurtownia, najprawdopodobniej motoryzacyjna - Stachura przy ul. Makuszynskiego. To jedna z najwiekszych hurtowni motoryzacyjnych w Malopolsce :( Na razie strazacy dzielnie walcza, sprowadzili nawet helikoptery, bo nie da sie wejsc do srodka. Calkiem niedawno w ogromnym pozarze splonac DH Gigant, potem spalila sie duza hurtownia chemiczna. Mafia piromanow? :(
    • polskalokalna.pl/wiadomosci/slaskie/zabrze/news/ten-widok-wprawil-policjantow-w-oslupienie,1516794 Takie rzeczy to chyba tylko w naszym kraju się mogą wydarzyć. :)
    • Witam. Potrzebuje madrych rad, uzytecznych w czasie dyskusji z PZU.Moja siostra miala stluczke-w tyl jej toyoty wjechal sobie samachod.Na oko szkody nie sa tragiczne, jednak wycena fachowca z PZU nieco ja zdziwila.Prawde mowiac-nie bardzo wiadomo, co za te pieniadze zrobic? Samochod nie byl ogladany "od spodu", nikt nie sprawdzal instalacji gazowej. Potluczony pas z plastiku polecono skleic.Pogieta blache wyciac i na jej miejsce wstawic kawalek nowej. Ogolnie-cyrk na kolkach. Sta...
    • Mam problem z PZU. Chodzi o to ze tesciowa podpisala jakas kosmiczna polise AC. Jest tam klauzula ze nie naprawia sie samochodu w ASO. OK. Wiedziala o tym. Chodzi mi tylko o wycene szkody. Samochod nie rozbity, nikt nie ranny. Chodzi o to ze oni wzieli ceny ze swojego cennika (nie o ta kwote mi chodzi bo tak bylo w polisie) i od tej ceny odjeli VAT bo tesciowa nie jest platnikiem VAT (tu sie nie zgadzam). Gdzies juz o tym czytalem ze nie moga tak robic (orzecznictwo jakies czytale...
    • Wszelkie podobieństwa do zdarzeń i osób prawdziwych, są zamierzone i celowe... Przypadek 1. Stoimy sobie spokojnie przed czerwonym światłem na skrzyżowaniu i nagle w tyłek wjeżdża nam jakiś gapa. Okazuje się, że byliśmy pod wpływem alkoholu. Efekt: Jesteśmy winni przestępstwa jazdy pod wpływem alkoholu, co najmniej płacimy wysoką grzywnę albo/i zostajemy skazani na karę pozbawienia wolności, tracimy prawo jazdy, nie dostajemy odszkodowania z OC gapy ani z własnego AC, nie wiem, kto pł...
    • Czyli wystąpiłem o jobseeker allowance, bo bez samochodu i bez możliwości dźwigania to ciężko mi będzie znaleźć jakąś sensowną pracę. A co w końcu: Pracowałem tu ciężko przez blisko dwa lata i płaciłem podatki, Szkot mi wjechał w dupę, Szkoci mnie wywalili z pracy w bardzo brzydki sposób - coś mi się chyba należy od tej Szkocji, prawda?
    • PKP(8)

...wracałem sobie wczora z wieczora, kole 20, ze z wycieczki poza miasto. Poleciałem dojazdówką przez las do promu dla krajanów (w centrum za dużo ludzi), jakieś 5km dodatkowe (zaoszczędzone w braku kolejkach). No i jade, jade, jakoś 100, beztrosko, fajno. No i nagle jak mnie coś włochatego z krzaków wyleciało (dzik? pies? nie wiem, ale coś tej wielkości) zaraz przed maską u jak dupło to mnie życie przed oczami przeleciało. Zatrzymałem się, tego czegoś nie było już w okolycy. Parę bluzg...
    • Mój artykulik do oceny! www.autocentrum.pl/go/338__strona__8__0__5__1528942419__-1__0__1__5__1.html
    • Powodem prawdopodobnych podwyzek polis komunikacyjnych bedzie wyrównywanie róznic w ubezpieczeniach placonych przez kierowców w Europie Zachodniej i w Polsce. Wedlug "Gazety Prawnej", stawki skladek ubezpieczeniowych wynosza odpowiednio: w krajach Zachodnich od 300 do 500 euro, w Polsce: od 50 do 100 euro. Ja juz wymiekam. Jak wszyscy skrupulatnie dostosowuja nas do uni, tylko jakos nikt zarobkow nie wyrownuje :( Pap
    • Od 1 sierpnia 2005 radykalnie zmieniono zasady likwidacji szkód z OC. Przy naprawach samochodów starszych niż 3 lata PZU wypłaca równowartość tzw. części alternatywnych, nawet jeśli do naprawy użyto części oryginalnych i udokumentowano naprawę fakturami. Wszystkie inspektoraty w Polsce zostały wyposażone w nowy program Monex zawierający bazy z cenami części alternatywnych (nie-serwisowych). W bazach tych funkcjonują dwa systemy oznaczeń części wg tzw. kategorii jakości – stary i ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się