Forum Auto-Moto Eksploatacja samochodu
ZMIEŃ
      odszkodowanie

odszkodowanie

(9 wyników)
    • Zglosilem szkode z AC w Allianz, zrobili kosztorys naprawy i wyplacili kase. Tyle, ze kosztorys jest w cenach netto i wyplacili mi netto. Moim zdaniem powinni doliczyc VAT. Zrobili mnie w jajo ? PRzeciez jak oddaje do naprawy to przedstawiam rachunki za naprawe i zwracaja brutto...
    • Mam poważny problem i nie wiem co zrobić. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Ubezpieczyciel Link 4 odmawia wypłaty odszkodowania z AC bo nie zgłosiłam szkody wciagu 24 godzin??? Szkoda miała miejsce 4 grudnia zgłosiłam ją 6 grudnia. Co robić? nie dostałam jeszcze oficjalnej decyzji tylko dowiedziałam się póki co przez telefon.
    • facet wjechal mi w tyl auta. wszystko doszczetnie jest skasowane ( z tylu tylko oczywiscie). poza tym auto jezdzi. technicznie jest ok. wizualnie gorzej. opel vectra 1998.
    • Cześć, miałem dość poważny wypadek i auto teraz stoi w ASO. płyta podłogowa jest pęknięta i podłużnica jest pęknięta. to jest reanult Clio z 2002 roku i załamała mnie informacja że jeśli PZU (ubezpieczenie sprawcy) uzna że koszt naprawy jest wyższy niż 70% wartości samochodu to może mi oddać wrak + jakieś grosze odnośnie różnicy wartości auta. Poradźcie co zrobić? może jakieś stowarzyszenie, fundacja pomaga ludziom uczciwe płacącym swoje OC i AC a jak ktoś we mnie wjeżdza to mam...
    • Niestety przytrafiła mi się wczoraj nieprzyjemna akcja - wjechałem w dziurę i okazało się że uszkodzeniu uległa opona... Jako że skapnąłem się dopiero po fakcie (po dojechaniu do domu), nie wchodzi raczej w grę zgłaszanie na policję i wniosek o odszkodowanie. Opona jest pęknięta i przytarta z boku, więc raczej do wyrzucenia... Zastanawiam się tylko czy dałoby się ją zareklamować w sklepie? Kupowałem kilka miesięcy temu przez neta (netcar.pl), ale szanse na to że mi to uznają są chyba minimalne?
    • Przez całe lata ubezpieczałem samochód w PZU ale ich ceny o wiele wyższe od konkurencji już mnie przestają bawić z drugiej strony nie mam doświadczeń związanych z wymienianymi firmami, może lepiej dopłacić i mieć ubezpieczenie w solidnej?(czy PZU jest lepsze od innych nie wiem na pewno droższe) firmie proszę o radę
    • Witam, trzy tygodnie temu pewna kobieta rozbiła mi tył samochodu (Renault Clio) na parkingu przy wycofywaniu. Była na tyle przyzwoita, że czekała na mnie, żeby podać swoje dane. Zgłosiłam szkodę do jej ubezpieczyciela (Warta), mam już odpowiedź. Szkodę wycenili mi na 1100zł, licząc za częsci po cenie przeciętnego warsztatu, nie serwisu, bo samochód nie jest już na gwarancji. Blacharz u którego bylam podał mi droższe ceny części niż wycenione (sklepowe), ale niższą robociznę, bo be...
    • Zastanawiam się czy ktoś rozważął temat składania pozwów zbiorowych przeciwko zarządom dróg , miast a może nawet przeciwko rządowi za jakość Polskich dróg . W sytuacji gdy uszkodzimy samochód - urwiemy koło bo wpadniemy w dziurę na drodze mamy szansę na odszkodowanie. W innej sytuacji gdy nasz samochód poruszając się zawsze tą samą drogą po roku ma rozwalone na wybojach zawieszenie nie mamy szans na odszkodowanie chociaż płacimy daniny na utrzymanie dróg coraz więcej . Rząd woli przeznaczyć ...
    • wjechałem autem w nieoznkowaną dziurę - niczego nie uszkodziłem (oglądałem auto na kanale) poza tym, że skrzywiły się felgi i zeszło powietrze. Felgi naprawion( wyprostowano), czuć jednak delikatne drgannia na kierownicy przy predkości od ok 60 km/h. \Czy może lepiej je przełożyć na tył?, a moze jest coś jeszcze uszkodzone np. lekko skrzywiony drążek, niby nic nie ściąga, nie bije, ale kierownica jest delikatnie skręcona w lewo. Czy może być uszkodzona opn i tego nie widać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się