Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      ofiara

ofiara

(66 wyników)
    • To jest jeden z takich momentów, kiedy wstyd mi za własne państwo. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14018391,NFZ_pozalowal_6_tys__zlotych_na_leczenie_bylych_wiezniow.html
    • A propos jakiegos watku o kobietach i gwaltach - ktos tam pisal, ze to wcale nie jest tak, ze zwyrole czyhaja na superlaski w mini. I tak mnie naszla refleksja, ze - albo mialam pecha za mlodu, albo bylo (jest?) we mnie cos, co przyciaga potencjalnych zloczyncow. Akurat gwaltem czy pobiciem sie to nigdy nie skonczylo, ale" przygod" mialam sporo.Np kiedys doczepil sie do mnie konduktor "pod wplywem" ,w pociagu - dawno temu, mialam moze 14 lat, ale pamietam do dzis :/ dotykal kolan,mietol...
    • Ciekawostka: Ojciec James'a Holmes'a (Robert Holmes) pracuje w firmie FI Corporation (a wcześniej w rządowej DARPA) gdzie opracował nowy program komputerowy który pozwala namierzyć osoby i firmy piorące pieniądze. I ponoć to zostało zrobione. Chodzi tu o tysiące miliardów dolarów. Za kilka tygodni Robert Holmes ma zeznawać przed amerykańskim senatem w związku z aferą ustawiania przez banki stopy LIBOR która wyszła na światło dzienna kilka dni temu. Nic nie dzieje się bez przyczyny. James Holm...
    • W wątku o samoobronie (przez małe eS ;) kilka dziewczyn tak napisało. Jak wygląda "nie typ ofiary"?
    • myślicie, że istnieje coś takiego? każda z was miała chyba taki przypadek w szkole - dziecka "kozła ofiarnego", które jest wyśmiewane i zbiera "kopy" od rówieśników. nie bozie się, że coś takiego może spotkać wasze dzieci? jak nie wychować dziecka na ofiarę? a może to bardziej kwestia osobowości niż wychowania?
    • To ulubione powiedzenie Triss przyszło mi na myśl, jak przeczytałam ten list: wyborcza.pl/1,126764,12567929,Przemoc_cudownego_czlowieka__ktorego_kochalam_nad.html?as=1 po tym jak facet zwyzywał ja od brudasów, zaciągnął za włosy do kuchni, dał kopniaka i kazał posprzątać, ona… grzecznie usypiając nad zlewem sprząta, a rano biegnie o świcie po zakupy, żeby mu zrobić śniadanie. Pozostałe epizody przemocy wyglądaja tak samo – on ją wyzywa, daje w mordę, a ona nieśmiało probuje neg...
    • Czytam wątek o spoliczkowanym przez ksiedza 11latku i oczom nie wierze . Już kolejny raz pojawil sie wpis o tym ,że nie wiemy jakim dzieckiem był Grześ , że pewnie młodociany bandyta , pewnie pyskował itp . k***** jakie to ma znaczenie ? dorosły mężczyzna uderzył dziecko !! Dorosły z przewagą fizyczną , psychiczną i pod ktorego opieką w czasie lekcji religi było dziecko !!! Obrzydliwe są te wpisy coś jak pisanie o zgwałconej dziewczynie ,że przecież dziewicą nie była , puszczała sie a...
    • (zmieniłam nick) W związku z tym, że tak wiele kobiet jest ofiarami przemocy i nadal tkwi w toksycznym układzie, zastanawiam się, gdzie jest granica, kiedy to już przemoc, a kiedy – jeszcze nie, właściwie nic się nie dzieje. Bo miałam taką sytuację: Mój mąż należy do wybuchowych osób, nasze kłótnie są piorunujące, jednak szybko atmosfera się oczyszcza, nie ma cichych dni. Problem jest w tym, że nie kontroluje nad emocjami, sam się nakręca, obecność dzieci, oświadczeni...
    • jesli ktoś ma ochotę to może sie wpisać...może to uswiadomi tym obrońcom "ucisnionych " ile kosztowało ich nasze leczenie... nasze czyli ofiar... dlaczego w budżecie brak pieniedzy na leczenie zieci...bo trzeba było leczyc nas.....a sprawcy nie zapłacili ani złotówki.... ba...oni tez dostali pomoc ...od ofiar...
    • a raczej o ziązkach po rozwodzie. Fragment rozmowy z Markiem Wilkirskim, psychoterapeutą, który pracuje Hellingerowską metodą ustawień rodzinnych (Zwierciadło z grudnia 2006): "- A co z przebaczeniem? Kto komu ma przebaczać? Hellinger twierdzi, ze tak zwane przebaczenie ma złe działanie. - Mówi też: "Kto za dużo wybacza, sam staje się sprawcą". Dotykamy tu ważnego tematu: wyrównania w związkach, nie tylko miłosnych, we wszelkich związkach. Podstawą związku jest równość w dawan...
    • do poradni dla osób maltretowanych w rodzinie... zgłaszaja sie tez męzczyźni ...bici przez swoje żony...choc podobno tak naprawde jest ich wiecej...tylko jakoś trudno przyznać sie facetowi, ze zona go bije..:) wiec pytam...czy ci bici..to ofiary , czy dzentelmeni , którzy swoim paniom nie oddają... ...nie brona się fizycznie, bo przecież słaba ( ale czy na pewno )płeć...a jej to nawet kwiatkiem...i co z tego że ona zelazkiem wali..niekoniecznie o ściane..:) no ciekawa jestem dzent...
    • nasygnale.pl/kat,1025343,title,Pedofil-chce-pozwac-7-latke-ona-mnie-zmusila,wid,15053817,wiadomosc.html świat się kończy...
    • Ze strony gołębi! Cholery jedne zrobiły sobie noclegowisko na parapecie i wszystko byłoby OK, ale sra.ją po prostu na ten parapet jak nie przymierzając świnie. Obrzydlistwo. Czy można je jakoś skutecznie odstraszyć bez montowania na parapecie metalowych igieł? One to robią wieczorem, nie w dzień. Pierze bym z nich darła. Ktoś miał taki problem?
    • Już nie będę narzekać, że jestem na diecie eliminacyjnej i nie mogę jeść mleka, chleba jajek itd. Boże, to jest straszne. Te biedne oczka:-(
    • Słucham i czytam o pomocy dla rodzin ofiar katastrofy.O 40 tysiącach dla każdej rodziny, o darowiznach na rzecz rodzin (ciekawe czy skarbówka upomni się o swoją należność), o pomyśle specjalnych stypendiów. I szlag mnie trafia !!! Czy my, jako normalni obywatele w chwili, gdy (odpukać) zginie nam np. w wypadku drogowym (wszak to też nieszczęśliwy wypadek)mąż, ojciec naszych dzieci, nasz ojciec dostaniemy tak wspaniałomyślnie od rządu taką pomoc? Czy jesteśmy tylko zwykłymi śmiert...
    • Minely juz jakies 2 tygodnie od kiedy zaden z moich znajomych nie zamiescil teledysku Gotye na swoim wallu (dla niezorientowanych - mowa o FB). W pewnym momencie balem sie otworzyc piekarnik, zeby nie wyskoczyl z niego somebody that I used to know (nie zebym jakos czesto zgaladal do piekarnika, ale strach byl). Prawda jest jednak taka, ze facet nagral bardzo dobra plyte. To jest pop na naprawde wysokim poziomie artystycznym - zreszta nie bez przesady porownuje sie go do Petera Gabriela. Mam...
    • Kilkanaście dziewczątek wyznało w poprzednich wątkach że "też zostało wymacanych w wieku 14 lat" i tylko ich niezwykła sił charakteru i moralność bez skazy pozwoliły nie popełnić im samobójstwa . Zastanawiam co sprawia że kiedy tylko pojawi się w mediach spektakularny przypadek podłości ,setki szarych ludzików natychmoast "przypomina" sobie że maiło to samo. Wydaje mi się że kieruje nimi chęć zwrócenia na siebie uwagi ,może tak bardzo chcą żeby ich też ktoś pożałował . Każd...
    • Witajcie, dostałam takiego e-maila: Witam serdecznie, Otrzymaliśmy e-maila z prośbą o rozpowszechnienie go w Internecie. Szpital w Phuket poszukuje rodziców 2-letniego chłopca - ofiary tsunami - znalezionego na Khoa Lak. Nie wiadomo, z jakiego kraju chłopiec pochodzi. Kontakt: 076-249400-4 ext. 1336, 1339 e-mail: info@phuket-inter-hospital.co.th Prosimy o rozpowszechnienie wiadomo?ci. Looking for his family. Please send this to all - we mean all! - the people in you...
    • Akurat zdarzenie na czasie patrz dyskusja na forum. Dzis w przedszkolu odbieralam dzieci ( mieszkam zagranica od lat maz cudzoziemiec dzieci urodzone tu) Po godzinie 16.00 w naszym przedszkolu nie mozna korzystac z hustawek i zabawek parkowych, stoje z inna Mama i jej dzieckiem ,ktore husta sie na hustawce. Podchodzi wozna i mowi do mojej kolezanki " nie mozna sie hustac po 16.00 przestrzegajcie tego ,nie wymagam tego od cudzoziemcow ( jest ich sporo w naszym przedszkou) bo oni n...
    • Mąż znęca się nad nią psychicznie i ekonomicznie. Wczoraj była u mnie płacząc i krzycząc powiedziała że już dalej nie może tak żyć. Namawiam ją od dawna aby zostawiła psychopatę ale ona zawsze wierzy jego zapewnieniom że on się zmieni że będzie lepiej. Znowu prosi mnie aby nikomu nic nie mówić nawet ojcu, nie mogę się na to zgodzić i dzisiaj wszystko mu powiem. Wiem że jeżeli się "pogodzą" może mieć do mnie żal że nie zachowałam tego w tajemnicy, nie mówiąc już o nim. Nie wiem j...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się