ojcostwo

(11 wyników)
  • witam , moze moje pytanie wyda wam sie dziwne ale prosze o pomoc czy wiecie moze jak ustalic ojcostwo nienarodzonego dziecka czy jest to w ogóle możliwe i jak sie to robi i jaka jest tego cena?
  • Witam kobietki serdecznie, jestem okolo 8 tyg ciązy, daleko poza granicami Polski, niestety nie jestem pewna co do ojca mojego dziecka, bardzo chcialabym aby dzieckiem od poczatku ciazy interesowal sie wlasciwy mezczyzna i tutaj moja ogromna bolaczka. Nie wiem jak szybko i gdzie moglabym wykonac testy potwierdzajace/wykluczajace ojcostwo mojego bylego partnera. Jestem zainteresowana klinikami ktore wykonuja takie badania w woj. malopolskim bo pochodze z tego rejonu Polski. ...
  • Witajcie. Dziś znalazłam to forum i stwierdzam iż można się tu wiele dowiedzieć. I że nie jestem sama:) Nasunął mi się jedem wątek, którego przyznam tu nie zalazłam, albo przeoczyłam.. :) Jestem w 14 tyg, pierwszej, upragnionej, wyczekiwanej ciązy. Też mam wiele wątpliwosci i pytań jak wy wszystkie(z tego co tu widzę):) Ciekawa jestem jak Wy przygotowujecie Wasze połówki i stwórców waszego dzidziusia, czyli waszych mężów, partenrów do przyszłego ojcostwa, do tego jak mają wam po...
  • Kocham tego chlopaczka najbardziej na swiecie, choc bedzie z Nami dopiero w koncu sierpnia. Nie moge sie go doczekac i caly czas powtarzam mu, jak bardzo go kocham, spiewam mu piosenki i czytam bajki. Albo opowiadam ;) A wtedy on uciesznie kopie i skika w srodku:) Maly Stas Marcinek:)
  • Napiszcie mi, proszę, jak jest procedura, formalności do załatwienia, gdy dziecko już się urodzi. Nie jesteśmy małżeństwem, czy mój facet ma w urzędzie "uznać dziecko za swoje", żeby miało jego nazwisko? Znajomy coś mi przebąkiwał, że najlepiej urzędowo potwierdzić ojcostwo przed urodzinami dziecka... Z góry dzięki za odpowiedź.
  • dziewczyny, jestesmy razem od 5 lat, teraz jestem w 28 tyg. ciazy, nie planujemy brac teraz slubu tylko na spokojnie po urodzeniu dziecka jak wroce do formy. Jak wyglada sprawa z ustaleniem ojcostwa? Gdzies przeczytalam ze ojcem dziecka jest maz natomiast jesli nie ma slubu to ojciec musi uznac dziecko sadownie. Podobnie ze zgloszeniem urodzenia dziecka do urzedu. Trzeba zaniesc m.in. akt slubu a co jesli go nie ma? Moze ktoras z Was byla w podobnej sytuacji i moze mi pomoc?
  • Prosze o pomoc gdzie moge zrobic aminopunkcję genetyczna, na wykluczenie downa i ustalenie ojcostwa. Wiem, ze takie badania można sobie zrobic. Znalazłam w internecie przychodnie, ktora robi takie badania ale nie robi amninopunkcji. Więc prosiłam lekarza dudarewicza z łodzi, żeby mi takie badania zreobił i ale on mi odmówił. Powiedział, że tylko jak jest podejrzenie że płód jest chory to robia takie badania. Błagam pomóżcie, gdzie można zrobić te badania, Musze to szybko mieć zrob...
  • ja należę do takich, i może jeszcze ktoś? jestem od początku ciąży sama ale wiem że dam radę:)(24tc)
  • ojciec NN(11)

Witam! Czy ktoś wie, jakie są skutki tego, jeżeli nie podam nazwiska ojca tylko wpiszę NN? Czy jeżeli podam NN i ojciec biologiczny wystąpi do sądu o ustalenie ojcostwa to ja mogę się na te badania nie zgodzić? Czy to prawda, że jeżeli ja się nie zgodzę to przez pierwsze 3 miesiące życia dziecka ojciec biologiczny nie ma do niego żadnych praw, i jeżeli się nie zgodzę to przez te pierwsze 3 miesiące nie będzie się mógł z dzieckiem widywać? Proszę o pomoc!
  • Dziewczyny mam pytanie odniośne nazwiska jakie dziecko bedzie miało jeżeli rodzice nie mają slubu, a matka nie wyraża zgody na to aby miało nazwisko ojca? Jak to jest prawnie ? W tej chwili jestem w ciąży i toczą się zawzięte ostre dyskusje na ten temat. Moj facet się upiera ze jezeli nie dam dziecku jego nazwiska to nie chce ze mną być , co już daje dużo do myślenia jaki to jest człowiek. Sama się męczę z ciążą i sama muszę się zając przygotowaniami do przywitania mojego synka na...
  • cześć dzoewczyny jestem tak ja może juz wczesciej czytałyście w 21 t.c miałam brać slub za 2 miesiące i moj <już obecnie były facet> stwierdził że nie jest gotowy na bycie ojcem i zostawił mnie z dzidzią ktora jest dlamnie całym swiatem niewiem co mam robic jak załatwic alimenty jestem zrospaczona i na dodatem musze znim sie spotkac w sprawie trych alimentow i niemam odwagi na niego patrzec bo wiem ze tego psychicznie nie wytrzymam pomocy:( prosze doradzcie co mam robic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się